به گزارش ایرنا از شبکه خبری سی ان بی سی؛ فاتح بیرول مدیر اجرایی این سازمان مستقر در لندن در گزارش "بررسی انرژی جهان ۲۰۲۱" به شدت هشدار داد که اقلیم کره زمین توانایی تحمل بهبود اوضاع اقتصادی در پی بحران کووید ۱۹ را ندارد.
این گزارش همزمان با فشار فزاینده بر قانونگذاران ایالات متحده برای اجرا و عمل به وعده هایشان بر اساس توافق پاریس انتشار یافت. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قرار است در چند روز آینده با ده ها تن از سران کشورهای جهان برای بررسی اوضاع اضطراری اقلیم و آب وهوای زمین نشست مجازی برگزار کند و مذاکرات بین المللی در این باره در اوایل نوامبر در گلاسکو اسکاتلند برگزار خواهد شد.
این گروه ناظر بر تولید و مصرف انرژی زمین پیش بینی کرد که با روند کنونی، میزان انتشار گاز کربنیک مرتبط با تولید انرژی در سال جاری به ۳۳ میلیارد مترمکعب برسد که نسبت به سطح سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن بیشتر و بالاترین میزان افزایش در دوره یک ساله از ۲۰۱۰ به این سو و بیشترین افزایش در تاریخ برای دومین بار خواهد بود.
بیرول افزود: در صورتی که دولت ها به واکنش تندی برای آغاز کاهش انتشار گاز کربنیک دست نزنند، احتمال در ۲۰۲۲ با وضع بدتری روبرو خواهیم شد.
با وجود اذعان سیاستمداران و سران تجارت بین الملل به ضرورت و لزوم انتقال به جامعه با انتشار کمتر کربن، امیدواری ها به محدود کردن گرمایش زمین و دستیابی به این هدف مهم جهانی، به تندی از بین می رود.
نزدیک به ۲۰۰ کشور با پذیرش پیمان آب و هوایی ۲۰۱۵ پاریس (COP۲۱) به محدود کردن افزایش دمای میانگین سیاره زمین به کمتر از ۲ درجه سلسیوس بالاتر از سطوح پیش از دوره صنعتی و پیگیری تلاش ها برای محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سلسیوس، پایبندی نشان داده اند.
هر چند برخی دانشمندان آب وهوایی به این باور رسیده اند که دستیابی به هدف ۱.۵ درجه سلسیوس غیرممکن عملا غیرممکن شده است.