به گزارش ایرنا، لاوروف وزیرخارجه روسیه دوشنبه گذشته به قاهره سفر کرد و با «عبدالفتاح السیسی» رییس جمهوری مصر دیدار و گفت و گو کرد. آبگیری سد النهضه بر روی «رود نیل» در کشور اتیوپی و رفع اختلافها میان طرفین به عنوان یکی از محورهای اصلی گفت و گوی لاوروف و السیسی در قاهره بود.
اتیوپی در حال ساخت سد بزرگی بر روی رود نیل است که در طرفهای مقابل یعنی مصر و سودان آبگیری و بهرهبرداری از این سد را تهدید بزرگ برای حیات اقتصادی خود میدانند.
شبکههای خبری عربی امروز (دوشنبه) از آغاز تور آفریقایی «سامح شکری» وزیر خارجه مصر از عصر دیروز به مقصد چند کشور آفریقایی به منظور تشریح تحولات پرونده سد النهضه و اعلام موضع قاهره در این زمینه خبر دادند. اولین مقصد شکری در تورآفریقایی، «نایروبی» پایتخت کنیا بوده است.
وزیر خارجه مصر همچنین به کشورهای کومور، آفریقای جنوبی، جمهوری دمکراتیک کنگو، سنگال و تونس سفر خواهد کرد و پیامهای السیسی رئیس جمهوری مصر را به سران و رهبران این کشورها میرساند.
این سفر به دنبال گفت و گوی تلفنی چند روز پیش شکری با دبیرکل سازمان ملل صورت گرفت که در آن دو طرف آخرین تحولات پرونده سد النهضه و خطرات تداوم اقدامهای یکجانبه اتیوپی برای آبگیری این سد را به منظور رسیدن طرفهای درگیر به یک توافق اصولی و قطعی بررسی کردند.
«السفیر احمد حافظ» سخنگوی وزارت امور خارجه مصر پیشتر در بیانیهای گفته بود که تور آفریقایی شکری برای ابراز علاقمندی قاهره در جهت حمایت از مسیر دستیابی به توافقنامهای قانونی لازم در خصوص آبگیری سد النهضه با در نظر گرفتن منافع سه کشور مصر، سودان و اتیوپی است. وی تاکید کرد که این سفر به منظور پرداختن به مساله سد النهضه صورت میگیرد، پیش از آنکه به مساله آبگیری پرداخته و اقدامات یک جانبهای (از سوی اتیوپی) انجام شود.
وزارت خارجه مصر در بیانیه خود با تاکید بر موضع ثابت قاهره، خواستار ایجاد یک روند مذاکره جدی و موثرتر شده که نتیجه آن دستیابی به توافقی مطلوب باشد.
شکری در عین حال در این باره نامههایی جداگانه به دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت و رئیس مجموع عمومی سازمان نوشته و در آنها پرونده، مراحل مختلف مذاکرات و آخرین تحولات سد النهضه را توضیح داده است.
آبگیری سد النهضه بر روی رود نیل در اتیوپی موجب اختلافهایی میان این کشور با سودان، مصر شده که این رود از این کشورها عبور میکند.
نظر شما