به گزارش ایرنا، «سید هادی حسینی بیدار» روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با اشاره به خشک سالی و کاهش نزولات آسمانی در سال جاری اظهار داشت: کمبود آب شرب در استان جدی و وضعیت کنونی آب در پنجاه سال گذشته بحرانی است.
وی با بیان اینکه مصرف آب با توجه به افزایش دمای هوا، شیوع ویروس کرونا افزایش پیدا کرده عنوان کرد: بر مبنای گزارشات دریافتی، تا پایان هفته گذشته ۲۳۰ میلیمتر بارش در استان به ثبت رسیده که این رقم ۳۰ درصد کاهش نسبت به بلند مدت و ۴۴ درصدکاهش نسبت به سال گذشته را نشان می دهد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: سال گذشته در مدت زمان مشابه سد اکباتان ۳۵ میلیون متر مکعب آب و هفت هزار لیتر بر ثانیه سرریز و ورودی داشت در حالی که امسال ۲۱ میلیون آب در سد است و ورودی کلا زیر هزار لیتر در ثانیه است.
حسینی بیدار با تاکید بر اینکه مطابق گزارشات دریافتی، در شرایط فعلی ۳۴ درصد از حجم سد اکباتان خالی است، گفت: گسترش شهرنشینی، افزایش جمعیت، توسعه صنعتی شهرها، بالا رفتن استانداردهای زندگی و در شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا از دلایل افزایش مصرف و کاهش حجم ذخایر آبی بوده است.
وی با بیان اینکه ما توانستیم با کمک مردم در مدیریت مصرف اقدامات مطلوبی و چشمگیری انجام دهیم ابراز امیدواری کرد با استفاده بهینه از آب های سطحی در همدان بحران پیش رو کنترل شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیش از هر زمان دیگر نیازمند همکاری و همراهی مشترکین به منظور مدیریت مصرف هستیم، عنوان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده، مشترکین خانگی در استان همدان ۳۳ درصد حجم آب را به منظور استحمام، ۲۰ درصد در سرویس های بهداشتی ، ۱۴ درصد به منظور شستشوی البسه، ۱۰ درصد به منظور پخت و پز، ۱۰ درصد به منظور شستشوی ظروف، هفت درصد در نظافت و آبیاری باغچه ها، سه درصد به منظور راه اندازی کولر و تهویه منزل و سه درصد را به منظور آشامیدن مورد استفاده قرار می دهند.
حسینی بیدار ضمن اشاره به برخی راهکارهای مدیریت مصرف گفت: از شهروندان و هم استانی های تقاضا داریم با کاهش زمان استحمام به هشت دقیقه، نصب سردوش های کاهنده مصرف، استفاده از فلاش تانک های دو زمانه، بستن شیر آب در فواصل شستشوی دست ها و یا وضو گرفتن، بهره گیری از حداکثر ظرفیت ماشین های لباسشویی و ظرف شویی همکاران ما را در ارائه مدیریت شرایط بحرانی یاری کنند.
وی یادآور شد: کولرهای آبی به اندازه یک فرد پرمصرف در شبانه روز آب مصرف می کنند، بنا بر این با استفاده از ایجاد سایه بان برای کولرها، نشت یابی لوله های تغذیه کولر و وارسی و سرویس منظم آنها باید در مصرف آب صرفه جویی شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان عنوان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به کاهش ذخایر آبی، بیش از هر زمان دیگر نیازمند همراهی مشترکان و مدیریت مصرف از سوی آنان هستیم که امیدواریم با همکاری هم استانی ها بتوانیم از این شرایط نیز به بهترین شکل ممکن عبور کنیم.
حسینی بیدار بر منع استفاده از آب شرب در رختشورخانه های بیمارستانها و آبیاری فضای سبز تاکید کرد و از جهاد کشاورزی خواست مانع انجام کشت دوم بهاره کشاورزان شود.
وی با بیان اینکه نصب دوش های کاهنده مصرف و پرلاتورها در منازل پنجاه درصد مصرف را کاهش می دهد اظهار داشت: استفاده از شیرهای هوشمند چشمی، ممنوعیت روشن کردن فواره ها با آب شرب و ابلاغ به پیمانکار جهت استفاده نکردن از آب شرب در عملیات ساختمان سازی و عمرانی، از اقداماتی است که باید در راستای صرفه جویی در مصرف آب مصوب شود.
نظر شما