حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز چهارشنبه در دیدار معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تاکید بر اینکه آثار تاریخی را زیبنده گردشگران داخلی و خارجی کنیم، اظهار کرد: مجموعه هایی مانند مسجد و مدرسه حسن پادشاه که در مرکز شهر و محدوده بازار تاریخی تبریز قرار دارد باید با روش های معماری سنتی و اسلامی مورد بازسازی و مرمت قرار گیرد.
امام جمعه تبریز با اشاره به استفاده هتل ها، رستوران ها و موزه ها از تصویر و تمثال مفاخر ایرانی در فضا و منظرسازی عمومی شان گفت: همه شهرها و مناطق ایران اسلامی به خصوص خطه آذربایجان خاک عالم خیز و عالم پرور است از این رو باید در فضای عمومی مجموعه های گردشگری و اقامتی تصاویر علمای بزرگ، نامدار و علامه ها و همچنین قهرمانان هشت سال دفاع مقدس و شهدای پرآوازه این منطقه هم نصب شود.
وی توجه به مجموعه های تاریخی را ضروری دانست و گفت: به عنوان مثال در محله شتربان تبریز کاروانسرایی قرار دارد که مورد بازدید عموم مردم هم بوده است و ضرورت دارد نسبت به بازسازی آن اقدام شایسته ای انجام پذیرد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر بهره مندی از طرح های ابتکاری و نو در شناساندن تاریخ یک منطقه گفت: تغییر دکوراسیون داخلی موزه ها یا استفاده از طرحی جدید و ابتکاری برای جانمایی و معرفی آثار تاریخی یکی از راههایی است که می تواند در جذب و افزایش میزان بازدید آن مجموعه موثر واقع شود موضوعی که ضرورت آن در موزه آذربایجان بیشتر به چشم می خورد.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری همایش فقه گردشگری در تبریز گفت: یک سال پیش این همایش در تبریز به ابتکار مدرسه دینی جامعه المصطفی برگزار شد که در نوع خود کاری اثرگذار و موفق در عرصه صنعت گردشگری بود.
توسعه گردشگری مذهبی از اولویت های وزارت میراث فرهنگی است
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم تعامل ویژه این وزارت خانه با حوزه علمیه را اقدامی ویژه برای توسعه گردشگری مذهبی عنوان کرد و گفت: توسعه گردشگری مذهبی از اولویت های وزارت میراث فرهنگی است.
ولی تیموری در دیدار با نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، اظهار کرد: ۸۵ درصد گردشگران ورودی ایران را گردشگران کشورهای همسایه و شیعه تشکیل می دهند و وجود اماکن تاریخی مذهبی، بقاع متبرکه و مدارس مذهبی یکی از مهمترین ظرفیتهای کشور در جذب گردشگران است.
وی با تاکید به اینکه گردشگری مذهبی به عنوان گردشگری تعالیبخش معرفی شده است، ادامه داد: آذربایجان شرقی با تاریخ کهن خود و همچنین وجود اماکن مذهبی اسلامی و مسیحیت همواره مورد توجه گردشگران قرار گرفته است و همهساله میزبان خیل کثیری از گردشگران بوده، بر این اساس توسعه گردشگری مذهبی در این منطقه با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی یکی از مهمترین اهداف وزارت مربوطه به شمار میآید.
تیموری اظهار کرد: با همکاری و تعامل ویژه ادارهکل میراث فرهنگی، اوقاف و حوزه علمیه آذربایجان شرقی اقدامات ویژهای برای توسعه جاذبههای گردشگری مذهبی انجام شده که قابل تقدیر است، وزارت مربوطه نیز اقدامات لازم در راستای توسعه گردشگری تعالیبخش را با همکاری حوزه علمیه در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با داشتن یکهزار و ۸۵۵ اثر ثبت شده ملی اعم از منقول، غیرمنقول، طبیعی و معنوی جزو پنج استان اول ایران در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری به شمار می رود.
نظر شما