به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، کارشناسان در پاکستان از سال ۲۰۱۸ به این جمع بندی رسیده اند که اگر بر بحران آب، تغییرات آب و هوا و دیگر عوامل خشکسالی به صورت جدی پرداخته نشود، پدیده خشکسالی امنیت غذایی مردم و نیاز به آب، مردم این کشور را از بین میبرد.
دولت فعلی پاکستان که ماه گذشته نیز زنگ خطر خشکسالی به ویژه در ایالت بلوچستان را به صدا درآورده، طی دو سال اخیر طرحهایی را برای احداث سد جدید به اجرا گذاشته و امیدوار است که با ذخیره موثر آب و توسعه سدسازی بتواند جلوی پدیده خشکسالی را بگیرد.
به گزارش وب سایت شبکه "دنیا نیوز" پاکستان، متخصصان این کشور هشدار دادهاند که خشکسالی در حال گسترش است و اگر مقابله موثر انجام نشود پاکستان تا سال ۲۰۴۰ با بحران کامل آب و خشکسالی مواجه خواهد شد.
آنان تاکید کردند که دولت باید احداث سدهای جدید را تسریع کند زیرا بدون ذخیره موثر آب و تامین آب مورد نیاز کشاورزان و همزمان مقابله با تغییرات آب و هوا، کاهش میزان خشکسالی ممکن نیست.
براساس گزارش منابع خبری در پاکستان، بحران آب در این کشور از سال ۱۹۹۰ نمودار شد و سال ۲۰۰۵ این پدیده در پاکستان شدت گرفت و طبق آمارها، بیش از ۴۴ درصد جمعیت ۲۲۰ میلیونی این کشور از دسترس به آب شرب محروم هستند.
اداره امور منابع آبی در پاکستان اخیرا اعلام کرده است که کمبود سد در این کشور باعث شده تا سالانه بیش از ۲۹ میلیون فوت مکعب آب از دست برود. درحالی که متخصصان منابع آبی نیز گفتند عدم احداث سدهای بیشتر در پاکستان این کشور را به سرعت به سمت خشکسالی شدید سوق میدهد.
کاهش ۳۱ درصدی بارندگی در پاکستان و خطر خشکسالی
پاکستان طی یکسال اخیر با کاهش بی سابقه بارندگی روبرو بوده است به طوری که طی ماههای اکتبر ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ این میزان ۳۱ درصد کاهش داشته که متعاقب آن مسوولان این کشور هشدار خشکسالی به ویژه در ایالت بلوچستان صادر کردند.
مقامات پاکستانی اعلام کردند که کاهش شدید بارندگی به معضل خشکسالی اضافه کرده و باید اقدامات جدی برای مقابله با این پدیده در مناطق مختلف از جمله بلوچستان و ایالت سند در جنوب این کشور اتخاذ شود.
محققان کشاورزی و تغییرات آب و هوا در پاکستان سال ۲۰۲۰ در گزارشی اعلام کردند که معضل تغییرات آب و هوا نه فقط باعث تشدید پدیده خشکسالی و بحران آب شده بلکه این وضعیت به شدت بخش کشاورزی و کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.
آنان ذخیره سازی آب از طریق ساخت سدهای جدید در مناطق مختلف به ویژه بخشهایی که سطح بارندگی آن در طول سال در مقایسه با دیگر مناطق بیشتر است را به دولت پاکستان توصیه کردند که روش فوری و ضروری برای مقابله با خشکسالی محسوب میشود.
براساس یک آمار، پاکستان چهارمین کشور بزرگ جهان از لحاظ مصرف آب و سومین کشور دارای بحران آب شناخته میشود. در این وضعیت دولت پاکستان طی سالهای اخیر ضمن افزایش پروژههای سبز شامل درختکاری و افزایش فضای سبز، ساخت چند سد بزرگ در شمال غرب این کشور برای غلبه بر خشکسالی را به اجرا گذاشته است.
پاکستان پنجمین کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی
گزارش خطرات بین المللی آب و هوا در سال ۲۰۲۰ حاکی از رتبه پنجم پاکستان بین کشورهای آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.
این گزارش حاکی است که پاکستان بین سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۷ شاهد ۱۵۲ مورد تغییر شدید هوا بود که باعث خسارت اقتصادی ۳.۸ میلیارد دلاری و جان باختن نزدیک به هزار نفر شده است.
همچنین نتایج مطالعات هواشناسی یک موسسه آمریکایی نشان می دهد که پاکستان در میان پنج کشور دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا قرار دارد.
رسانه های پاکستان اخیرا گزارش مشترک موسسه تاثیرات سلامتی در آمریکا و دانشگاه بریتیش کلمبیا را درخصوص چالش و آلودگی هوا منتشر کرد.
براساس این گزارش، پس از چین، هند، اندونزی و بنگلادش؛ پاکستان به عنوان پنجمین کشور بزرگ در آسیا با داشتن بالاترین آمار مرگ و میر مردم ناشی از آلودگی هوا ارزیابی شده است.
نظر شما