۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۰۱
کد خبرنگار: 2011
کد خبر: 84293288
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اهداف پشت پرده خرابکاری در نطنز

۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۰۱
کد خبر: 84293288
اهداف پشت پرده خرابکاری در نطنز

تهران- ایرنا- دومین انفجار در تاسیسات هسته‌ ای نظنز آن هم کم تر از یک سال با اهداف و اغراض مشخص صورت گرفته ‌است.انفجار تیر ماه پارسال با هدف افزودن بر تنش‌ ها بین تهران و دولت ترامپ و خرابکاری کنونی نیز به منظور سنگ اندازی در مسیر مذاکرات سازنده در وین تدارک دیده شده‌ است.

بامداد یک‌شنبه ۲۲ فروردین ماه رخدادی خرابکارانه‌ در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌ سازی نطنز رخ داد و از سوی مسوولان سازمان انرژی اتمی ایران مورد تایید قرار گرفت. «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان همان روز در این باره گفت: بامداد امروز حادثه ای در بخشی از شبکه توزیع برق مجتمع غنی سازی شهید احمدی روشن ( نطنز ) رخ داد که خوشبختانه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است. علل حادثه در دست بررسی است و متعاقبا اطلاعات تکمیلی اعلام خواهد شد.

هر زمان که اتفاقی مشابه صورت می گیرد، همه به نوعی از نقش رژیم صهیونیستی  در این حملات با کم ترین تردید سخن می گویند. در این پیوند نیز «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه از کارافتادن شبکه برق تاسیسات اتمی نطنز به طور قطع  اقدامی خرابکارانه بوده و حادثه ای نبوده که  اتفاقی روی داده باشد، تاکید کرد: «بخش قابل توجهی از خرابکاری ‌های دشمن جبران خواهد شد. این کاروان از حرکت باز نخواهد ایستاد.»

رسانه های اسراییلی نیز این اقدام خرابکارانه را به رژیم صهیونیستی نسبت داده و تاکید کردند اخلال در شبکه توزیع برق تاسیسات غنی ‌سازی نطنز از طریق یک حمله سایبری انجام شده است. هم زمان رسانه های اسراییلی (همچون شبکه کال) و آمریکایی (مانند روزنامه نیویورک تایمز) سعی در بزرگ نمایی رخداد و خسارات ناشی از آن را داشتند.

همان طور که اشاره شد، این نخستین باری نیست که تاسیسات هسته ای نطنز مورد حملات خرابکارانه قرار می گیرد. پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۹ نیز یکی از ساختمان‌های این تاسیسات دچار انفجار و آتش‌سوزی شد. کمالوندی آذر ماه پارسال گفت: عوامل انفجار تیرماه در تاسیسات نطنز و اتفاقی که برای شهید فخری ‌زاده رخ داد یکی هستند و به نظر می‌رسد اسراییل در این قضایا نقش داشته باشد.

اسراییل که تا کنون در به شهادت رساندن چندین دانشمند برجسته هسته ای کشورمان دست داشته، آذرماه پارسال به ترور «محسن فخری‌زاده» رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در شهر آبسرد شهرستان دماوند اقدام کرد. شهادت فخری زاده در برهه ای انجام گرفت که روابط ایران و آمریکا در دوره ترامپ به ویژه پس از شهادت سردار سلیمانی بسیار تیره بود. مقامات رژیم صهیونیستی با شهادت فخری زاده در پی راه اندازی جنگ بودند تا هزینه نبرد با ایران را بر دوش ترامپ بیافکنند؛ نقشه ای که با تصمیمات سنجیده و غیرشتاب زده مسوولان جمهوری اسلامی ایران نقش بر آب شد.

جدا از ترور دانشمندان هسته ای و اقدامات خرابکارانه در این تاسیسات ایران، مقامات رژیم صهیونیستی یک تاکتیک فرسوده و دایمی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران دارند و آن «تهدید جلوه دادن ایران برای امنیت منطقه و جهان» است. این تاکتیک با تعیین زمان دستیابی تهران به سلاح هسته ای، بیش از سه دهه است که به طور دایم تکرار می‌شود اما همواره واهی بودن این ادعا اثبات شده‌است.

بعد از پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا و احتمال بازگشت وی به برجام، مقامات رژیم صهیونیستی به شدت احساس نگرانی می کنند و با تکرار اتهامات واهی در صدد ممانعت از اجرای توافق هسته ای برآمده اند. حدود دو ماه پیش «یووال اشتاینیتز» وزیر انرژی اسراییل در یک گفت‌و گوی رادیویی گفت که «ایران برای ساخت اولین سلاح هسته ای ۶ ماه زمان نیاز دارد تا مواد قابل شکافت هسته‌ای را تولید کند». اشتاینیتز افزود: برای ساخت یک سلاح هسته‌ای به ۲۵ کیلوگرم اورانیوم غنی‌ساخته با غلظت ۹۰درصد نیاز است. بر این اساس ایران تا یک تا دو سال دیگر قادر به تولید چندین سلاح هسته‌ای خواهد بود.

این اتهامات همواره از سوی تحلیلگران و کارشناسان اسراییلی تکرار شده به آن امید که در دولت بایدن بازگشت به برجام صورت نگیرد. تیرماه پارسال نیز «الکس فیشمان» تحلیلگر مسایل نظامی اسراییل مدت زمان دستیابی ایران به بمب اتم را سه ماه اعلام و تاکید کرد که ایران تنها سه ماه دیگر با رسیدن به هدف غنی سازی ۲۵ کیلوگرم اورانیوم تا ۹۰ درصد، فاصله دارد و این نسبت لازم برای ساخت یک بمب اتمی است.

این روزها نیز که در نشست دامنه دار وین زمزمه های بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم ها به گوش می رسد و احیای برجام بیش از هر زمانی محتمل است، مقامات رژیم صهیونیستی در عرصه میدانی نیز در صدد مانع افکنی در مسیر مذاکرات برآمده اند. چند روز پیش در حین برگزاری مذاکرات وین، کشتی نظامی ایرانی «ساویز» مستقر در دریای سرخ در اثر حمله مین آسیب دید و «نیویورک‌تایمز» این حمله را از از سوی اسراییل دانست.

تلاش رژیم صهیونیستی برای به بن بستن کشاندن گفت وگو های سازنده در وین با ابزار های مخرب در حالی صورت می گیرد که «پیتر استانو» سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به حادثه اخیر در تاسیسات اتمی نطنز گفت این اتحادیه هرگونه اقدامی را که باعث انحراف در مذاکرات جاری برجام در وین شود رد می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha