۳۱ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۰۷
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 84302174
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رنگ کرونایی خراسان شمالی قرمزتر شد

۳۱ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۰۷
کد خبر: 84302174
رنگ کرونایی خراسان شمالی قرمزتر شد

بجنورد- ایرنا- خراسان شمالی که این روزها با روند صعودی آمار بیماران کرونایی در شیب تند بیماری کووید ۱۹ قرار دارد، در ارزیابی جدید سامانه ماسک دو شهرستان استان قرمز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا،بر اساس تازه ترین ارزیابی سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان که ۳۰ فروردین ماه منتشر شد، شهرستان های مانه و سملقان و فاروج که تا پیش از این در زمره شهرستان های نارنجی قرار داشتند، با افزایش آمار بیماران کرونایی در وضعیت قرمز قرار گرفتند تا تعداد شهرستان های قرمز استان از پنج شهرستان ۲۳ فروردین ماه به هفت شهرستان  برسد.
همچنین شهرستان مرزی راز و جرگلان که تا پیش از این تنها شهرستان زرد استان خراسان شمالی محسوب می شد، نیز در ارزیابی جدید در وضعیت نارنجی قرار گرفت تا بیش از ۹۰ درصدمساحت استان در  وضعیت قرمز قرار بگیرند و تا حدودی با شیب تند آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های این استان، این خطه شمال شرق کشور به آرام آرام به وضعیت بحرانی کرونایی مشابه آنچه که در موج اول شیوع در فروردین ماه سال قبل دچار شده بود، نزدیک می شود.
براساس آخرین آمار هم اکنون در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی و دانشکده اسفراین حدود ۴۰۰ بیمار بستری و تحت درمان قرار دارند و حدود یک سوم از این بیماران در ۲۴ ساعت گذشته کارشان به بیمارستان کشیده شد.
زردتر شدن رعایت پروتکل ها
با وجود افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا در این استان در یک هفته اخیر عادی انگاری ها نیز شیب نزولی به خود گرفت، به طوری که براساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان  سطح رعایت پروتکل ها و دستورالعمل بهداشتی در این استان  به زیر ۷۰ درصد رسید و از لحاظ رنگ بندی کرونایی  وضعیت رعایت پروتکل ها ب در این خطه شمال شرق کشور پایین ترین سطح خود یعنی زرد رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی گفت: در یک هفته اخیر آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این استان سیر صعودی شدیدی به خود گرفت به گونه ای که  ادامه این روند احتمال پرشدن تخت های بیمارستانی را افزایش می دهد.
دکتر سید احمد هاشمی افزود: براساس آمار در روزهای جاری تست حدود ۵۰ درصد از افراد مشکوک به ویروس کرونا مثبت شد و نشانه های افزایش آمار بیماران کووید۱۹ از حالا خود را نشان داد و اگر عادی انگاری موجود ادامه یابد، نه تنها آمار بیماران بستری که مرگ کرونایی نیز افزایش شدیدی خواهد داشت.
وی استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، پرهیز از دورهمی و شرکت در اجتماعات به خصوص عروسی و عزا را خط قرمز درمانگران دانست و تنها راهکار کنترل و مدیریت این بیماری را رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی دانست.
بحران کرونا پشت پنجره بیمارستان ها 
با قرارگیری استان خراسان شمالی در شیب تندکرونا و روند صعودی آمار روزانه بیماران کووید۱۹ بستری در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی و دانشکده علوم پزشکی اسفراین کم کم می رود تا تخت های بیمارستان های کرونایی تکمیل شود به طوری که هم اکنون حدود ۷۰ درصد از این تخت ها  پر شد و برخی بیمارستان های دیگر از جمله تامین اجتماعی و حتی ارتش در بجنورد نیز به حالت آماده باش در آمد و در ۴۸ ساعت گذشته تعدادی بیماران به بیمارستان تامین اجتماعی بستری شدند و از حالا می توان بحران کرونا را با روند صعودی آمار بیماران کووید ۱۹ از پشت پنجره بیمارستان ها احساس کرد.
دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی پیش بینی کرد که اگر روند صعودی آمار بیماران کووید ۱۹ استان همانند روزهای گذشته ادامه یابد، مرکز سرپایی بیماران کرونایی را در یکی از بیمارستان های سطح بجنورد مرکز استان راه اندازی خواهد کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مرکز درمان سرپایی بیماران کووید۱۹ استان از چهارشنبه هفته جاری در بیمارستان ارتش بجنورد راه‌اندازی می‌شود.دکتر قاسم بیانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در روزهای اخیر برای ارائه خدمات درمانی بهتر، ظرفیت تخت ها افزایش یافته است، اظهار داشت: با توجه به افزایش بستری های مبتلایان به ویروس کرونا در استان برنامه ریزی های لازم برای درمان سرپایی بخشی از بیماران بستری که وضعیت بهتری را دارند، انجام شده است.

