محمدرضا رضایی روز سهشنبه به رسانهها اعلام کرد: طرح غربالگری کرونا و تبسنجی در مرز ماهیرود از ۲۵ اسفند سال گذشته آغاز شد و تا پایان اردیبهشت سال جاری ادامه دارد.
وی افزود: مجموع مسافران ورودی از ابتدای استقرار تیم امدادی موقت در پایانه مرزی ماهیرود یک هزار و ۳۷ نفر بوده که همه این مسافران مورد غربالگری قرار گرفتهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: ۲۷۷ تست سریع و ۱۳ مورد تست pcr در این مدت انجام شده و خوشبختانه تاکنون مورد مثبتی از بیماری کووید ۱۹ مشاهده نشده است.
وی تصریح کرد: در صورت مشاهده بیمار مبتلا به ویروس کرونا اجازه ورود به داخل کشور داده نمیشود و مسافران بیمار با همکاری دستگاههای مرتبط قرنطینه میشوند.
رضایی گفت: در این مدت ۱۲۶ نفر روز از امدادگران و کارشناسان هلال احمر، کنترل و پایش مسافران ورودی را برعهده داشتهاند.
وی افزود: توزیع اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش، ماده ضد عفونی کننده و محصولات آموزشی از دیگر اقداماتی است که در این پایگاه سلامت ارائه میشود.
خراسان جنوبی به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان در چهار شهرستان سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مرز مشترک دارد و این استان دارای چهار بازارچه مرزی است که در حال حاضر فعالترین آنها مرز ماهیرود در شهرستان سربیشه قرار دارد.
رییس جمهوری روز شنبه چهارم اردیبهشت در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز خطر دیگری پیش روی ماست و آن ویروس هندی است که از ویروس انگلیسی، برزیلی و آفریقای جنوبی هم بدتر است و اگر این ویروس دوباره وارد کشور شود، مشکل بزرگی را پیدا میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود: همه استانداران شرقی شامل خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و استانهای دیگری که هم مرز هستند مثل کرمان، هرمزگان، همه مراعات کنند و بدانند تکلیف بزرگی به عهده آنها هست که خدای ناکرده این ویروس خطرناک وارد کشور نشود.
وی اظهار داشت: نیروهای مسلح، نیروهای مرزبانی، استانداریها، هلال احمر، وزارت بهداشت و درمان، وزارت راه و همه دستگاهها کمک کنند برای اینکه مردم دچار گرفتاری مجدد نشوند.
پیرو این دستور رییس جمهوری، استاندار خراسان جنوبی در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: با دستور رییس جمهوری، استانداران شرق کشور برای کنترل رفت و آمدها مسئولیت ویژه دارند و در همین راستا فرمانده مرزبانی استان با هماهنگی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و همراهی دستگاههای مرتبط، برنامه عملیاتی برای کنترل مرزهای استان تعریف کند.
حمید ملانوری بیان کرد: فرمانداران شهرستانهای مرزی نیز گزارش جلسات روزانه ستاد کرونا را به ستاد استانی ارائه کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم دیروز گفت: با توجه به وضعیت ویروس کرونای جهش یافته هندی باید مراقبتهای بیشتری داشته باشیم و نظارتها بر مرز و ورود و خروج تشدید شود.
محمد دهقانی روز دوشنبه در آیین تجلیل از منتخبین حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که در ششمین روز هفته سلامت به صورت وبینار برگزار شد، افزود: باید مراقب باشیم اتفاقی که در خوزستان افتاد و ویروس انگلیسی وارد این استان شد، این اتفاق در استان خراسان جنوبی رقم نخورد.
خراسان جنوبی اکنون در موج چهارم کرونا به سر میبرد.
نظر شما