پیامبر اکرم (ص) در پنجمین روز از ماه مبارک رمضان اینگونه دعا کردند: اَللّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِک الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ وَ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیائِک الْمُقَرَّبِینَ بِرَأْفَتِک یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ یعنی خدایا مرا در این ماه از آمرزشجویان و از بندگان شایسته فرمانبردار و اولیای مقرّبت قرار ده، به رأفتت ای مهربانترین مهربانان.
حجت الاسلام علیرضا شاه فضل قمصری به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در دعای روز پنجم از خدا میخواهیم که ما را در زمره کسانی قرار دهد که همواره از گناهان خود استغفار میکنند. در روایت آمده است خوشا به حال کسانی که پای هر گناه خود، یک استغفار دارند. همچنین در روایت داریم که پیامبر اکرم (ص) با اینکه معصوم بودند، روزانه ۷۰ مرتبه استغفار میکردند.
وی افزود: پیوستن به مستغفرین به این معناست که انسان در این روز و در این ماه گناهانش آمرزیده شود و با چهرهای پاک در مهمانی الهی وارد شود. طبیعتاً کسانی که پاکیزه باشند و در مهمانی الهی شرکت کنند، بهره برداری بیشتری از این مهمانی خواهند داشت.
استاد معارف دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: در فراز دیگر این دعا از خدا میخواهیم که ما را در زمره بندگان صالح و مطیع خود قرار دهد. چرا که خدا برای بندگان صالح خود بهترینها را قرار می دهد و ماه مبارک رمضان یکی از بهترین زمینه ها برای انجام رفتارهای نیک و پیوستن به انسانهای صالح است. انجام کارهای خیر در این ماه ثواب مضاعف دارد و درهای رحمت الهی بر روی انسانها گشوده می شود و انسان میتواند با کمترین رفتار نیک، خود را در زمره صالحان قرار دهد.
وی افزود: همچنین در این دعا می خوانیم که خدا ما را در زمره اولیای مقرب خود قرار دهد. مقربین درگاه الهی کسانی هستند که گوی سبقت را در انجام کارهای خیر ربوده و توانسته اند خود را به خدا نزدیک کنند. در این دعا در واقع خدا سه مرحله خودسازی را برای ما ترسیم کرده است. مرحله اول پاک شدن از گناهان؛ مرحله دوم انجام کارهای خیر و مرحله سوم رسیدن به تقرب الهی که امیدواریم خدا توفیق تقرب را به همه ما عنایت بگرداند.
نظر شما