وی یادآور شد: در واقع این افراد طبق نظر پزشکان متخصص ترخیص می شوند اما روزانه به کلینیک سرپایی بیمارستان ارتش بجنورد مراجعه و داروهای مورد نیاز خود را دریافت می کنند.
وی با اشاره به افزایشی بودن روند ابتلا به کووید ۱۹ در هفته اخیر اظهار داشت: در حال حاضر موثرترین راه مقابله با این بیماری، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و حضور  نیافتن در مکان های شلوغ و دورهمی ها است.
رعایت شیوه نامه های بهداشتی راه گذر از پیک چهارم کرونا
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بجنورد نیز با بیان اینکه عدم حضور در اجتماعات لازمه گذر از پیک چهارم کرونا است، گفت:  استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، پرهیز از دورهمی و شرکت در اجتماعات به خصوص عروسی و عزا را تنها راهکار کنترل و مدیریت این بیماری دانست.
سیده طیبه حاتمی یادآور شد: برای خرید اقلام ضروری و مواد غذایی تنها یک نفر برای خرید به فروشگاه ها مراجعه کند و از حضور در مکان های شلوغ به ویژه سربسته پرهیز شود.

وی با بیان اینکه احتمال ابتلای بخشی از بیماران کووید ۱۹ به ویروس جهشی کرونای انگلیسی وجود دارد، افزود: عاملی که پیک چهارم کرونا را بحرانی تر کرد، شیوع کرونای انگلیسی بود چرا که از ویژگی های این ویروس، میزان سرایت بیشتر، انتقال سریع تر ویروس به افراد و ظهور علائم شدیدتر نسبت به کرونای معمولی است.
خانوادگی شدن ابتلا به کرونا 
 جانشین ستاد مقابله با کرونا در خراسان شمالی گفت: براساس بررسی ها و آمار جدید، ۸۰ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در استان، خانوادگی است.
احمد برادران شامگاه دوشنبه در گفتگو با شبکه خبری اترک خراسان شمالی اظهار داشت: پدیده جدیدی که اخیرا در استان به وضوح دیده می شود، ابتلای خانوادگی به کروناست و مکرر مشاهده می کنیم که همه اعضای یک خانواده با هم به این بیماری مبتلا شده اند که این امر این نشان از افزایش مراودات و ارتباطات خانوادگی در شرایط قرمز کرونایی استان دارد.

وی با اشاره به همکاری خوب اصناف و کسبه های استان در رعایت محدودیت های کرونایی، یادآور شد: اگرچه اصناف تاکنون همکاری خوبی در رعایت محدودیت های کرونایی داشته اند ولی هنوز شاهد عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و حضور غیر ضرور برخی از شهروندان در مکان های شلوغ و بازارها هستیم.

برادران با تاکید بر پرهیز از تجمع و دورهمی ها، افزود:  استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، پرهیز از دورهمی و شرکت در اجتماعات تنها راهکار کنترل و مدیریت این بیماری است.
ویروس کرونا  نخستین بار با شناسایی یک بیمار مشکوک در بجنورد در اسفندماه ۹۸ شیوع یافت و از اوایل فروردین ماه سال جاری پس از بیش از ۱۳ ماه این استان سه موج این ویروس را پشت سر گذاشت و در ۱۰ روز اخیر نیز وارد فاز چهارم این بیماری شد که هم اکنون ۴۳۶ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های این استان بستری هستند و همین تعداد بیمار نیز در چند روز گذشته پس از بهبودی نسبی بیمارستان ها را ترک کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha