به گزارش ایرنا، نشریه فرانسوی لوپوئن از ارسال دومین مجسمه آزادی(در ابعادی کوچکتر نسبت به مجسمه اصلی) از سوی فرانسه به مقصد ایالات متحده خبر داد که در ۴ ژوئیه/۱۳ تیر به مناسبت جشن ملی آمریکا وارد این کشور خواهد شد.
این رسانه ادامه داد: «فیلیپ اتین»، سفیر فرانسه در آمریکا با انتساب ایده اولیه این اقدام به «اولیویه فرون»، مدیر کل هنرستان و صنایع دستی ملی فرانسه بیان داشت: «هدف از این کار تحکیم روابط فرانسه-آمریکا بوده است».
لوپوئن همچنین تصریح کرد: دومین مجسمه آزادی که ۲.۸۳ متر ارتفاع دارد، در باغ سفیر فرانسه نصب و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. مجسمه آزادی به مدت ۱۰ سال در آمریکا مستقر شده و پس از آن به فرانسه باز خواهد گشت.
ارسال مجسمه آزادی؛ اقدامی نمادین یا انتظار خوش آمدگویی از سوی واشنگتن؟
مجسمه آزادی که در جزیره آزادی در بندر نیویورک نصب شده، نمادی برای خوشآمدگویی به مسافرانی توصیف می شود که از راه دریا به نیویورک میآیند.
واقعیت آن است که روابط دو سوی آتلانتیک که در دهه های اخیر در مسائلی چون موافقت نامه های تجاری، پروتکل کیوتو، جنگ عراق و ... آسیب دیده بود، به ویژه پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا و اختلاف مواضع طرفین در موضوعات بین المللی نظیر ناتو، تعهدات بین المللی همچون پیمان پاریس، برجام و تحریم های یکسویه، مسائل تجاری و دیگر بحران های بین المللی، این شکاف به اوج خود رسیده بود.
قبل از برگزاری انتخابات آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن رئیس جمهور کنونی ایالات متحده، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه گفته بود: نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هر چه باشد، باید روابط میان دو سوی آتلانتیک (اروپا و آمریکا) را از نو بنا کرد. پس از پیروزی بایدن نیز مقامات زیادی ابراز خرسندی کرده و بحث احیای روابط دو طرف را مطرح کرده بودند. رئیس شورای اروپا با صدور بیانیهای ضمن تبریک به جو بایدن برای توسعه همکاریهای فرا اتلانتیک ابراز آمادگی کرده بود. «شارل میشل» با انتشار پیامی در صفحه توئیتری خود بیان کرده بود که بحران کرونا، چندجانبهگرایی، تغییرات اقلیمی و تجارت بینالمللی برخی از چالش هایی است که اروپا مایل است در این زمینهها با آمریکا همکاری کند.
«اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا نیز با صدور بیانیهای که در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شده بود، اتحادیه و ایالات متحده را دو دوست و متحد نامید که همکاریهای دو طرف ریشه در تاریخ و ارزشهای مشترک دارد. وی با اشاره به چالشها و تحولات بین المللی در زمینه مسائل امنیتی، تغییرات آب و هوایی، بحران کرونا و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن، همکاریهای دو طرف را حائز اهمیت توصیف کرد.
اگرچه سفیر فرانسه در آمریکا هرگونه شائبه سیاسی بودن اقدام فرانسه و یا دهن کجی به دونالد ترامپ از طریق آن را رد کرد اما نمی توان اثرت سیاسی آن را به ویژه در دورانی که اروپا شدیداً انتظار تحکیم روابط دوستانه با آمریکا را دارد، نادیده انگاشت.
ارسال مجسمه آزادی همزمان با افشای جاسوسی آمریکا از سران اروپایی
دومین مجسمه آزادی فرانسه در حالی به آمریکا ارسال می شود که خبر عملیات جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) به کمک سرویس های اطلاعاتی دانمارک در خاک کشورهای اروپایی درباره سران و سیاستمداران بلندپایه آن ها منتشر شده است.
مرکز رسانه رسمی دانمارک (DR) بامداد دوشنبه افشا کرد که آژانس امنیتی ایالات متحده از طریق کابل های ارتباطی دانمارک از آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و دیگر مقامات ارشد اروپایی جاسوسی کرده است.
این نخستین بار نیست که موضوع جاسوسی آمریکا از مقامات اروپایی افشا شده است. چندین سال قبل «ادوارد اسنودن» با انتشار اسنادی از جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) از مسئولان مختلف سازمان ملل و نیز رهبران مختلف جهان را علنی ساخت.
فارغ از هدف واقعی فرانسه از ارسال مجسمه آزادی به آمریکا، بدون تردید اروپاییان خواستار ترمیم شکاف نسبتاً عمیقی هستند که از زمان ترامپ در روابط دو طرف شکل گرفته است. بنابراین نمی توان این کرنش فرهنگی و سیاسی فرانسه در مقابل آمریکا را بی ارتباط به تحولات جدید آمریکا و امید به احیای روابط گذشته دانست. اما سوالی که مطرح می شود این است که چگونه اروپایی ها می تواند سازوکار دفاعی خود از طریق ناتو را به دست کشوری همچون ایالات متحده بسپارد که از مقامات آن ها جاسوسی کند؟
نظر شما