رکورد جنگل‌زدایی ماهانه آمازون شکسته شد

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۲:۵۲
کد خبر: 84321928
رکورد جنگل‌زدایی ماهانه آمازون شکسته شد

تهران - ایرنا - اطلاعات رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که در ماه آوریل (فروردین- اردیبهشت) حدود ۵۸۰ هزار و ۵۵ کیلومتر از جنگل‌های آمازون برزیل از بین رفته است که این میزان رکورد تازه ای از بزرگترین مساحت تخریب شده در این ماه در مقایسه با مدت مشابه در شش سال گذشته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، براساس داده‌های ماهانه ارائه شده توسط سیستم تشخیص و هشدار جنگل‌زدایی آمازون (Deter) و موسسه ملی مطالعات فضایی برزیل (INPE)، حجم جنگل‌زدایی این منطقه در ماه گذشته میلادی، ۴۲ درصد بیشتر از آوریل ۲۰۲۰ برآورد شده است.

رکورد قبلی با تخریب ۴۹۰ کیلومتر از جنگل‌های بارانی آمازون در آوریل سال ۲۰۱۸ (فروردین- اردیبهشت ۹۷) ثبت شده بود.

این برای دومین بار متوالی در سال جاری میلادی است که رکورد تخریب ماهانه جنگل‌های آمازون شکسته می‌شود. در ماه مارس گذشته (اسفند- فروردین) نیز نابودی این پهنه سبز به حدود ۳۶۷ کیلیومتر رسید که نشان دهنده افزایش ۱۲.۶ درصدی نسبت به همان ماه در سال ۲۰۲۰ است.

ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهوری برزیل اگر چه در آخرین اجلاس آب‌وهوایی آمریکا متعهد شد تا بودجه حفاظت از محیط‌ زیست و مبارزه با تخریب غیرقانونی جنگل‌ها را تا سال ۲۰۳۰ دو برابر کند اما یک روز پس از آن، با کاهش ۲۴ درصدی بودجه این بخش نسبت به سال گذشته میلادی موافقت کرد.

به نوشته افه، از زمان روی کار آمدن بولسونارو رئیس‌جمهوری راستگرای افراطی در برزیل (یکم ژانویه ۲۰۱۹/ ۱۱ دی ۹۷)، روند ویرانی جنگل‌های بارانی آمازون در بدترین وضعیت در تاریخ این کشور قرار گرفته و سیاست‌های ضد زیست محیطی او به شدت با انتقاد سازمان‌های بین‌المللی مواجه شده است.

نابودی جنگل های آمازون از زمان ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو به اندازه ای شدت یافته است که این میزان طی یک سال گذشته (۲۰۲۰-۲۰۱۹) با افزایش ۹.۵ درصدی به بیشترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ رسیده است.

هیئت بین المللی تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (IPCC) در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد در صورت روند جنگل زدایی در منطقه آمازون که قطعا به تغییرات آب و هوایی گسترده منجر خواهد شد، شاهد تغییر شکل «آمازونیا به ساوانا» خواهیم بود. ساوانا نوعی از جنگل های خشک و درختان فاصله دار است که کاملا منتفاوت از جنگل های بارانی بوده و ظرفیت بسیار پایینی در جذب کربن دارند.

جنگل زدایی مهمترین تاثیر مخرب انسان در منطقه آمازون بوده که به طور حتم نه تنها برای آب و هوای این منطقه بلکه برای قاره آمریکا و فراتر از آن جهان تاثیر گذار خواهد بود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha