به گزارش خبرنگار ایرنا، همزمان با ماه مهمانی خدا و ایام ولادت باسعادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام، نمایشگاه آثار تاریخی قرآن روز پنجشنبه توسط رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد و با مشارکت خانه فرهنگ ایران در راولپندی، مرکز تحقیقات فارسی ایران-پاکستان و شورای هنری راولپندی در این نهاد فرهنگی برگزار شد.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت ایران و «وقار احمد» رئیس شورای هنری راولپندی صورت پذیرفت و جمعی از هنرمندان خطاطی پاکستانی، فعالان فرهنگی و علاقمندان به آثار قرآنی نیز در این مراسم شرکت کردند.
رئیس شورای هنری راولپندی طی سخنانی در این مراسم، ضمن قدردانی از رایزنی فرهنگی و خانه فرهنگ ایران برای برپایی این نمایشگاه که جلوه ای از فرهنگ و هنر قرآنی است گفت: محبت و علاقه دست اندرکاران به قرآن کریم از کار و هنر باشکوه آنان دربرپایی نمایشگاه آشکار است.
وی افزود: این آثار هنری و قرآمی نماد عشق به خدا است. ما به درگاه خداوند متعال دعا میکنیم که شیوع کرونا خاتمه یابد و ما از این آفت نجات یابیم تا همه مردم بتوانند از نمایشگاه این کلام مقدس دیدار کنند.
وقار احمد در ادامه سخنان خود، برپایی نمایشگاه نسخ خطی قرآن کریم را برای دانشجویان و هنرمندان علاقه مند مفید دانست و بر ضرورت توسعه و گسترش همکاریهای فرهنگی و هنری میان ایران و پاکستان تأکید کرد.
احسان خزاعی رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنرانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نسخ خطی قرآن کریم از همکاری شورای هنری شهر راولپندی تشکر و قدردانی کرد و گفت: اکنون بیش از یکسال از شیوع بیماری کووید۱۹ میگذرد و تعداد زیادی از مردم به خاطر ابتلا به این ویروس منحوس جان خود را از دست دادهاند، لذا از درگاه الهی برای همه درگذشتگان رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت مینمایم.
وی درباره اهداف برگزاری نمایشگاه مذکور گفت: این نمایشگاه بمناسبت ماه مبارک رمضان و با همکاری مشترک شورای هنری راولپندی و خانه فرهنگ ایران و مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان برپا شده است. هدف ما از برگزاری این نمایشگاه تکریم قرآن کریم و ترویج و توسعه مفاهیم و فرهنگ قرآن کریم، ایجاد فضای معنوی برای برقراری انس و الفت با قرآن، همچنین آگاهی مردم با نسخه های نفیس، منحصر به فرد و خطی قرآن کریم به علاقه مندان فرهنگ قرآنی است.
خزاعی افزود: امروز نیز مسلمانان بیش از هر زمان دیگری به همدلی و همراهی نیازمند هستند تا بتوانند به کمک هم بر مشکلات موجود فائق آیند و بهترین راه تمسک و چراغ راه ما قرآن است که محور وحدت مسلمانان است. امروز ما در این جا جمع شدیم تا نمایشگاهی از نسخ خطی قرآن کریم را افتتاح کنیم. همچنین در این نمایشگاه شاهد نمایش تابلوهای خطاطی و آثار هنری هستیم.
وی گفت: وجود نسخ خطی قرآن که همگی آن ها بیش از ۷۵۰ سال سابقه کتابت دارند، نشان دهنده عمق توجه و مانوس بودن گذشتگان ما با قرآن کریم است. دیدن این نسخ قرآنی نفیس به ما نشان می دهد که معنویات و هنر در کنار همدیگر بوده اند. این قرآن ها با خطاطی های زیبا نوشته شده و برخی از آن ها با آب طلا و با سایر رنگ ها و نقش و نگاره های گل و بوته مزین و تذهیب کاری شده اند و برخی دیگر از آن ها ترجمه فارسی دارند و برخی دیگر کاغذهای اصیل و نفیس دارند و در یک کلام می توان گفت به قدری زیبا و چشم نواز هستند که دیدن آن ها واقعا باعث ایجاد لذت معنوی می شود.
لازم به ذکر است بعد از مراسم افتتاحیه، مسوولان فرهنگی ایران و پاکستان از نمایشگاه نسخ خطی قرآن کریم و همچنین از آثار هنری عظیم اقبال بازدید کردند.
در این نمایشگاه ۴۱ نسخه خطی قرآنی برای نمایش ارائه شده و در معرض دید عموم قرار گرفته است. نمایشگاه قرآنی به مدت یک هفته برپا است.
نظر شما