به گزارش ایرنا ، احمد حسین زادگان روز پنجشنبه در حاشیه آئین آغاز ساخت سد زارم رود در شهرستان ساری که با حضور ویدیوکنفرانسی رییس جمهوری برگزار شد ، افزود : متاسفانه کم توجهی های تاریخی سبب شده تا مازندران در حوزه زیرساخت های منابع آبی از میانگین کشور و دیگر استان ها بسیار عقب بماند ، ولی بر اساس شاخص های آماری طی هشت سال گذشته اهتمام ویژه ای در این زمینه صورت گرفته است.
نماینده عالی دولت در مازندران هرز رفتن روان آب های ناشی از بارندگی را یکی از مشکلات تاریخی استان برشمرد و افزود : خوشبختانه طبق گزارش شرکت آب منطقه ای ، مهار آبهای سطحی مازندران از ۲۹۳ میلیون متر مکعب سال ۹۲ به حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب در پایان سال ۱۳۹۹ رسید که نتیجه آن افزایش تثبیت منابع آبیاری زمینهای کشاورزی از ۶۵ هزار هکتار سال ۹۲ به حدود ۱۰۰ هزار هکتار بوده است.
وی با اعلام این که در دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید در مجموع بیش از ۲۲ هزار میلیارد ریال در زمینه جمع آوری و ذخیره سازی روان آب ها سرمایهگذاری شد ، گفت : همچنین طی هشت سال گذشته ۱۹۲ طرح آبی با اعتبار ۵۰ هزار میلیارد ریالی عملیاتی شد.
حسین زادگان اجرای ۱۰ طرح تامین منابع آبی شامل هفت طرح آبرسانی با پوشش ۵۰ شهر و ۲ هزار روستا با هزینه ۳۵ هزار میلیارد ریالی را هم از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید برای رفع عقب ماندگی زیرساخت های آبی مازندران معرفی کرد و افزود : همچنین در این مدت ساخت سه سد کسلیان ، سجاد رود و زارم رود با ۱۵ هزار میلیارد ریال اجرایی شد.
وی با اظهار این که همزمان با آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید طول شبکه های آبیاری و زهکشی مدرن در مازندران ۴۰۰ کیلومتر بود ، گفت که با تامین اعتبارات دولتی این طرح نیز در پایان سال گذشته به بیش از ۵۰۰ کیلومتر افزایش یافت.
استاندار مازندران با اعلام این که تعداد سد لاستیکی استان هم از چهار چشمه در سال ۹۲ به هفت چشمه در حال حاضر افزایش یافته است ، افزود : همچنین در انی مدت به لایروبی رودخانه ها و مدرن سازی سردهنه های کشاورزی نیز با مرمت و بازسازی بیش از ۵۵۰ سردهنه در هر سال با به کارگیری ماشین آلات سنگین توجه ویژه ای صورت گرفت.
عقبماندگی غیرقابل قبول برای مردم
استاندار مازندران با اظهار این که باید از ظرفیت آب رودخانهها و روان آبهایی که به دریا میریزد برای رفع مشکل کم آبی و گاهی جلوگیری از تخریب و خسارت بدرستی استفاده کرد ، : احساس کم توجهی به مازندران پر آب ، مردم این خطه را آزار می دهد.
وی افزود : تامین آب شرب و حل مشکلات پساب ناشی از فاضلاب در مازندران طی هشت سال گذشته از اولویت های مهم توسعه ای استان بوده ولی با توجه به کم توجهی های تاریخی نسبت به جمع آوری آب های سطحی بویژه در شرق استان ، باید اقدامات بیشتری صورت گیرد و امروز شروع ساخت سد زارم رود یکی از آن اقدامات است.
وی مهمترین شاخصه ساخت سد زارم رود را علاوه بر تامین آب شرب و کشاورزی ۲ شهرستان ساری و میاندرود ، مدیریت بحران سیلاب دانست و بیان داشت: با ایجاد این سد سیلاب علیه کشاورزی و محیط زیست را تحت مدیریت و کنترل می گیریم.
استاندار مازندران اعتبار ساخت این سد را ۹۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با پیگیری شخص رئیس جمهوری ردیف اعتباری سد زارم رود در ردیف سد گلورد قرار گرفته است و علاوه بر آن به دنبال ساز و کار مالی جدیدی بر اساس دستور شخص رئیس جمهوری برای تسریع در ساخت سد زارم رود هستیم.
وی با اظهار این که طرح های مهم و استراتژیک آبی در مازندران در حال احرا است ، افزد : علاوه بر سد سازی ، کانال انتقال آب از غرب به مرکز استان را برای پشت سد هراز در دست اجرا داریم که بسیار حایز اهمیت است.
حسین زادگان با اظهار این که اجرای طرح های بزرگ در مازندران به دلیل بروز حوادث غیرمترقبه از جمله سیلاب نیاز جدی برای مدیریت بحران است ، گفت: همواره موضوع زیست محیطی در مازندران مهم بوده و است ، چراکه بیشتر رودخانه ها به دلیل مشکلات زیست محیطی دچار اشکالات اساسی شدند و نمونه بارز آن کاهش ۹۰ درصدی تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه ها است ،پس حق آبه زیست محیطی رودخانه ها را باید در اولویت قرار بدهیم.
به گزارش ایرنا ، کلنگ ساخت سد زارم رود به همراه افتتاح مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ساری امروز همزمان با چهارمین هفته پویش #هر هفته - الف -ب - ایران در سال ۱۴۰۰ به زمین زده شد.
زارم رود چهارمین سد بزرگ مازندران پس از سد شهید رجایی ساری ، البرز سوادکوه و گلورد نکا محسوب می شود و بر روی زارم رود به عنوان سرشاخه اصلی رودخانه تجن در فاصله ۳۵ کیلومتری جنوب شرق ساری ساخته می شود.
در مراسم بهره برداری از تصفیه خانه ساری و کلنگ زنی سد زارم رود علاوه بر احمد حسین زادگان استاندار مازندران ، حمید رضا جانباز مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور به نمایندگی از دولت حضور میدانی داشت.
نظر شما