به گزارش ایرنا، شبکه المیادین امروز (یکشنبه) به نقل از کمیته نظارت بر اجرای توافق نامه نگهداری و ارزیابی جامع نفتکش صافر افزود که کارشناسان سازمان ملل به زودی برای اجرای این توافق نامه وارد [ این نفتکش ] میشوند و از فاجعه احتمالی که بر محیط زیست دریای سرخ گسترش مییابد، جلوگیری کند.
این کمیته جلسهای را با دفتر خدمات پروژه سازمان ملل برگزار کرد تا در باره موضوعات مهم تبادل نظر کند و در طی آن به راه حلهایی برای تسریع در شروع اجرای توافق نامه نگهداری و ارزیابی جامع نفتکش صافر دست یابد.
دفتر خدمات پروژه سازمان ملل متحد نیز برنامههای کاری را پس از چند هفته تاخیر ارائه داد، اما کمیته این کار را گامی مثبت در جهت اجرای توافق نامه دانست.
بر اساس گزارش سازمان ملل، کمیته یاد شده در اواخر هفته جاری جلسه دیگری با مسوولان دفتر خدمات پروژه ملل متحد برگزار میکند و قرار است در این جلسه زمان اجرای توافق نامه تعیین شود، زیرا پیشتر اجرای این توافق نامه چندین بار به دلیل عدم تامین و تهیه قطعات لازم به منظور آغاز روند تعمیر و نگهداری و ارزیابی جامع صافر به تاخیر افتاده است.
این کمیته علاقه شدید خود را برای تسهیل در انجام ماموریت کارشناسان سازمان ملل و تسریع در ورود آنها به نفتکش صافر و فراهم کردن امکانات لازم برای دستیابی به این مهم اعلام کرد.
پیشتر «محمد علی الحوثی» یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن از سازمان ملل خواسته بود که توافق نامه صافر را اجرا کند.
وی گفت: اگر یک فاجعه زیست محیطی ناشی از نشت نفت از کشتی صافر ایجاد شود، همه چیز برای مدت کوتاهی متوقف نخواهد شد و ناوبری کشتیهای نظامی و غیر نظامی متوقف خواهد شد و ما آنها (نیروهای ائتلاف) را مسئول [ این فاجعه ] میدانیم.
نفتکش یمنی صافر که از سوی ائتلاف متجاوز سعودی توقیف شده، چهار سال است که در نزدیکی بندر «رأس عیسی» در «الحدیده» لنگر انداخته و حاوی بیش از یک میلیون بشکه نفت سبک «مأرب» است.
سازمان ملل متحد و «دولت نجات ملی» مستقر در صنعا و مورد حمایت «جنبش انصارالله» اوایل مهر سال گذشته برای تعمیر فوری نفتکش صافر در بندر الحدیده در غرب یمن توافق کردند.
بر اساس این توافق، دولت نجات ملی مستقر در صنعا با ورود تیمی از سازمان ملل متحد به همراه تیم یمنی برای تعمیر نفتکش صافر همکاری می کنند.
مسؤولان دولت نجات ملی مستقر در صنعا پیشتر نسبت به یک فاجعه بزرگ زیست محیطی که عواقب آن مشخص نخواهد بود، هشدار داده اند و افزوند که به علت فرسوده بودن وضعیت نفتکش صافر، [این موضوع] تهدید بیشتری برای یمن و منطقه محسوب میشود.
آنها به حادثه غیر منتظره نشت نفت به موتورخانه این کشتی بر اثر فرسودگی یکی از لولهها و جدارههای مخازن در تاریخ ۲۷ می ۲۰۲۰ هشدار داده و اعلام کردند که این حادثه ممکن است باعث غرق شدن کشتی یا منفجر شدن آن شود.
پیش از این «احمد عبدالله دارس» وزیر نفت دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا هشدار داده بود که در صورت نشت نفت از نفتکش صافر در الحدیده، آلودگی زیستمحیطی تا دریای مدیترانه و دریای عرب ایجاد خواهد شد، اما ائتلاف سعودی از تخلیه یا انجام اقدامات محافظتی این نفتکش جلوگیری میکند.
وزیر نفت دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا، ائتلاف سعودی را مسؤول به وجود آمدن هرگونه فاجعه زیست محیطی در دریای سرخ دانست که در صورت وقوع آن، باعث مرگ گسترده آبزیان خواهد شد.
شرکت نفت دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا؛ ائتلاف سعودی را مانع دسترسی به صافر و تعمیر و نگهداری آن اعلام کرده بود.
عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.
بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
نظر شما