به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز یکشنبه در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان اظهار داشت: تعهدات ارزی و معتبر بودن کارت بازرگانی ۲ شرط فعالیت در بازارچه های موقت مرزی استان است.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه ۹ نفر جدید براساس این شروط تایید و به تعداد اعضای موجود اضافه شدند، اضافه کرد: اولویت ما انتخاب تجار و کارگزاران بومی فعال استان و شهرستان ها است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه به ازای هر کارت مرزنشنی هفت میلیون ریال معافیت سودبازرگانی اختصاص می یابد، گفت: به عنوان کارگزار افرادی دارای صلاحیت و با شرایط لازم تایید می شوند تا با استفاده از کارت های مرزنشنیان اقدام به واردات ۹۷ قلم کالا کنند.
جعفری افزود: این افراد به عنوان نماینده مرزنشین و کارگزار در این بازارچه ها کار می کنند و باید سود خود را از کالایی که وارد می کنند ببرند نه از جیب و تعرفه ای که به مرزنشنیان تعلق می گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: هدف ما این است که افراد بیشتری در این کار دخیل باشند و کسانی را که توانمندی کار در بازارچه های موقت مرزی استان دارند توسط اتاق بازرگانی و فرمانداری ها به سازمان صمت معرفی شوند.
بیش از ۱۲۰۰ کردستانی از معافیت بازرگانی کارت های مرزنشینی بهره مند شدند"
مدیرکل گمرک باشماق مریوان هم در این جلسه اظهار داشت : ۵۴۰ نفر مرزنشین در بازارچه خانم شیخان" مریوان از معافیت سود بازرگانی بهره مند شدند و در حال حاضر ۲ محموله کولرگازی و ظرفشویی در بازارچه موقت خانم شیخان در حال ترخیص است.
فرید حق پناه با اعلام اینکه ۷۴۰ نفر از مرزنشنیان در بازارچه موقت مرزی مله خورد سروآباد از سودبازرگانی کارت بازرگانی بهره مند شدند، یادآور شد: هم اکنون ۶ محموله کولر گازی و ۲ محموله یخچال در این بازارچه در انتظار انجام تشریفات گمرکی جاری است.
نایب رییس اتاق بازرگانی سنندج هم در این جلسه اظهار داشت: لیست فعالان و تجاری که می خواهند در بازارچه های موقت مرزی استان کار کنند قرار شده بروزرسانی شود.
محمد هلاکو اضافه کرد: هدف از فعالیت در بازارچه های مرزی اعطای سود معافیت بازرگانی به مرزنشنیان است نه اینکه سود به واسطه گران بین بازرگانان و مرزنشنیان برسد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان هم در خصوص دستور کار دوم این جلسه در ارتباط با طرح ساماندهی مرز باشماق گفت: مصوبه اجرای این طرح در ۲۸ بهمن سال ۱۳۹۹ در شورای ساماندهی مرز در کشور به تصویب رسید و در دوم اسفند همین سال هم کلنگ زنی شد.
محمدراشد مدرس گرجی اضافه کرد : اعمال هر گونه تغییر فیزیکی و تغییر کاربری در محوطه اجرای طرح ساماندهی مرز باشماق باید با مصوبه شورای کشوری ساماندهب مرز انجام شود.
رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت کردستان نیز داشت: اضافه کردن تجار به عنوان نماینده مرزنشنیان برای واردات کالا برای استفاده از سود بازرگانی در دستور کار قرار گرفته است.
محمد دره وزمی با اشاره به اینکه در گذشته ۲۸ تاجر معرفی شده بود، اضافه کرد: فرمانداران شهرستان های بانه، مریوان و سروآباد به منظور افزایش رقابت درخواست افزایش تعداد تجار در بازارچه های مرزی را دادند.
وی یادآور شد: در این جلسه هم حدود ۱۰ نفر دیگر ارزیابی شدند و قرار شده به سازمان توسعه تجارت معرفی شوند.
کردستان استانی مرزی دارای ۲۲۷ کیلومتر مرز با کشور عراق در چهار شهرستان سروآباد، مریوان، بانه و سقز است.
نظر شما