حسین سنجرانی روز شنبه طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با بهرهگیری از ظرفیتهای خیران و پیگیریهای انجام شده مجوز حفر سه حلقه چاه در شهر مرزی خواف دریافت شد که ۲ حلقه چاه وارد مدار شده و در حال تجهیز است.
وی هدر رفت آب به خصوص در مناطق روستایی، وجود انشعابهای غیر مجاز و فرسودگی خطوط انتقال آب را از مشکلات این بخش ذکر کرد و ادامه داد: هدر رفت ۵۰ درصدی آب در روستاها این مشکلات را افزایش داده که رفع آن نیازمند تخصیص اعتبار است.
فرماندار خواف با اشاره به جدی بودن خطر بحران و کمبود آب در این شهرستان گفت: بیشترین کمبود به ترتیب اولویت در بخشهای آب شرب، دامپروری و کشاورزی است که در صورت رعایت نکردن صرفه جویی یا الگوی مصرف آب این معضل افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه با توجه به کاهش بارندگی و گرمای هوا کمبود آب در فصل تابستان افزایش می یابد افزود: میزان بارشها در خواف طی سال زراعی گذشته ۲۶۰ میلیمتر بود که این میزان در سال زارعی جاری به ۷۴ میلیمتر کاهش یافته و با عنایت به اقلیم خشک و بیابانی شهرستان، تداوم خشکسالی شرایط را برای تامین آب سخت کرده است.
سنجرانی ادامه داد: شرکتهای معدنی فعال در مجتمع سنگان خواف برای صرفه جویی در مصرف آب اجرای طرح فیلتراسیون یا بازچرخانی آب را در دست اجرا دارند.
وی گفت: در روستاهای خواجه، وراب و گرازی خواف با اجرای حدود هشت کیلومتر خط انتقال با هزینه ۲۰ میلیارد ریال مشکل کمبود آب رفع شده است.
فرماندار خواف افزود: در روستای رزداب نیز پس از سیلاب اخیر با همت ۸۰۰ نفر از مردم و مشارکت اداره آب و فاضلاب، ۶ کیلومتر خط انتقال اصلاح و مخزن بتنی ۵۰۰ مترمکعبی احداث شد و در روستاهای هزارخوشه و خلط آباد که از سالهای گذشته با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کردند با مشارکت بنیاد نیکوکاری ابراهیمی، اصلاح خطوط انتقال به طول ۴.۶ کیلومتر به انجام رسیده و روستاییان از آب شرب سالم بهره مند شدند.
مدیر امور آب و فاضلاب خواف هم به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع ۸۳ روستا که زیرپوشش این اداره هستند، با تلاش مسوولان ذیربط و خیران طی یک سال گذشته مشکل کم آبی ۴۰ روستا کاهش یافت.
سید حسن رضائیان افزود: در روستای نهور شهرستان خواف نیز که از چند سال قبل با تانکر آبرسانی می شود اجرای طرح ۱۷ کیلومتر خط انتقال، احداث سه باب ایستگاه پمپاژ و مخازن مربوطه با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال طی چند روز آینده برای اجرا به پیمانکار واگذار می شود.
وی ادامه داد: با کمک و همراهی بنیاد نیکوکاری ابراهیمی و فرمانداری خواف عملیات آبرسانی ۱۰ روستا در دست اجراست و در سه روستا به پایان رسیده و اهالی آن از نعمت آب شرب بهداشتی بهره مند شدهاند.
شهرستان خواف با ۸۲ هزار و ۸۳۰ نفر جمعیت شهری و ۶۹ هزار و ۶۸۸ نفر روستانشین در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است و ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.
نظر شما