هزار میلیارد تومان در شبکه آبرسانی استان همدان سرمایه‌گذاری می‌شود

همدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت که یک هزار میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال جاری به منظور توسعه شبکه و ارائه خدمات بهتر به مشترکان در بخش تاسیسات و تامین زیرساخت های شبکه آبرسانی استان سرمایه‌گذاری می‌شود.

به گزارش ایرنا، «سیدهادی حسینی بیدار» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته نخست تیرماه که به عنوان هفته صرفه جویی نامگذاری شده است، افزود: نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سال ۱۴۰۰ و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز در بخش سرمایه گذاری و در مجموع یک هزار میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال جاری در حوزه زیرساخت ها و توسعه شبکه آبرسانی استان سرمایه گذاری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه الگوی مصرف برای هر خانواده ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است، اظهار داشت: ۶۹ درصد از مشترکان خانگی در شهرهای استان همدان بیشتر از الگوی مصرف و ۳۱ درصد مشترکان شهری نیز الگوی مصرف را رعایت می‌کنند.

حسینی بیدار با اشاره به اینکه ۶۰ درصد مشترکان خانگی روستایی استان همدان بیشتر از الگو مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: میزان مصرف آب شهر همدان در سال جاری نزدیک به ۶ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: شبکه آبرسانی و مدیریت آب به صورت حوزه محلی شده و باید با فرهنگ سازی زمینه تامین آب مصرفی موردنیاز و جلوگیری از بروز کمبود در این بخش را فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با توجه به بارندگی‌ها، ظرفیت ذخیره آب سد اکباتان مناسب بود، افزود: ۳۰ شهر و ۸۷۰ روستا در استان همدان با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از خدمات شبکه آبرسانی سالم این شرکت استفاده می کنند.

حسینی بیدار گفت: ۹۵ درصد از جمعیت استان همدان بهره مند از شبکه آب شرب سالم هستند و ۷۶ درصد نیز تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

وی با بیان اینکه کاهش بارندگی در سال آبی جاری در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، افزود: متوسط بارندگی استان همدان در سال آبی جاری نزدیک به ۲۳۳ میلی متر است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۴۱۴ میلیمتر ثبت شده که ۴۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان با اشاره به اینکه میزان بارش های امسال نسبت به دوره بلند مدت نیز ۳۱ درصد کاهش یافته است، اظهار داشت: بارش نزولات آسمانی ۱۱۰ میلی متر در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت سد اکباتان به ۱۹ میلیون متر مکعب کاهش یافته است در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۳۵ میلیون متر مکعب(معادل ۱۰۰ درصد گنجایش) بود، افزود: گنجایش سد آبشینه نیز پنج میلیون متر مکعب است و در حال حاضر ۳.۶ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه مدیریت فشار در شبکه اثر ویژه ای بر کنترل مصرف آب داشته است، افزود: در سال ۱۳۸۶ نزدیک به یک هزار و ۹۳۰ لیتر در ثانیه آب برای مصرف تولید می کردیم که اکنون با فرهنگسازی و مدیریت مصرف، تولید آب به ۲۵۰ لیتر کاهش یافته و به یک هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مهندسی و اصلاح شبکه و جدا سازی آب آشامیدنی از آبیاری فضای سبز، از عوامل موثر در کاهش مصرف آب استان همدان محسوب می شود.

حسینی بیدار با اشاره به اینکه در حوزه آبرسانی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد در روستاهای استان همدان در حال اجرا است، گفت: همه روستاهای استان نیز برای پیوسته به شبکه آب و فاضلاب پایش شده اند.

به گفته وی، مصرف متوسط آب توسط خانوارهای همدانی حدود ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است که ۵۰ درصد بیشتر از میزان استاندارد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تاکید کرد: خروجی تصفیه شده پساب تصفیه خانه فاضلاب همدان ۶۵۰ لیتر درثانیه است و امکان تامین آب صنایع استان از محل پساب این تصفیه خانه وجود دارد.

به گفته وی، شرکت آب و فاضلاب استان همدان در مجموع ۲۶ میلیارد تومان از مشترکان طلب دارد که ۱۶.۶ میلیارد آن مربوط به مشترکان خانگی و ۲.۶ میلیارد آن مربوط به مشترکان اداری است.

۳۶ روستای استان همدان با تانکر آبرسانی می شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در ادامه گفت: ۳۶ روستای استان به دلیل خشک شدن چشمه ها و محدود بودن منابع آب زیر زمینی، با استفاده از تانکرهای سیار آبرسانی می شوند.

وی افزود: اگر هر شهروند ۵۰ لیتر آب در شبانه روز صرفه جویی کند برای فصل تابستان هیچ مشکلی در زمینه تامین آب مصرفی نخواهیم داشت.

حسینی بیدار ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده میزان هدر رفت واقعی آب در استان همدان ۱۳ درصد است که این میزان نسبت به میانگین کشوری بسیار کمتر است.

وی با اشاره به اینکه با کاهش فشار شبانه آب از میزان هدر رفت آن جلوگیری می شود، اظهار داشت: ابزار کاهنده مصرف، تاثیر خوبی در کاهش مصرف آب در سطح منازل و مشترکان خانگی استان داشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تاکید کرد: بر اساس بخشنامه ابلاغی به دستگاههای اجرایی استان، میزان آب مصرفی ادارات به منظور تامین نیازهای مصرفی مردم باید تا ۳۰ درصد کاهش داده شود.

وی تصریح کرد: با بهره برداری از خط انتقال آب سد تالوار به همدان، ۵۰ میلیون متر مکعب از آب شهرستان های همدان، بهار و کبودراهنگ با ظرفیت یک هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه از این طریق تامین خواهد شد.

حسینی بیدار افزود: ۴۵ تا ۵۰ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش خدمات شبکه فاضلاب هستند که این رقم در استان همدان ۷۶ درصد است.

وی گفت: طرح فاضلاب مدرن همدان ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا بهره برداری کامل این پروژه، از ظرفیت شبکه فاضلاب سنتی نیز استفاده می شود.

۳۰ شهر و ۸۷۰ روستای استان همدان با جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از خدمات شبکه آبرسانی سالم شرکت آب و فاضلاب استفاده می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha