۳ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۳۷
کد خبرنگار: 1028
کد خبر: 84340689
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شنا با کرونا در آب‌های ساحلی دریای مازندران

۳ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۳۷
کد خبر: 84340689
شنا با کرونا در آب‌های ساحلی دریای مازندران

ساری - ایرنا - شنا در آب‌های ساحلی دریای مازندران در حالی این روزها به صورت غیر رسمی آغاز شده است که معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار هشدار داده است که هنوز مجوزی برای عملیاتی شدن طرح سالم‌سازی سواحل صادر نشده و ارائه هرگونه خدمات در مجتمع‌های دولتی و خصوصی ممنوع است.

گزارش های عینی خبرنگاران مازندران از سواحل دریای خزر نشان می دهد که همزمان با گرم شدن هوا از آخرین هفته ماه اردیبهشت شمار زیادی از مردم بومی و مسافران با هدف شنا وارد سواحل دریای خزر می شوند و برخی از آنها هم بدون وجود هرگونه تدابیر از جمله عدم استقرار ناجیان غریق وارد آب شده و شنا می کنند.

در حال حاضر آن بخش از سواحل که مجتمع های دولتی در آن مستقرند ، تعطیل هستنند و هیچ گونه خدماتی را به شهروندان و یا  مسافران ارائه نمی دهند ، ولی این وضعیت باعث نمی شود تا انبوهی از مسافران و بومیان وارد ساحل نشده و شنا نکنند.

مشاهده خبرنگار ایرنا از ساحل فرح آباد در شهرستان ساری نشان می دهد شهروندان که بسیاری از آنان مسافران و غیر بومیان هستند ، با حضور در سواحل شنا می کنند و برخی از مشاغل بخش خصوصی نیز خدمات مختلف از جمله استفاده از جت اسکی ، موتور های ساحلی ، اسب سواری  و انواع خدمات غذایی را ارائه می دهند.

فصل شنا در سواحل دریای مازندران تا پیش از شیوع کرونا همه ساله از اول خرداد با آغاز اجرای طرح سالمسازی دریا شروع می شد ، طرحی که در آن ناجیان غریق استقرار می یافتند ، مناطق خطرناک برای شنا با عنوان مناطق شناممنوع با استقرار ماموران انتظامی بر روی شهروندان بسته می شد و اکیپ های مختلف از هلال احمر گرفته تا اورژانس هم در هر یک از سواحل مستقر می شدند، ولی سال گذشته به خاطر شیوع کرونا هیچ طرحی در سواحل مازندران اجرا نشد و امسال هم تاکنون هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.

خطر مرگ در کمین

اگرچه با فرا رسیدن روزهای گرم بهاری مثل همیشه بسیاری از مردم دوست دارند که تنی به آب بزنند ، اما مهم ترین موضوع هنگام شنا در دریا ، خطر غرق شدن است ، خطری که با بر جای گذاشتن صدها کشته تا پیش از سال 93 یکی از دغدغه های اصلی در مازندران بود تا این که با اجرای طرح سالمسازی آمار کشته شدگان به کمتر از 50 نفر در سال های گذشته رسید. 

از آنجایی که طبق بررسی ها  ۹۰ درصد مسافران و گردشگرانی که در طی سال به ویژه ایام تابستان به مازندران سفر می کنند با هدف استفاده از ساحل و شنا در دریا است، و اکنون که طرح ساماندهی و سالمسازی سواحل عملیاتی نشده و ناجیان غریق نیز حضور ندارند، خطر غرق شدگی بسیار بالا است. 

شنا با کرونا در آب‌های ساحلی دریای مازندران

معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران که ریاست مجموعه ساماندهی طرح دریا را بر عهده دارد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : با وجود این که همه مقدمات اجرای طرح ساماندهی دریا برای فعالیت های مختلف کسب و کار در سواحل و انجام شنا آماده شده است ، اما منتظر تصمیم گیری نهایی ستاد مقابله با کرونا هستیم .

حسین حسن  نژاد با بیان این که هر گونه فعالیت از سوی بخش خصوصی و دولتی در سواحل و ارائه خدمات به شهروندان و همچنین شنا در سواحل دریای خزر ممنوع است، بیان داشت: همانند سال گذشنه به دلیل همه گیری ویروس کرونا در سطح کشور و استان ، برای فعال کردن طرح سالمسازی دریا هنوز تصمیم گیری نهایی نشده است.

تصمیم گیرنده ستاد ملی مقابله با کروناست
وی افزود : طرح ساماندهی دریا در زمره اشتغال پرخطر همانند باشگاه های ورزشی ، استخرهای شنا و مشاغلی از این دست است و تاکنون هیچ تصمیمی برای بازگشایی این مشاغل از سوی ستاد مقابله با ویروس کرونا اتخاد نشده است و زمان دقیقی نیز برای اجرای این طرح نمی توان پیش بینی کرد.

معاون استاندار مازندران در عین حال گفت که نشست هایی با مسئولان ساماندهی طرح دریا بویژه با فرماندران ساحلی برگزار شد و حتی تجهیزات و امکانات برای اجرای طرح فراهم شده است.

وی توضیح داد :  هم اکنون آمادگی واگذاری طرح دریا به متقاضیان بخش خصوصی و صدور مجوز برای فعالیت احتمالی وجود دارد. یعنی در صورت مصوبه ستاد ملی مقابله برای اجرای مشاغل پرخطر از جمله ساماندهی دریا ما آماده پذیرایی از مسافران و شناگران هستیم.

طرح دریا همه ساله از ماه خرداد در حدود ۴۰۰ کیلومتر از سواحل خزری مازندران به اجرا گذاشته می شود. برنامه ریزی و نظارت بر این طرح ها با دستگاهه ای مختلف دولتی و عمومی شامل هلال احمر ، دانشگاه علوم پزشکی ، نیروی انتظامی ، فرمانداری ها و دیگر دستگاههای مرتبط است.

طرح ساماندهی دریا از سال ۹۲ با هدف کاهش مرگ و میر هنگام شنا در دریای خزر در مازندران به اجرا گذاشته شد و توانست در همان سال نخست آمار حدود ۲۰۰ نفر غرق شده هنگام شنا در تابستان سال ۹۱ را تا ۵۰ درصد کم کند. آمار قربانیان دریا تابستان سال ۹۸ هم به ۳۱ نفر رسید.

شناسایی نقاط کور و حادثه خیز ، نصب تابلوهای شنا ممنوع ، افزایش تعداد ناجیان غریق ، استقرار ماموران انتظامی در مناطق خطرساز ، افزایش ساعات فعال ماندن طرح در شب و ساماندهی شناگاههای خصوصی در کنار فعال نگه داشتن طرح در ماه مبارک رمضان در سال های گذشته مهم ترین عواملی بود که به کاهش آمار قربانیان کمک کرد.

مازندران ۳۳۸ کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و بر اساس اعلام استانداری سال 98 هنگام اجرای طرح دریا ۳۷۰ نقطه حادثه خیر در این محدوده شناسایی و برای جلوگیری از شنا با تابلوی ' شنا ممنوع ' و گماشتن ماموران انتظامی و ناجیان غریق نشانه گذاری شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha