مهدی سلمانزاده روز سه شنبه در گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: این ستاد در ابتدای سال زراعی جاری (پاییز ۹۹) با اختصاص تسهیلات حمایتی از زراعتکاران کلزا در اراضی دیم مناطق مرزی گلستان اقدام به عقد قرارداد با سه هزار و ۵۲۵ بهره بردار برای کشت این دانه روغنی در ۲۲ هزار و ۱۴۹ هکتار اراضی تحت پوشش هشت شهرستان و ۴۰۶ روستای تابعه کرد.
وی ادامه داد: برای تولید کلزا در دیمزاهای طرف قرارداد از سوی این ستاد، خدماتی از جمله حمایت های بیمه ای، بکارگیری کارشناسان جوان برای پایش میدانی مزارع زیر پوشش طرح، برگزاری کارگاه های آموزشی به صورت میدانی در محل مزارع توسط کارشناسان خبره، توزیع رایگان کودهای NPk و کود کامل و پرداخت بخشی از هزینه های ادوات و ماشین آلات به کشاورزان ارایه میشود.
وی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) کشور با وزارت جهاد کشاورزی، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها ابتدا در برخی استانها از جمله گلستان برای سال زارعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ به اجرا درآمد.
سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید نام گذاری شد و این اقدام ستاد اجرایی حضرت امام (ره) در همین راستا و با اهدافی از جمله افزایش میزان تولید محصول در مزارع دیم با اتکا بر دانش کشاورزی برای ارتقای امنیت غذایی، افزایش درآمد کشاورزان و تقویت خاک و کاهش خطراتی مانند سیل و نابودی زمین به مدت پنج ساله اجرا می شود.
پیشتر علی موسی خانی رییس اداره پنبه و دانههای روغنی سازمان جهادکشاورزی گلستان به خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود: طرح زراعت کلزا در دیمزارهای شمال استان با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) طی برنامه پنج ساله به اجرا درآمده و در نخستین سال اجرای این طرح، کلزا در اراضی دیم نوار مرزی شامل گمیشان، بندرترکمن، گنبدکاووس، آق قلا، کلاله و مراوهتپه کاشته شد.
کلزا در مناطق شمال گلستان از آبان تا اواخر آذرماه کاشته می شود.
زراعت در دیمزارهای شمال گلستان اغلب به کشت گندم اختصاص دارد.
گلستان در تولید دانه روغنی کلزا طی چند سال اخیر، در رتبه نخست کشور قرار گرفت.
همچنین طبق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان به ایرنا، امسال به علت وجود خشکسالی در استان ۴۸ هزار و ۹۳۱ هکتار سطح قابل برداشت کلزا وجود دارد که تخمین تولید محصول از این سطح نیز ۷۸ هزار تن برآورد شده است.
این استان شمالی با داشتن ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا است.
زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است که ضمن مشارکت در تولید روغن خوراکی موردنیاز کشور در داخل و تلاش برای بی نیازی از واردات این محصول و نیز بهترین تناوب برای گندم و جو بوده که رعایت آن علاوه بر افزایش تولید سال آینده، آفات، بیماری ها و علفهای هرز را کاهش می دهد.
نظر شما