عبدالرسول همتی روز چهارشنبه افزود: پیش از این و از ابتدای تعطیلات نوروزی، واکسیناسیون بیماران پیوند اعضا و بیماران مبتلا به سرطان بر علیه بیماری کرونا در این استان آغاز شده بود.
وی ادامه داد: هماینک واکسیناسیون بیماران دیالیزی که از گروههای پرخطر محسوب میشوند، در مراکز دیالیز بیمارستان نمازی، درمانگاه امام رضا (ع) واقع در بلوار رحمت، مرکز دیالیز بیمارستان پیوند بوعلی و درمانگاه گویم از سوی تیمهای سیار واکسیناتور مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز انجام میشود.
او اظهار داشت: واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ برای دیگر گروههای بیماران خاص همچون بیماران تالاسمی و هموفیلی، بیماران مبتلا به MS، بیماران دارای نقص ایمنی و بیماران صعب العلاج ساکن در شبکههای بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز به زودی انجام خواهد شد.
غربالگری ۳۵۲ نوزاد متولد مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز همچنین با اشاره به غربالگری ۳۵۲ نوزاد متولد مراکز تابعه این دانشگاه در سال جاری گفت: از این تعداد، برای ۲۶۶ نوزاد نوبت نخست غربالگری و برای ۸۶ نوزاد نیز نوبت دوم غربالگری انجام شده است.
همتی افزود: غربالگری نوزادان با نمونهگیری از پاشنه پا در روزهای سوم تا پنجم پس از تولد در مراکز غربالگری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و از سوی کارکنان آموزش دیده، بر روی کاغذ فیلتر مخصوص و مورد تایید وزارت بهداشت انجام می شود.
او ادامه داد: علاوه بر کم کاری مادرزادی تیروئید، فنیل کتونوری و فاویسم و گالاکتوزمی، طی سالهای اخیر، غربالگری ۲۴ بیماری متابولیک ارثی نیز به برنامه غربالگری بدو تولد نوزادان متولد شده در شهرستانهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزوده شده است.
وی اضافه کرد: شناسایی زودهنگام بیماری های ژنتیکی علاوه بر درمان به موقع، به پیشگیری از تولد نوزاد بعدی دچار معلولیت در یک خانواده میانجامد، به طوری که پس از انجام نمونه گیری از جنین، چنانچه مشخص شود که جنین دارای اختلالات ژنتیکی است، سقط درمانی قانونی انجام میشود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و لزوم انجام به موقع غربالگری نوزادان در سه تا پنج روزگی، مراکز غربالگری نوزادان در روز پنجم فروردین نیز به ارائه خدمت خواهند پرداخت.
نظر شما