سیدحسین اخوان علوی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال ۹۳ تنها ۲۱ شرکت دانش بنیان در سطح این استان وجود داشت که از این تعداد ۱۰ شرکت عضو پارک علم وفناوری قم بودند که این آمار طی سالهای اخیر همواره افزایش داشتهاست.
وی با بیان اینکه زیست بوم فناوری استان قم در طی سال های اخیر رشد و بالندگی خود را با شتاب ادامه داده است گفت: هم اکنون قم با ۹۵ شرکت از نظر تعداد شرکتهای دانش بنیان در رتبه هشتم قرار دارد ضمن اینکه تعداد شرکتهای دانش بنیان عضو این پارک به ۳۷شرکت افزایش یافتهاست.
اخوان علمی ادامه داد: از سال ۹۳ تا ۹۹ قم از نظر شرکتهای دانش بنیان به ترتیب در رتبه های ۱۷، ۱۴، ۱۳، ۱۲،۱۳، ۹ و هشت کشوری بودهاست.
رییس پارک علم و فناوری قم ادامه داد: فعالیت پارک علم و فناوری استان در سال ۹۱ با ۲ مرکز رشد آغاز شد ولی امروز زیست بوم قم تقریبا تکمیل شده است.
وی با اشاره به ظرفیتهای زیست بوم فناوری استان ادامه داد: ۲۰۰ واحد فناور، فعالیت پارک علم و فناوری، هفت مرکز رشد، پنج شتابدهنده، ۶ مرکز نوآوری، ۹۵ شرکت دانش بنیان و حضور فعال دانشگاه های استان از جمله ظرفیت های فناوری قم است.
وی با بیان اینکه ظرفیت های فناروی استان قم مورد توجه مسئولان کشوری قرار گرفته است گفت: زیست بوم فناوری استان به عنوان یک زیست بوم زنده و پویا میتواند گره گشای مشکلات استان و کشور باشد.
اخوان علوی افزود: ترغیب نخبگان، اعضای هیات علمی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیاز جامعه، تجاری سازی یافته های پژوهشی و همچنین افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی از جمله اهداف تشکیل شرکت های دانش بنیان است.
به موجب آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ،شرکت های دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل میشود.
نظر شما