۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۷:۵۳
کد خبرنگار: 2923
کد خبر: 84324424
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید علوفه به روش نوین در تایباد اجرا شد

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۷:۵۳
کد خبر: 84324424
تولید علوفه به روش نوین در تایباد اجرا شد

مشهد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی تایباد، در شرق خراسان رضوی، گفت: باهدف استفاده بهینه از منابع و اجرای الگوی مناسب کشت، برای نخستین بار تولید علوفه به روش نوین «هیدروپونیک» در این شهرستان اجرا شد.

جواد اعتضادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این روش به ازای هر ۶۰ مترمربع و در فاصله زمانی هفت روز، هفت تن علوفه سبز تولید می شود.
وی ادامه داد: در این شیوه میزان آب مصرفی نیز نسبت به تولید علوفه به روش های سنتی افزون بر ۷۵ درصد صرفه جویی می شود.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در حال حاضر برای تولید علوفه جو سبز هیدروپونیک، ۲ سالن در مقیاس هر یک ۶۰ متر مربع پیش بینی شده است که در هر یک روزانه یک تن از این نوع علوفه تولید و روانه بازار مصرف دام این شهرستان می شود.

اعتضادی افزود: برای راه اندازی این تعداد سالن افزون بر ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال هزینه شده و زمینه اشتغال ۲ نفر به صورت مستقیم در آن فراهم شده است.

وی ادامه داد: تولید علوفه به روش هیدروپونیک یعنی جوانه زنی بذر جو در محیطی عاری از بیماری های تغذیه ای دام و این فرآیند در شرایط بدون خاک، با امکان تولید متراکم و استفاده بهینه از آب و مواد غذایی انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد به مزایای کشت علوفه به روشهای نوین اشاره کرد و گفت: کاربرد این روش در تولید علوفه سبز دارای مزایایی همچون کاهش مصرف آب، تولید پیوسته علوفه در سال، کاهش زمان تولید و نیروی کار، کاهش هزینه تولید و ارزش غذایی بالای آن است.
وی افزود: کشت هیدروپونیک با وجود این که به سرمایه و دانش زیادی نیاز دارد، اما می تواند بهترین راهکار برای عبور از بحران خشکسالی باشد.
روش هیدروپونیک، روشی نوین و سریع برای تامین تغذیه دام هاست و در مناطق با آبهای شور نیز کاربرد دارد.  همچنین روشی موثر برای حفظ منابع طبیعی و مراتع در دوران خشکسالی و جلوگیری از تخریب سرزمین و حفظ تولیدات دامی است.
به باور کارشناسان حوزه کشاورزی، با توجه به لزوم صرفه جویی در مصرف آب به ویژه در مناطق بحران زده، استفاده از سامانه هایی که بازدهی مصرف آب را به حداکثر و هدررفت و تبخیر آن را به حداقل ممکن می رسانند، ضروری است از این رو کاربرد روش های مختلف کشت هیدروپونیک از بهترین راهکارهای ارائه شده و پاسخگوی طرح های جامع مدیریت منابع آب و خاک است.

شهرستان تایباد با ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی هفت هزار بهره بردار در بخش کشاورزی دارد.

شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha