اشعار منصور اوجی تاثیر قابل توجهی در حوزه فرهنگ داشت

شیراز- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پیام تسلیتی به مناسبت درگذشت منصور اوجی ادیب و شاعر اهل شیراز تصریح کرد: اشعار این شاعر نام آشنا تاثیر قابل توجهی در حوزه فرهنگ داشت.

در این پیام که نسخه‌ای از آن یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت،  صابر سهرابی با تسلیت درگذشت این ادیب و شاعر معاصر به جامعه فرهنگی و خانواده آن مرحوم افزوده است:‌ بر این باوریم که ادبیات و اندیشه ایشان دارای تاثیرات قابل توجهی در حوزه فرهنگ داشته و شناسنامهٔ آشکاری از شهر و دیارش را با خود همراه دارد .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با ابراز اندوه از فقدان این استاد نام آشنای شعر و ادب که در خانواده ای اصیل و سرشناس از اهالی شیراز چشم به جهان گشوده بود، گفت: آثار و فعالیت های فرهنگی او مایه بسی مباهات و افتخار است، چرا که عمر پربار خود را در راه خدمت به فرهنگ و ادب این سرزمین صرف کرد و در راه اشاعه زبان و ادب پارسی گام های موثری برداشت.
سهرابی خاطرنشان کرد: جای خالی این ادیب فرزانه برای همیشه در شیراز و فارس احساس می شود و این ضایعه اسفناک را به بازماندگان آن ادیب، جامعه هنرمندان، شاعران، نویسندگان تسلیت عرض می دارم و از خدای متعال امیدوارم روحش را قرین آمرزش و آرامش ابدی نماید و بتوانیم به پاسداشت همه هنر و معرفتش، لحظاتی از تمام داشته هایش را در پیش چشم مرور کنیم.

منصور اوجی در سال ۱۳۱۶ در شیراز دیده به جهان گشود . وی دارای درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در رشته فاسفه و علوم تربیتی از دانشسرای  عالی تهران فارغ التحصیل شد و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شیراز فوق لیسانس خود را گرفت .اوجی از شاعرانی است که آرام و پیوسته در جهت تکامل زبان شعری خاص خود تلاش می‌کند.
 وی با تاکید بر تکرار مصراعها و واژه ها جهت تاثیر گذاری در خواننده شعرش گونه خاصی از شعر را ارائه می دهد.
زبان شعر او تا حدی تغزلی است و بیشتر ذهن خود را در امواج اوزان رها می‌سازد.
 از نگاه ادیبان و فرهنگوران، اوجی در وصف طبیعت و ارتباط آن با مسائل اجتماع تصاویر زیبا می آفریند. وی در شعر نو نیمائی تجارب قابل توجهی دارد. توجه منصور اوجی در شعر بیشتر به فرم است او با منبت کاری و صیقل دادن واژه ها و تکرار مصراع‌ها سعی دارد به ذهن خواننده شعرش نزدیک شود . زبان شعر او ساده و خوش آهنگ است با درون مایه ای اجتماعی و تصاویری بدیع از طبیعت . اشعار منصور اوجی نشان از کوشش مستمر او برای یافتن شکل خاص و نوینی دارد و بیانگر آگاهی او نسبت به ساختار کلمه در شعر معاصر و نقش وزن و آهنگ در ساختمان کلی شعر است.

منصور اوجی شاعر معاصر و چهره‌ ماندگار استان فارس شامگاه شنبه هجدهم اردیبهشت‌ماه پس از تحمل یک دوره بیماری در منزل شخصی خود در شیراز درگذشت.
«کوتاه مثل آه»، «مرغ سحر»،  «یکصد و ده نامه از دو سیمین»، «باغ شب»، «خواب درخت و تنهایی زمین»، «شهر خسته»، «این سوسن است که می‌خواند»، «صدای همیشه»، «شعرهایی به کوتاهی عمر»، «حالی است مرا» عناوین برخی آثار این شاعر و ادیب است.
 در راستای قدرشناسی از اساتید بزرگ حوزه فرهنگ، هنر و ادب فارس، آذرماه ۱۳۹۶ نشان‌ درجه یک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منصور اوجی تعلق گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha