تغذیه مناسب موجب تقویت سیستم ایمنی روزه‌داران در برابر کرونا می‌شود

همدان- ایرنا- رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: رعایت اصول مناسب و صحیح تغذیه در ایام روزه داری موجب تقویت سیستم ایمنی در برابر اپیدمی ویروس کرونا می‌شود.

«آرزو کاوه ئی» روز پنج‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از سبزی و میوه جات برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از کم آبی بدن در ماه مباررک رمضان بسیار توصیه می شود، البته شست وشوی کامل و ضد عفونی کردن سبزی مصرفی باید براساس دستورالعمل چهار مرحله ای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام شود.

وی گفت: سحری، افطار و شام وعده های اصلی خوراکی در ماه رمضان هستند و افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند باید غذاهایی در وعده سحری بخورند که در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن، حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی، ضعف و خستگی نقش مهمی داشته باشد. 

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: روزه داران در وعده غذایی سحر باید غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که نمک، چربی و شیرینی کمی دارند را استفاده کنند چراکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و آسیب پذیری در برابر کرونا می شود.

کاوه ئی افزود: همچنین بهتر است هنگام سحر، مقدار مناسبی سبزی و سالاد مصــرف شود؛ سبزی ها با داشتن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو که می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ کند، جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود، گفت: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با توجه به اینکه کم آبی بدن و خشکی گلو می تواند زمینه را برای ابتلا به کووید ۱۹ فراهم کند، روزه داران را به مصرف سبزی، کاهو، خیار و گوجه فرنگی توصیه کرد.

کاوه ئی ادامه داد: نوشیدنی های خیلی شیرین نظیر نوشابه های گازدار، شربت و چای خیلی شیرین و  پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز می شود.

وی اضافه کرد: غذاهای پُر پروتئین مثل انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای خشک و پر روغن نظیر کُتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا و کله پاچه و غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شود، بنابراین در شرایط فعلی که با شیوع بیماری کووید ۱۹ مواجه هستیم بهتر است روزه داران از مصرف این نوع خوراکی ها در وعده سحری پرهیز کنند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وعده غذایی افطار هم گفت: در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده و غذا به آرامی جویده شود، همچنین هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند. 

کاوه ئی، مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار، استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی ، شیر برنج ، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است را به روزه داران توصیه کرد. 

وی گفت: انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن، سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آب پز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.

کاوه ئی افزود: زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و زولبیا و بامیه در وعده افطار هم علاوه بر چاقی، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha