چرا ریاض اصرار دارد انصارالله را تابع ایران بداند؟

تهران - ایرنا - برجسته‌ترین مخالف نظام پادشاهی عربستان در پاسخ به این پرسش که «چرا ریاض اصرار دارد انصارالله را تابع ایران بداند؟»، گفت: انکار این اتهام از نظر مقامات سعودی تحقیر آمیز است، زیرا ریاض توسط یک گروه شکست خورده و نه از طرف یک کشور و این واقعیتی است که سعودیها نمی‌خواهند بپذیرند.

به گزارش ایرنا،  «فواد ابراهیم» پژوهشگر و فعال سیاسی مخالف نظام شاهی عربستان امروز (دوشنبه) در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی «مساء پرس» یمن افزود: به عبارت دیگر، عربستان با ارسال پیامی به جهان، خواستار حمایت است و در عین حال شکست خود را توجیه می‌کند و می‌گوید که با «جنبش انصارالله» نمی‌جنگد، بلکه در یمن با ایران در جنگ است. 

وی گفت: رژیم سعودی پس از ۶ سال تجاوز، نتوانسته است حتی مدرکی از حضور نظامیان ایرانی در صفوف ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ارائه کند و این که کسانی که یکی پس از دیگری شکست می‌خورند، مردم عربستان هستند. 

این عربستانی مخالف نظام شاهی در این کشور اضافه کرد: در هر صورت، جهان کاملاً آگاه شده است که انصارالله یک جنبش آزادیبخش ملی است که از یمن و استقلال آن دفاع می‌کند و عربستان و متحدانش نیروهای متجاوزی هستند که برای جلوگیری یمنی‌ها از ساختن کشوری آزاد و مستقل از مداخلات خارجی منطقه‌ای و بین‌المللی، جنگ را انتخاب کرده‌اند، زیرا استقلال یمن مشکلی برای قدرت‌های منطقه‌ای است و عربستان و متحدان آن به این دلیل علیه ملت یمن متحد شده‌اند.  

وی در پاسخ به این پرسش که موقعیت و جایگاه کنونی عربستان را پس از ۶ سال جنگ با یمن چگونه ارزیابی می‌کنید؟، گفت: در بازخوانی معکوس روند جنگ علیه یمن، عربستان پس از ۶ سال نه تنها به دلیل از بین رفتن توهم پیروزی سریع که به مردمش قول داده بود و یا از بین رفتن اهدافی که از روزهای اول حمله ترسیم کرده بود، بلکه به دلیل آشفتگی معادلات میدانی در موقعیت شکست ایستاده است. 

ابراهیم ادامه داد: شرط اصلی در روزها و هفته‌های اول جنگ سعودی علیه ملت این بود که بر روی نیروی هوایی برای پایان دادن به نبرد یا حداقل تغییر توازن نظامی در میدان، حساب زیادی باز شده بود، اما با یک حساب کلی متوجه می‌شویم که نیروی هوایی دیگر یک امتیاز خالص برای ائتلاف سعودی - آمریکایی نیست، زیرا یمنی‌ها موفق شدند در این زمینه با نیروهای متجاوز رقابت کنند و امروزه با کارایی و بازدارندگی بالا از آن استفاده می‌شود. شاید بتوان گفت فضایی که نیروهای متجاوز می‌خواستند جنگ را خاتمه دهند به شکلی درآمده است که برای پایان این جنگ طرف یمنی باید تصمیم‌گیری کند. 

وی درباره ابعاد و دلایل اعلام ابتکار عمل صلح سعودی در این زمان نیز تاکید کرد: ابتکار صلح اعلام شده توسط عربستان، صرف نظر از محتوای آن و دام‌هایی که در آن وجود دارد، اعتراف غیرمستقیم ریاض به شکست است. اگر عربستان سعودی در موقعیت پیروز بود، چنین ابتکاری را اتخاذ نمی‌کرد، زیرا می‌خواست جنگ را با دستیابی به یک پیروزی میدانی که شرایط خود را به یمن تحمیل کند، حل کند، اما از آنجا که در این جنگ شکست خورده است، به امید جبران آنچه در جنگ از دست داده، به مانور صلح متوسل شده است. 

مخالف برجسته نظام شاهی در عربستان در پاسخ به این پرسش که آیا دولت جدید آمریکا در اعلام این ابتکار صلح توسط عربستان نقشی دارد؟، افزود: ابتکار سعودی برای آمریکایی‌ها یک امتیاز است، اما از آنجا که واشنگتن نمی‌خواهد به عنوان یک طرف جنگ شناخته شود، این طرح را مهیا و به عربستان سعودی ارائه داد. 

