محمدحسن قوسیان مقدم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: این دو فروند از بالگردهایی هستند که یکی دو سال و دیگری سه سال زمینگیر شده بودند و از اواسط سال ۹۹ کار بازآماد آنها به دست متخصصان داخلی در حال انجام بود.
وی توضیح داد: از بالگردهای «ام آی ۱۷۱» برای ماموریت های انتقال پزشکی، امداد و نجات و انتقال بار و نیروهای عملیاتی امداد و نجات و نظایر آن استفاده می شود.
سخنگوی جمعیت هلال احمر ادامه داد: این جمعیت با دارا بودن ۲۴ فروند بالگرد امداد و نجات در صورت درخواست وضعیت اضطراری از سوی دستگاه مسئول و متولی در امر مدیریت بحران و سوانح مسئولیت پشتیبانی امداد هوایی در انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت را در سراسر کشور را برعهده دارد که این شمار بالگرد امدادی توانایی انجام عملیات پرواز در حوزه های امداد و کمک رسانی، خدمات هوایی، تخلیه هوایی پزشکی، سرویسهای اضطراری پزشکی، ماموریتهای تجسس و نجات و خدمات اطفای حریق را دارند.
قوسیان مقدم اضافه کرد: اکنون بالگردهای امدادی جمعیت هلال احمر در ۲۸ پایگاه امداد و نجات هوایی در استان های گلستان، مازندران، آذربایجان شرقی، اردبیل، کرمان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، فارس، گیلان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، خراسان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، قم، مرکزی، همدان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، اصفهان و تهران حضوری مستمر دارند و در زمان های بحرانی و وقوع حوادث و سوانح غیرمترقبه طبیعی و غیرطبیعی همه استان ها و شهرستان های ایران را پوشش امداد هوایی می دهند.
وی اظهار داشت: قرار است این دو فروند بالگرد امدادی به ارزش هفت میلیارد تومان(صرفه جویی ارزی ۲۲ میلیارد تومان) امروز (دوشنبه) و از سومین روز از هفته گرامیداشت صلیب سرخ و هلال احمر که مختص سازمان امداد و نجات با شعار امدادگری، کاهش آلام بشری طی مراسم رسمی به چرخه عملیات امداد و نجات هوایی سازمان امداد و نجات بازگردند.
بالگرد «ام آی ۱۷۱» با طول بیش از ۲۵ متر، عرض بیش از پنج متر، وزن ۷ هزار و ۶۴۲ کیلوگرم، حداکثر ارتفاع پروازی ۶ هزار متر، ظرفیت ۲۷ نفر، توانمندی های منحصر بفردی دارد و می تواند عملیات نجات و اسکورت را به خوبی انجام دهد.
کابین این بالگرد امکان نصب تجهیزات مراقبتهای ویژه پزشکی برای حداقل دو بیمار در وضعیت بحرانی را دارد. در عین حال با استفاده از فضای مناسب در کابین هلی کوپتر «ام آی ۱۷۱» قادر خواهیم بود در حوادث غیر مترقبه تا هشت بیمار را با مراقبت کامل پزشکی حمل نماییم.
بالگردهای امداد و نجات هوایی برای امدادرسانی در شرایط مختلفی از قبیل جستجو و نجات دریا، جاده، سیلاب، زلزله و کوهستان مجهز هستند.
به گزارش ایرنا، هر ساله هجدهم اردیبهشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر گرامی داشته می شود به این امید که با رعایت اصول هفتگانه تعریف شده از سوی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر و اجرای مفاد حقوق بین المللی بشردوستانه ازسوی کشورهای مختلف به برقراری صلح و آرامش در جهان کمکی شده باشد.
نام جمعیت هلال احمر می تواند برای افراد مختلف جامعه تداعی کننده خدمات عام المنفعه و بشردوستانه باشد، عده ای آن را سازمانی پیشرو و پاسخگو در ارائه خدمات اولیه امداد و نجات در حوادث و سوانح، بعضی ها آن را تامین کننده داروهای خاص و داروخانه های ویژه و تک نسخه ای، گروهی ارائه دهنده خدمات توانبخشی و عده ای دیگر آنرا سازمانی داوطلبانه و حمایتی می شناسند.
نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر یک شبکه بشردوستانه جهانی متشکل از ۸۰ میلیون نفر است که به افرادی که با مشکلات ناشی از بلایا، مخاصمه و مشکلات بهداشتی و اجتماعی مواجهند کمک می کند.
بشردوستی، بی غرضی، بی طرفی، استقلال، خدمت داوطلبانه، یگانگی و جهان شمولی اصول بنیادین هفتگانه چارچوب اخلاقی، عملیاتی و سازمانی کار نهضت صلیب سرخ و هلال احمر را تشکیل می دهند که این اصول در بطن رویکرد نهضت برای کمک به مردم نیازمند در جریان مخاصمه مسلحانه، بلایای طبیعی و دیگر شرایط اضطراری قرار دارند
امسال شعار هفته گرامیداشت صلیب سرخ و هلال احمر (۱۸ تا ۲۴ اردیبهشت) «جهانی تحت عنوان توقف ناشدنی، شکست ناپذیر و مقایسه نشدنی» است، اما با توجه به اینکه در آستانه صد سالگی تاسیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار داریم شعار «یک قرن خدمات داوطلبانه مقایسه نشدنی» برای هفته هلال انتخاب شده است.
با یکصد ساله شدن جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ در دنیا یک قرن تازه برای دوباره مهربانی کردن، دوباره با هم بودن، دوباره دوستی کردن، دوباره و دوباره و دوباره ارائه خدمات داوطلبانه مقایسه نشدنی آغاز شد.
نظر شما