رفع موانع همکاری‌های تحقیقاتی کشاورزی با چین اجرایی شود

تهران- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی بر رفع موانع همکاری‌های تحقیقاتی در زمینه ۲۸ پروژه مشترک بخش کشاورزی بین ایران و چین تاکید کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «کامبیز بازرگان» در حاشیه نخستین سمپوزیوم بین‌المللی مشترک بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و آکادمی علوم کشاورزی «یانان» چین که امروز به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موانع موجود در اجرای ۲۸ پروژه مشترک کشاورزی بین دو کشور، مربوط به جابه‌جایی و تبادل ژرم‌پلاسم‌های گیاهی است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: تبادل ژرم‌پلاسم‌های گیاهی در پروتکل‌های بین‌المللی شرایط خاصی دارد و بحث‌های مالکیت معنوی در این زمینه مطرح است، با توجه به این که دو کشور قرار است از ژرم‌پلاسم‌های گیاهی یکدیگر استفاده کنند، بنابراین می‌توان به توافق دست یافت.

ژرم‌پلاسم (Germplasm‎) به هر نوع ماده گیاهی که در تولید و اصلاح نژاد به کار می‌رود گفته می‌شود و شامل بذر، گیاه کامل و بافت‌های گیاهی است.

ورود ۸ رقم چای جدید از چین

بازرگان، از ورود هشت رقم جدید چای از کشور چین در قالب این همکاری‌های مشترک تحقیقاتی خبر داد و گفت: ما با محدودیت تنوع ارقام چای مواجه هستیم، هر چند که امسال برای نخستین بار ۲ رقم جدید داخلی معرفی شد.

وی با بیان این‌که چین در حوزه چای کارهای تحقیقاتی زیادی انجام داده و دارای تجارب حائز اهمیتی است، اظهار داشت: با وارد کردن هشت رقم چای از این کشور و انجام کار تحقیقاتی مشترک بر روی آن، می‌توان از تجارب چین بهره برد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، دانه‌های روغنی، گندم، کرم ابریشم، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی را از دیگر پروژه های مشترک بین این سازمان با آکادمی علوم کشاورزی یانان چین عنوان کرد.

وی افزود: در مورد گندم بر روی عملکرد تولید و مقابله با بیماری‌ها و تنش های موجود، در حوزه دانه‌های روغنی نیز در زمینه ارقام جدید و مسایلی همچون غده‌بندی گیاه سویا در برخی مناطق و در مورد کرم ابریشم درخصوص بیماری «پبرین» و مبارزه بیولوژیک با آفات توت و آفاتی که به کرم ابریشم صدمه می‌زند، کار تحقیقاتی مشترک انجام خواهیم داد.

بازرگان همچنین از اخذ بورسیه برای اعزام پنج محقق و دانشمند ایرانی به چین خبر داد و گفت: این پنج محقق و دانشمند به مدت یک سال در آکادمی علوم کشاورزی یانان چین مستقر خواهند شد و در حوزه‌هایی همچون گندم، دانه‌های روغنی، گل و گیاهان زینتی، قارچ‌های خوراکی، چای و کرم ابریشم تحقیق خواهند کرد.

وی با بیان این‌که چین در بخش کشاورزی پیشرفت های خوبی داشته و با وجود جمعیت زیاد توانسته در تولید برخی از محصولات کشاورزی به خودکفایی برسد، ادامه‌داد: ما ساختار کشاورزی چین را بررسی کردیم و از این رو در سفری که یک سال و نیم گذشته به اتفاق وزیر جهاد کشاورزی از این کشور داشتیم، تفاهم‌نامه‌ای را با آکادمی علوم کشاورزی یانان چین برای انجام پروژه ای تحقیقاتی مشترک در بخش کشاورزی منعقد کردیم و سمپوزیوم امروز نیز در راستای رفع موانع همکاری‌های تحقیقاتی دو کشور برگزار شد.

تین مقام مسوول اضافه‌کرد: شیوع ویروس کرونا موجب شد چند ماه در پیشرفت همکاری‌های تحقیقاتی دو کشور تاخیر ایجاد شود، اما امیدواریم با استفاده از واکسن، این بیماری آرام بگیرد و بتوانیم همکاری‌ها را سرعت بدهیم.

وی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی ایران چالش‌های متعددی وجود دارد، اظهار داشت: رفع این چالش‌ها از مسیر دانش و دستیابی به یافته‌های نوین می‌گذرد و کشورهایی که پیشرفت‌های کشاورزی داشته‌اند، بر کسب دانش تمرکز کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha