۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۹
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84348519
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هزار و۴۰۰ هکتار از مزارع چهارمحال و بختیاری زیر کشت چغندر قند رفت

شهرکرد -ایرنا- مجری طرح کشت چغندرقند سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به نزدیک شدن زمان کشت چغندرقند در استان گفت:تاکنون یک‌هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این استان به زیر کشت چغندرقند رفته است.

به گزارش ایرنا به نقل از سازمان جهادکشاورزی استان، سعید خسروی با تاکید بر اینکه چغندرقند یک محصول راهبردی با اشتغالزایی بالاست، افزود: براساس برنامه وزارت جهادکشاورزی برای استان در سال زراعی جاری کشت چغندرقند در ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی کشاورزی استان پیش‌بینی شده بود که به دلیل کاهش منابع آبی و خشکسالی این میزان محقق نخواهد شد.

وی اظهار داشت: کشت چغندرقند از اواخر فروردین‌ماه در استان آغاز شد و کشت بهاره به صورت نشایی است که با توجه به خشکسالی این نوع کشت به آب کمتری نیاز دارد.

خسروی با تاکید بر اینکه این استان به‌دلیل شرایط اقلیمی که شب‌های خنکی دارد و مساعد کشت این محصول است و عیار محصول برداشتی بالاست، گفت: چغندرقند تولیدی استان با عیار ۱۶ با قیمت تضمینی ۱۲هزار و ۴۷۶ ریال به نرخ مصوب دولتی خریداری می‌شود.

مجری طرح کشت چغندرقند سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: قیمت تضمینی این محصول در سالجاری ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

به گفته وی، به منظور کمک و مساعدت به کشاورزان ۸۵ میلیون ریال به ازای هر هکتار کشت چغندر قند برای هزینه کاشت، داشت، برداشت از طرف کارخانه قند استان به کشاورزان پرداخت می‌شود که پس از تحویل چغندر این میزان از حساب آنها کسر می‌شود.

خسروی اظهار داشت: به ازای هرتن چغندرقند بهاره ۲ کیلو قند یا شکر به نرخ ۲۰ هزار ریال، ۲۰ کیلو تفاله خشک به نرخ هفت هزار ریال  و ۵۰۰ ریال کرایه حمل به ازای هر کیلو چغندر قند لحاظ شده است.

وی با اشاره به محدود بودن زمان کشت این محصول از همه کشاورزان خواست نسبت به کشت این محصول اقدام کنند.

خسروی افزود: میزان بذر مصرفی چغندرقند در هر هکتار ۲ تا سه کیلوگرم است که باید بذر قبل از کشت با سم مورد توصیه ضدعفونی شود و کشاورزان بذر مورد استفاده را از مراکز معتبر و مورد تائید سازمان جهادکشاورزی دریافت کنند.

وی به کشاورازن توصیه کرد، در راستای کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم آزمون خاک را انجام دهند و بر اساس وضعیت خاک، عناصر غذایی مورد نیاز به خاک را تزریق کنند. 

خسروی اظهار داشت: طول دوره رشد این محصول ۶ تا ۹ ماه است و در آب و هوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و در بسیاری از مناطق استان عیار چغندرقند بالای ۱۷.۵ است.

 به گزارش ایرنا، شهرستان‌های کیار، شهرکرد و لردگان بیشترین سطح زیرکشت چغندر قند استان را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha