علی پناهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از سنندج، بیشترین سرعت وزش باد مربوط به شهرهای مریوان با ۲۰ متر بر ثانیه، بانه و زرینه ۱۵، سقز ۱۳ و قروه و بیجار با هشت متر بر ثانیه بود.
وی افزود: در ساعات بعدازظهر امروز تا روز چهارشنبه سرعت وزش باد گاهی اوقات شدید است اما در بعدازظهر سه شنبه از مابقی روزها شدت آن بیشتر پیش بینی میشود.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان با اشاره به پیش بینی افزایش سرعت وزش باد تا ۲۵ متر بر ثانیه در برخی از نقاط استان، اضافه کرد: باد شدید بیشتر در نیمه شمالی و شرقی و تا حدودی نواحی مرکزی استان رخ میدهد که برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی لازم است متولیان امر تمهیدات مورد نیاز را بیندیشند و مردم نیز هوشیار باشند.
وی ادامه داد: به دنبال وزش باد، به تدریج از امروز تا آخر هفته شرایط شکل گیری گرد و خاک بر روی عراق و سوریه و انتقال بخشی از آن به نیمه غربی کشور به خصوص از روز سه شنبه وجود دارد که میتواند موجب کاهش کیفیت هوا و دید افقی در سطح استان شود.
پناهی گفت: علاوه بر این، طی هفته جاری به تناوب شاهد ناپایداریهای جوی در سطح استان به شکل افزایش ابر در برخی از نقاط استان بارش باران به همراه رعد و برق و احتمال بارش تگرگ خواهیم بود.
وی افزود: بارشها به شکل رگباری و پراکنده است که امکان آبگرفتگی موقت معابر شهری و روستایی در برخی از مناطق استان دور از انتظار نیست.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان یادآور شد: از امروز تا روز سه شنبه به تدریج میانگین دمای شبانه روز استان چهار تا ۶ درجه سلسیوس کاهش یافته و از گرمای هوای سطح منطقه کاسته میشود.
میانگین بارندگیهای کردستان از آغاز سال زراعی جاری(اول مهر پارسال) تاکنون ۲۸۸ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته (۴۹۷ میلیمتر) ۴۲ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) حدود ۴۱۴ میلیمتر، ۳۱ درصد کاهش داشته است.
اداره کل هواشناسی کردستان دارای ۲۲ ایستگاه هواشناسی شامل ۹ ایستگاه سینوپتیک (هر ساعت یک بار تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت میشود) و ۱۳ ایستگاه اقلیمشناسی، ۷۹ ایستگاه بارانسنجی و سه ایستگاه جادهای است و این ایستگاهها در طول شبانه روز پارامترهای هواشناسی را اندازهگیری و ثبت میکنند.
نظر شما