وی اضافه کرد: آمریکا به نمایندگی از عربستان و متحدانش مذاکره می‌کند و  واشنگتن است که تصمیم گیرنده جنگ و صلح برای عربستان و متحدانش است و این همان چیزی می‌باشد که روشن و رسوا شده است. 

ابراهیم با اشاره به اینکه آرزوی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی بازگشت پیروزمندانه از جنگ یمن برای تاجگذاری سلطنت در خانه بود، زیرا این پیروزی و دستاورد نظامی به او مشروعیت می‌داد، چون او نماینده و مامور آمریکا و غرب برای تامین منافع آنها در جزیره عرب محسوب می‌شد که می‌تواند از منافع آن‌ها دفاع کند، اما اکنون آرزوهای او بر باد رفته و همه برنامه‌های سیاسی وحشیگرانه بن سلمان در داخل و خارج از بین رفته است و چیزی به جز ناامیدی برای وی باقی نمانده است. 

وی با اشاره به پیروزی‌های اخیر انصارالله و پاسخ یمنی‌ها به حملات عربستان با حمله به مراکز حیاتی در خاک این کشور گفت: در ماه اول شروع جنگ و عملیات «طوفان قاطع» عربستان ادعا کرد که تمام امکانات نظامی انصارالله را از بین می‌برد، اما آنچه یمنی‌ها در ماه‌های اخیر انجام دادند و دستاوردهای نظامی آن‌ها در عملیات نظامی به ویژه در جبهه «مارب» و هدف قراردادن مراکز حساس اقتصادی و نظامی در عمق خاک عربستان نشان داد که ریاض در زمین و هوا در موضع بازدارندگی قرار گرفته است و امروز قادر به جلوگیری از چرخه سقوط نیست و از پیامدهای اقتصادی، سیاسی، امنیتی و مردمی آن هراس دارد و به همین دلیل بصورت اجباری و نه داوطلبانه به صلح روی آورده است. 

مخالف نظام شاهی عربستان سعودی در ادامه این گفت و گو اظهار داشت: به نظر من، آمریکا شریک اصلی جنگ یمن است و عربستان را با پول، سلاح، نیروی انسانی به جنگ علیه یمن سوق داده است.

وی تصریح کرد: پس از ۶ سال تجاوز، اکنون جنگ برای عربستان بی‌نتیجه شده و ریاض به این نتیجه رسیده که جنگ در اصل بی‌فایده است و متوقف کردن آن گریزناپذیر است، زیرا پیروزی در آن غیرممکن است.

وی افزود:  یمنی‌ها تاریخ استقلال خود را با خون نوشته‌اند و جهان باید به تصمیم تاریخی و استراتژیک آن‌ها احترام بگذارد. 

ابراهیم ادامه داد: عربستان سعودی باید رویکرد منطقی را دنبال کند و این رویکرد همان چیزی است که انصارالله پس از انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ به ریاض اعلام کرد که این انقلاب امنیت عربستان را هدف قرار نمی‌دهد و یمن می‌خواهد روابط با همسایگان خود را بر اساس احترام متقابل ایجاد کند. 

وی با بیان اینکه یمن از تصمیم خود باز نمی‌گردد و این امری اجتناب ناپذیر است، افزود: این بار یمن با خون، فداکاری و مقاومت مردم خود در حال بازسازی مجدد است و همه باید این واقعیت را درک کنند که یمن جدید در رهن، معامله و در دست قدرت‌های خارجی نیست، بلکه یمنی‌ها می‌خواهند با تشکیل یک دولت مستقل، سیاست‌ها، روابط و منافع خود را بدون دخالت خارجی تعیین کنند. 

برجسته‌ترین مخالف نظام عربستان افزود: اگر مقامات ریاض دوباره سعی کنند خواسته‌های آمریکا را برآورده کنند، همان جواب را در این زمینه می‌شنوند و انسان عاقل از تجربیات خود باید بیاموزد و به قول «اینشتین»، «جنون این است که بارها و بارها کاری را انجام دهیم که نتیجه متفاوتی از آن حاصل نشود» .

عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد، اما پس از گذشت تقریبا هفت سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند.

تجاوز وحشیانه نیروهای ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی اکنون وارد هفتمین سال شده است و مقاومت مردم یمن باعث شده تا نیروهای مسلح و کمیته‌های مردمی این کشور با هدایت جنبش انصارالله به پیروزی‌های سیاسی و نظامی ارزشمندی دست یابد و متجاوزان را در اندیشه راهکارهایی از جمله ارائه پیشنهادها و ابتکارات صلح برای خارج شدن از باتلاق جنگ یمن فرو برده است.

در طی این سال‌ها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند بر اثر حملات هوایی جنگنده‌های سعودی جان خود را از دست داده‌اند.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha