عملیات اجرایی سد زارم‌رود مازندران شروع شد

ساری - ایرنا - عملیات ساخت سد« زارم‌رود » بر روی رودخانه‌ای به همین نام در شهرستان ساری واقع در استان مازندران امروز پنجشنبه با دستور ویدیوکفرانسی رئیس جمهوری آغاز شده است .

به گزارش ایرنا ، سد زارم به همراه تصفیه خانه فاضلاب ساری از طرح های بزرگ صنعت آب است که امروز در سه استان هرمزگان، مازندران و خوزستان با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهوری و وزیر نیرو در چهارمین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در سال ۱۴۰۰ کلنگ زنی شده و یا به بهره برداری رسیده است.

زارم رود چهارمین سد بزرگ مازندران پس از سد شهید رجایی ساری ، البرز سوادکوه و گلورد نکا محسوب می شود و بر روی زارم رود به عنوان سرشاخه اصلی رودخانه تجن در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرق ساری ساخته می شود.

برای این سد ظرفیت تنظیمی سالانه ۹۶ میلیون متر مکعب آب در نظر گرفته شده و قرار است ظرف ۲ سال ساخته شود.

طبق بررسی های انجام شده ، میانگین بارندگی سالانه در حوضه آبریز سد زارم رود ۵۵۷ میلی متر و آورد سالانه آن ۱۱۹ میلیون متر مکعب است که به نظر می رسد با ظرفیت تنظیمی سد برای ایجاد جریان پایدار زیست محیطی همخوانی دارد.

شرکت آب منطقه ای مازندران میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای ساخت سد در مدت ۲ سال را حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی کرده است.

کارکرد اصلی سد زارم رود تامین آب آشامیدنی شهرهای ساری و میاندرود به میزان ۳۱ میلیون متر مکعب است ولی در عین حال تامین ۱۸ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز اراضی کشاورزی منطقه ، هشت میلیون متر مکعب نیاز آب صنعت و تنظیم و تحویل ۳۹ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز محیط زیست هم برای آن تعریف شده است.

سد زارم رود علاوه بر کنترل کننده سیلاب منطقه ، برای تولید انرژی برق‌آبی ، توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال نیز برنامه ریزی شده است.

مطالعات مرحله شناخت یا امکان سنجی سد زارم رود طی سال های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۷ به صورت ضمنی در قالب توسعه منابع آب حوضه آبریز تجن انجام شده بود . مطالعات مرحله اول این سد مخزنی هم طی سال  ۸۱ آغاز شد و تا ۸۶ به دراز کشید ولی تصویب طرح به دلایل نامشخص و ابهامات تا سال ۱۳۹۴ طول کشید. طی سال های بعد همسو با برنامه جامع آب شرب مازندران و نیز به سبب پاره ای مباحث ژئوتکنیکی ، بازنگری مطالعات مرحله اول ضرورت یافت که در نهایت کمیته تخصصی شرکت منابع آب ایران ، مطالعات مرحله اول سد را به شرط تکمیل برخی از بخش ها تایید کرد. 

پس از این مرحله هم مناقصه طرح و ساخت سیستم انحراف و جاده دسترسی سد در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ برگزار شد.  

ساخت سد زارم رود در کنار طرح های دیگری که طی هشت سال اخیر د دوره فعالیت دولت تدبیر و امید در مازندران اجرا و بهره برداری شد ، نقش اساسی در ارتقاء ضریب امنیت آبی استان بویژه ذخیره سازی آب های سطحی خواهد داشت.

دولت تدبیر و امید طی سال ۹۲ تا پایان ۱۳۹۹ بر اساس گزارش رسمی شرکت آب منطقه ای مازندران ۱۹۲ طرح را در حوزه آب به بهره برداری رساند که مهم ترین آن در حوزه سد مخزنی و سیستم انتقال  با سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریال بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha