۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۵۹
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84348679
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مراکز علمی اقلیم آماده همکاری با دانشگاه کردستان در زمینه پژوهش است

سنندج - ایرنا - استاندار سلیمانیه عراق گفت: مراکز علمی و دانشگاه‌های اقلیم، در زمینه کارهای پژوهشی آمادگی همکاری با دانشگاه کردستان را دارد.

به گزارش ایرنا، هه وال ابوبکر روز یکشنبه در بازدید از دانشگاه کردستان اظهار داشت: با توجه به وجود ۱۱ دانشگاه در سلیمانیه و چندین مرکز پژوهشی و پژوهشکده، آمادگی خود را برای هر گونه همکاری در زمینه انجام تحقیق و پژوهش به صورت علمی با پژوهشکده کردستان‌شناسی اعلام کرده و خواستار توجه جدی دانشگاه کردستان به برقراری این ارتباط هستیم.

وی با اشاره به انتخاب شهر سلیمانیه عراق به عنوان شهر خلاق ادب از سوی یونسکو، اضافه کرد: می‌توان از این مساله برای برقراری ارتباط و برخورداری از امتیازات آن در ارتباطات علمی بهره گرفت. 

استاندار سلیمانیه همچنین خواستار گردآوری آرشیو موسیقی در پژوهشکده کردستان‌شناسی شد و  تاکید کرد: مراکز فرهنگی و هنری اقلیم کردستان عراق آماده همکاری در این زمینه هستند.

وی همکاری با دانشگاه کردستان را افتخاری برای اقلیم کردستان عراق دانست و یادآور شد: به منظور رفع مشکلات موجود برای تحصیل جوانان اقلیم کردستان در دانشگاه کردستان با وزارت علوم گفتگو خواهیم کرد و همه تلاش خود را در راستای رفع مشکلات و گسترش همکاری‌ها بکار خواهیم گرفت.

 رییس دانشگاه کردستان هم گفت: در حال حاضر بیش از ۵۵۰ نفر از دانشجویان اقلیم کردستان عراق در این دانشگاه در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

رحمت صادقی اظهار داشت: هم اکنون و با وجود شیوع کرونا نیز، ۱۰۰ دانشجوی اهل اقلیم کردستان عراق در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا حضور دارند و در حال تحصیل هستند.

وی ارتباطات دانشگاه کردستان با مراکز علمی اقلیم کردستان عراق را خوب اعلام و اضافه کرد: بین دانشگاه کردستان و دانشگاه‌های اقلیم، تفاهم نامه های همکاری مشترک منعقد شده که نشان از ارتباط نزدیک مراکز علمی ۲ طرف دارد.

رییس دانشگاه کردستان با بیان اینکه سالانه حدود چهار همایش بین المللی مشترک در دانشگاه کردستان یا دانشگاه‌های اقلیم برگزار می‌شود، افزود: تاکنون و در قالب همکاری‌های پژوهشی دوجانبه، بیش از ۱۰۰ مقاله ISI توسط این دانشگاه و دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق به چاپ رسیده است.

وی تاکید کرد: تشابهات فرهنگی میان استان کردستان و اقلیم کردستان عراق و همچنین همزبانی، عاملی مهم در پیوند دانشجویان اقلیم با دانشگاه کردستان بوده و شرایط خوبی برای ادامه تحصیل آنها فراهم شده است.

رییس دانشگاه کردستان نبود نام دانشگاه کردستان در فهرست اسامی دانشگاه‌های مورد اعتماد و قابل قبول اقلیم کردستان عراق و بغداد را مشکلی جدی دانست که فرصت جذب دانشجوی بیشتر را سلب کرده است.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha