۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای حل معضل پسماند مازندران جذب شد

نوشهر - ایرنا - استاندار مازندران گفت که در پایان سال گذشته حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای رفع مشکلات پسماند استان جذب شد.

به گزارش ایرنا ، مجید حسین زادگان روز یکشنبه در آئین اغاز عملیات اجرایی طرح بازیافت زباله در منطقه « المالایات » بخش چمستان شهرستان نور افزود : این میزان اعتبار  پس از رایزینی های انجام شده تخصیص یافته و جذب شده است.

وی مشکل زباله ، پسماند و جمع آوری آب های سطحی را درد کهنه مازندران معرفی کرد و گفت : دولت تدبیر و امید تاکنون برای رفع این معضل اهمتام ویژه ای داشته و ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی هم برای حل این معضلات وقت گذاشته است پس بنابر این باید هر چه زودتر با برنامه ریزی مناسب و همکاری بتوانیم این معضل را در سطح استان حل کنیم.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : برای موفقیت در اجرایی طرح های پسماند و جمع آوری زباله ها همزمان علاوه بر بازیافت زباله ها باید در راستای کاهش تولید زباله و مهم تر از همه تفکیک زباله از مبدا و در میان خانواده ها فرهنگ سازی شود.

وی طرح مدیریت اجتماعی پسماند روستایی ( ماپ ) را از اولویت های استان معرفی کرد و افزود : این طرح در بسیاری از روستاها استان که دارای ظرفیت بالقوه برای مراحل بازیافت زباله و پسماند برای تهیه کمپوست هستند ، اجرایی خواهد شد.

حسین زادگان گفت : بر اساس این طرح مردم محور ، شوراهای اسلامی و دهیاران با مشارکت مردم  می توانند پس از فراهم کردن امکانات اولیه نظیر حداقل یک هزار متر مربع زمین در روستاها با کمک شرکت های محلی پس از جمع آوری زباله ، کار تولید کمپوست را در این مکان انجام دهند.

وی افزود : پس از آموزش و اجرای این طرح در روستاها می توان حجم زیادی از زباله های تولیدی این مناطق را کاهش داد و بخش دیگر را به کمپوست تبدیل کرد.

استاندار مازندران اظهار امیدواری کرد که بتوان با اجرای طرح های مختلف پسماند و جمع آوری زباله در سطح شهرها و روستاها ، در آینده مازندران به استان بدون معضل زباله تبدیل شود.

عملیات اجرایی طرح بازیافت زباله در منطقه الیمالات چمستان نور در زمینی به مساحت هشت هکتار و با اعتباری بالغ بر ۴۷ میلیارد توما با مشارکت بخش خصوصی اجرایی می شود.

این طرح که قرار است به صورت قرار داد « بی یو تی » ظرف مدت یک سال اجرایی شود ، تمامی زباله های شهرستان نور را در این منطقه به کود کمپوست تبدیل می کند.

ظرفیت این کارخانه برای تولید کمپوست روزانه ۲۵۰ تن  و مدت زمان قرارداد این سرمایه گذاری هم ۱۵ ساله است.

در شهرستان نور در حال حاضر در ۶ ماهه اول روزانه به طور متوسط ۱۶۰ تن و در نیمه دوم سال هم حدود ۸۰ تن زباله تولید می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha