مریم یگانه روز یکشنبه با اعلام این خبر به رسانهها، با اشاره به اهمیت و جایگاه ایجاد قرارگاه تحول محلات در مناطق آسیب پذیر شهرها و روستاها افزود: از سال ۹۴ طرحی «تحت عنوان طرح تحول محلات» به همت سپاه پاسداران هرمزگان با هدف توانمندسازی قشرها جامعه در ابعاد مختلف و در قالب قرارگاههایی ۶ گانه مشغول خدمترسانی به مردم هستند.
وی ادامه داد: قرارگاه های تحول محلات فعالیتهای بسیار خوبی با اهداف یادشده در هرمزگان و شهر بندرعباس صورت گرفته که میتوان این شهر را به عنوان الگو برای کشور معرفی کرد.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری هرمزگان اظهارداشت: در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و در چارچوب سیاستها و خط مشی های مصوبه شورای اجتماعی کشور در حوزه زنان و خانواده، اقدامهای کوتاه مدت و بلندمدت در هرمزگان در قالب طرحهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اجرا شده است.
یگانه ادامه داد: همچنین این طرحها با هدف دیگری همچون هدایت اعضای خانواده به سمت ارتقا و ترویج سبک زندگی صحیح و افزایش ظرفیتهای موجود در بعضی مناطق حاشیه شهرهای آسیب پذیر شهرستان های استان اجرایی شده است.
وی به تشریح طرحهای اجراشده پرداخت و اضافه کرد: برپایی میز خدمت در محلات، توانمندسازی و آموزش زنان سرپرست خانوار، طرح ملی مشاغل خانگی، توانمندسازی اقتصادی مبتنی بر الگوی نوین مشاغل خانگی، طرحهای محله محور و طرحهایی در مقاطع سنی خاص (کودکان) و طرح جهش حرکت جهت تسهیل در خدمات رسانی به خانوادههای مناطق یادشده مهمترین این طرح هاست.
این مسوول ادامه داد: طرح برپایی میز خدمت زنان و خانواده در پنج محله در بندرعباس با همراهی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با هدف بررسی مشکلات حقوقی و خانواده در مناطق آسیب پذیر این شهر اجرایی شد که با تشکیل یک تیم شامل قاضی و مشاوران حقوقی و خانواده به ارائه خدمات مشاورهای در پنج دفتر تسهیلگری مناطق آسیبپذیر اتفاق افتاد که با استقبال خوب اهالی محلات مواجه شد.
وی تاکید کرد: یکی از برکات و مزایای اجرایی این طرح؛ رصد آسیبهای موجود به تفکیک آسیب در محلات شهرستان بندرعباس با حضور مسوولان به صورت میدانی در محلات آسیب پذیر و در جمع خانوادههای آسیب دیده باعث افزایش سطح رضایتمندی و اعتماد مردم نسبت به مسوولان استانی و در نهایت رفع موانع و مشکلات و تسهیل در نحوه خدمات رسانی و رعایت و احترام به حقوق شهروندی شهروندان استان هرمزگان بوده است.
یگانه ادامه داد: باتوجه به نتیجه این طرح در محلات شهرستان بندرعباس و انعکاس عمده آن به دیگر استانهای سراسر کشور میتوان گفت که اجرای طرحهای این چنینی در محلات میتوانند تا حدودی معضلات و مباحث ها در خانوادههای محلات را برطرف نماید.
وی گفت: هدایت افراد مستعد کسب وکار فعال و ایجاد اشتغال پایدار و تحکیم بنیان خانواده و از همه مهم تر توان افزایی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بین اعضای خانواده و خانواده با بخشهای مختلف جامعه اتفاق میافتد.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری هرمزگان با تاکید بر اینکه اهمیت پرداختن به موضوع «تحکیم خانواده»، ریشه در اهمیت نهاد خانواده دارد، ابرازداشت: نهاد مقدس خانواده، رکن بنیادین اجتماع بشری و محمل فرهنگهای گوناگون محسوب میشود تا جایی که سعادت و شقاوت امتها، مرهون رشادت و ضلالت خانواده است.
یگانه طرح ملی گفتگوی خانواده به پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با همکاری دفاتر انجمن و اجتماعی علمی جامعه شناسی همزمان با سراسر کشور در هرمزگان از دیگر طرحهای این استان اشاره داشت و افزود: این طرح با هدف فعال کردن و شناسایی شبکه نخبگان در ارتباط با یکی از موضوعهای حیاتی جامعه هرمزگان همچنین تمرینی برای تعامل و همکاری جریانهای مختلف فکری و گروههای مختلف اجتماعی تعامل و همکاری صاحبنظران دانشگاهی فعالان حوزه عمومی و جامعه مدنی و رسانهها و مدیران دستگاههای اجرایی زمینهای برای بردن دانش اجتماعی به سمت جنبههای کاربردی و تمرکز بر مسائل بومی و منطقهای به اجرا گذاشته شد.
مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری هرمزگان در ادامه بیان کرد: این طرح در هرمزگان با حضور کارشناسان حوزه زنان فرمانداریهای شهرستان های تابعه، دستگاههای اجرایی، خبرنگاران، اعضای تشکل های مردم نهاد با شیوه نامه و پروتکل خاص ویژه برگزار شد.
وی به اجرای دومین مرحله از طرح گفت وگوی خانواده در شهر بندر عباس در قالب ۶ کارگاه با حضور ۲ گروه از مادران و پدران و در گروه از دختران و پسران نوجوان به شیوه عملی مشارکتی برگزار شد.
طرح تحول محلات با نگاه مسجد محوری از سال ۹۴ با ۲ مسجد برای نخستین در سطح شهر بندرعباس آغاز شد و اکنون به لطف الهی در ۶۰۰ مسجد هرمزگان این کار صورت میگیرد.
نظر شما