مجید عاقل روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، تحقق شعار سال ۱۴۰۰ مبنی بر "تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها" را بسترساز تحول مناطق از جمله منطقه "ترشیز" شامل چهار شهرستان کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ واقع در جنوب غربی خراسان رضوی ذکر و بیان کرد: مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز با هدف توسعه زیستبوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی درصدد است ایدههای نوآور و خلاق را با ایجاد بستری مناسب مورد حمایت قرار داده و تعریف جدیدی از کسب و کار را در این منطقه معرفی و عملیاتی کند.
وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای چهارمین سال پیاپی بر حمایت از تولید داخلی تاکید و به این ترتیب مسیر حرکت مسوولان را به روشنی مشخص فرمودند.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز ادامه داد: تلاش در مسیر تحقق و تثبیت اقتصاد مقاومتی که از سالها پیش با هدایت هوشمندانه رهبر معظم انقلاب آغاز شده است، از مسیر حمایت و تقویت تولید داخلی عبور میکند.
وی به استقرار ۱۰ گروه نوآور در مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز اشاره و بیان کرد: اگرچه مسیر کارآفرینی در روزهای نخست سنگلاخی و پرپیچ و خم به نظر میرسد اما مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز امروز به نقطهای رسیده است که می تواند این مسیر را برای جوانان خلاق، نوآور و با اراده هموار کند.
عاقل گفت: جوانان نوآور، خلاق و پرانرژی در این مرکز حضوری پررنگ دارند و دغدغهمندانه با ایدههای خود فعالیت میکنند تا منطقه ترشیز را در مسیر شکوفایی و رونق تولید قرار دهند لذا امیدواریم با رفع موانع، پشتیبانی و حمایت از افراد خلاق و ایدهپرداز، شاهد جهش تولید و رونق کسب و کارها در این بخش از کشور باشیم.
وی اولویت امسال فعالیت های مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز را در همین مسیر "شناسایی صاحبان ایدههای خلاق، شناسایی نیازها و خلاءهای بخش صنعت، ارائه مشاوره، تعمیق و گسترش ارتباط دانش و صنعت، پشتیبانی فعالان حوزه فناوری و نوآوری، ترسیم راهبرد توسعه منطقه با استفاده از نخبگان و همچنین توانمندسازی زیستبوم فناوری و نوآوری با حمایت از کسب و کارهای نوپا" برشمرد.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز افزود: امید است بتوان با تدوین طرحهای حمایتی و مشوقها در قالب پشتیبانی از صاحبان ایدههای خلاق، زمینه توسعه و اعتلای منطقه ترشیز را با همیاری و همافزایی سایر نهادها و سازمانهای مرتبط، بیش از پیش فراهم آورد.
وی ادامه داد: تلاشهای مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز در مسیر حرکت مرکز آموزش عالی کاشمر به سمت خلاقیت، ابداع و نوآوری است و واحدهای واجد شرایط نیز از فضای استقرار و خدمات اینترنت و مشاوره و منیتورینگ بهره مند شدهاند که پارسال پنج میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای نوآور مستقر در این مرکز پرداخت شده است.
عاقل افزود: حمایتهای مالی و معنوی به هستههای فناوری که در مرکز نوآوری مستقر شوند از جمله تهیه بیزینس پلن، ثبت اختراع، تسهیلات تجاری سازی و موارد مشابه در طول مدت زمان استقرار آنها پرداخت و ارائه میشود.
"منطقه ترشیز" در جنوب غربی خراسان رضوی شامل چهار شهرستان "کاشمر، بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ" با مجموع جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر است.
مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز از سال ۱۳۹۵ با حمایت معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری در فضایی به مساحت ۵۵۰ مترمربع در کاشمر برپا شده است. این مرکز به عنوان زیرمجموعه مرکز آموزش عالی کاشمر، مکانی تخصصی برای حمایت و هدایت صاحبان ایدههای نو، کارآفرینان و دانشآموختگان دانشگاهی با هدف شناسایی نیازهای جامعه و پاسخگویی به آنها از طریق ارائه مشاوره کاربردی و علمی، جلب همکاری نهادها و موسسات مرتبط و مسوول، جذب و ارائه تسهیلات و تجاریسازی ایدهها است.
مرکز آموزش عالی کاشمر نیز که از سال ۱۳۹۰ به عنوان یک دانشگاه دولتی فعالیت خود را در قالب پنج گروه آموزشی علوم پایه، علوم و مهندسی آب، علوم ورزشی، رایانه و زبانهای خارجی آغاز کرده است هماینک حدود هزار و ۱۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی دارد.
علاوه بر مرکز آموزش عالی کاشمر، پنج واحد آموزش عالی دیگر با سه هزار دانشجو در شهرستان کاشمر فعالیت دارند.
مرکز شهرستان ۱۳۸ هزار نفری کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری مشهد به نوعی مرکزیت فرهنگی و اقتصادی منطقه جنوب غرب استان خراسان رضوی محسوب میشود. شهرستان های کنونی بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ تا ۱۳۸۲ بخشهایی از شهرستان کاشمر بودند.
نظر شما