فرشته نصراللهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تجربه تاریخی نشان می دهد که قهر با صندوق اخذ رای نه تنها پیامد خوشایندی برای کشور نداشته بلکه سبب شد افرادی انتخاب شوند که قدرت و توانایی لازم را برای فعالیت در عرصه های سیاسی و بین المللی نداشتند.
وی تاکید کرد : به همین خاطر حضور یکپارچه مردم در این دوره از انتخابات با توجه به شرایط سیاسی ، اقتصادی کشور و دنیا که پس از شیوع ویروس کرونا به وجود آمده ، ضروری است تا بتوانند با انتخاب رئیس جمهوری که دارای برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و دراز مدت باشد ، کشور را به سمت رشد و شکوفایی حرکت دهند.
نصراللهی گفت : در سال های اخیر به دلیل شرایط تحریمی ایران ، مشکلات زیادی از نظر اقتصادی به مردم تحمیل شد و طبیعی است بهبود این وضعیت مهم ترین دغدغه مردم شده است. بنابر این لازم است نامزدها هم با ارایه و تشریح برنامه عملی و واقع گرایانه ، مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کنند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد چالوس با بیان اینکه مجموعه ای از مشکلات اقتصادی برخی ناکارامدی ها و فسادهایی که تاکنون از سوی رسانه ها منتشر شده، جامعه را نسبت به مشارکت سیاسی دچار دلزدگی کرده است، توضیح داد : با این که اعتماد مردم تا اندازه قابل توجهی نسبت به مسئولان تضعیف شده ، اما حدود ۶۰ درصد جامعه که به یک بلوغ سیاسی و اجتماعی رسیده اند در روز انتخابات با مشارکت خود به داوطلبی رای خواهند داد که دارای برنامه مدون باشد.
نصراللهی نداشتن برنامه مدون و چشم انداز درست برای اداره کشور از سوی داوطلبان را در کاهش میزان مشارکت مردم تاثیرگذار دانست و خاطر نشان کرد : جامعه تاکنون به واسطه نداشتن احزاب قوی و کارآمد در دوره های گذشته متضرر شد چرا که در حال حاضر که تنها یک ماه مانده به مهمترین رویداد سیاسی کشور یعنی انتخابات ریاست جمهوری، هنوز اکثر داوطلبان و گروه های سیاسی برنامه های مدونی ارائه نکردند.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد پست ریاست جمهوری از سوی برخی چندان جدی در نظر گرفته نشده ، توضیح داد: اداره کشوری جمعیت ۸۰ میلیونی با موقعیت استراتژیک مهم که با چالش هایی در سیاست داخلی و خارجی مواجه است ، نیازمند برنامه ای دقیق و قابل اجرا است تا جامعه بداند موضوعاتی که با زندگی خصوصی مردم، سیاست خارجی و داخلی و مسایل اقتصادی آنان ارتباط تنگانگ دارد چگونه برطرف می شود تا به سمت مشارکت و آری گفتن به این برنامه ترغیب شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به داوطلبان ثبت نامی برای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری اظهار امیدواری کرد که با توجه به ثبت نام داوطلبان از گروهها و طیف های مختلف سیاسی و تائید آنان از سوی شورای نگهبان تنور انتخابات پس از اعلام لیست نهایی گرمتر شود.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود .
نظر شما