۳ فروردین ۱۴۰۰، ۲۳:۴۶
کد خبرنگار: 2254
کد خبر: 84273198
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پارلمان کوزوو به دولت جدید رأی اعتماد داد

۳ فروردین ۱۴۰۰، ۲۳:۴۶
کد خبر: 84273198
پارلمان کوزوو به دولت جدید رأی اعتماد داد

بلگراد- ایرنا- دولت جدید کوزوو که در صدر آن «آلبین کورتی» رهبر «جنبش خودمختاری» قرار دارد، روز سه‌شنبه با ۶۷ رأی موافق و ۳۰ رأی مخالف از مجموع ۱۰۷ نماینده حاضر، از پارلمان رأی اعتماد گرفت.

به گزارش ایرنا، پارلمان کوزوو همچنین «گلائوف کونیوفتسا» از جنبش خودمختاری را با ۶۹ رأی موافق در مقابل ۳۳ رأی مخالف برای سمت رئیس جدید پارلمان انتخاب کرد.

نخست وزیر جدید کوزوو پیش از رأی گیری در مجلس در برابر نمایندگان اولویت های دولت را مبارزه با بیماری همه گیر ویروس کرونا، اقتصاد و عدالت تشریح کرد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه شکی نیست که بیماری همه گیر ویروس کرونا همچنان یک چالش اساسی  به شمار می رود، گفت که نباید وقت را تلف کرد و با وزیر جدید بهداشت، برنامه کنترل ویروس کووید ۱۹ را آغاز خواهد کرد.

کورتی در همین پیوند، هدف دولت را تهیه واکسن برای ۶۰ درصد مردم برشمرد.

وی همچنین در مورد مذاکرات با بلگراد برای حل مساله کوزوو، گفت: تا زمانی که واقعیت استقلال کوزوو از سوی صربستان به رسمیت شناخته نشود، امکان عادی‌سازی روابط بین دو ملت و دو کشور وجود ندارد.

دولت جدید کوزوو دارای سه سمت معاون رئیس جمهوری و ۱۵ وزیر است؛ در بین وزیران «گوران راکیچ» از فهرست صرب های کوزوو قرار دارد که مسؤولیت وزارت جوامع و بازگشت جنگ‌زدگان و آوارگان را بر عهده دارد.

۶ نفر از اعضای دولت جدید در کوزوو را بانوان تشکیل می دهند.

نخست وزیر جدید کوزوو همچنین تاکید کرد که «ویوسا عثمانی» رئیس سابق پارلمان کوزوو بایستی برای سمت رئیس جمهوری جدید کوزوو انتخاب شود.

در زمان حاضر و تا زمان انتخاب رئیس جمهوری از سوی پارلمان، «گلائوف کونیوفتسا» رئیس جدید مجلس کوزوو به عنوان کفیل سمت ریاست جمهوری کوزوو انجام وظیفه خواهد کرد.

هشتمین انتخابات پارلمانی در کوزوو پس از درگیری های سال ۱۹۹۹میلادی در این منطقه که در ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ برگزار شد، حزب "جنبش خودمختاری" به رهبری «آلبین کورتی» با کسب حدود ۴۵ درصد آرا در این دوره از انتخابات پارلمانی به پیروزی دست یافت. 

آلبانیایی تبارهای کوزوو در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷) اعلام استقلال کردند.

بلگراد با ادعای این که کوزوو را استان جنوبی صربستان می‌داند، اعلام استقلال یکجانبه آن را قبول ندارد و خواستار ابطال سند استقلال کوزوو از راه‌های دیپلماتیک و صلح آمیز است.

تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا، کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند و این در حالی است که فدراسیون روسیه، چین و صربستان از کشورهایی به شمار می روند که اعلام استقلال کوزوو را قبول ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha