حسن صرفی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرستان دامغان با توجه به قرار گرفتن در منطقه کویری و کم آب میتواند در اجرای طرح کشت زیرپلاستیکی بسیار موفق باشد.
وی خاطر نشان کرد: صرفهجویی در مصرف آب از طریق جلوگیری از تبخیر سطحی خاک و حفظ رطوبت در عمق خاک از ویژگی های مهم این نوع کشت است.
صرفی اضافه کرد: خربزه، عمده محصول جالیزی زیرپلاستیکی در این شهرستان است که در منطقه فرات، حومه، امیریه و منطقه دامنکوه کشت میشود.
وی بیان کرد: از اوایل تیر ماه برداشت محصول خربزه زیرپلاستیکی آغاز میشود که برداشت ۲۰ تن محصولات جالیزی در هر هکتار پیشبینی میشود.
صرفی ادامه داد: زودرس بودن محصول، عرضه خارج از فصل به بازار فروش با قیمت مناسب، کاهش هزینههای تولید، کاهش علفهای هرز، کاهش مصرف نهادهها و امکان کاشت دوم برخی محصولات پس از برداشت از مزایای کشت محصولات جالیزی به روش زیرپلاستیکی است.
وی به مزایای کشت زیرپلاستیکی اشاره کرد و اظهارداشت: عدم جمعآوری به موقع و باقی ماندن بقایای نایلون در زمین و ایجاد آلودگی در محیط زیست به علت تخریب ناپذیر بودن، ایجاد اختلال در رشد و نمو گیاه با قرار گرفتن بخشی از پلاستیکها در زیر خاک از معایب طرح است.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی دامغان گفت: جهاد کشاورزی در کنار تقویت این نوع کشت، به صورت ویژه بر لزوم جمعآوری پلاستیک ها در پایان کشت و پرهیز از رها کردن آنها در طبیعت تأکید دارد.
نظر شما