۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۴۱
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84351657
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حوضه‌های آبخیز کشور نیازمند اقدام فوری و بسیج همگانی است

سنندج - ایرنا - عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: همانگونه که در شرایط بحرانی، همه امکانات کشور بسیج می‌شود تا خسارت به حداقل برسد،در زمینه تقویت حوضه‌های آبخیزداری نیز باید به همین شیوه عمل شود.

به گزارش ایرنا، پرویز اوسطی روز سه‌شنبه در مراسم رونمایی از پوستر اولین جشنواره منابع طبیعی و رسانه اظهار داشت: در حال حاضر منابع طبیعی نه تنها در کردستان که در کل کشور از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.
وی افزود: باید برنامه‌های مطالعاتی را برای انجام کارهای سازه ای و غیر سازه ای آبخیزداری انجام دهیم.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اقدامات سازگار با گفتمان محیط زیست از جمله احداث سازه های آبخیز یکی از راه‌های کمک به حفظ آب و خاک به شمار می رود.
وی با بیان اینکه کردستان سه ابر حوضه را در کشور تغذیه می‌کند افزود: نکته مهم در این زمینه این است که کردستان در دیپلماسی آب در بالادست حوزه قرار دارد و در کنترل آبهای مرزی می‌تواند عملکرد مطلوبی داشته باشد.
اوسطی با بیان اینکه از مجموعه ۹ دشت در کردستان سه دشت ممنوعه قروه، دهگلان و چهاردولی با کسری شدید مخزن آب روبرو هستند اضافه کرد: در دهگلان ۵۲۷ میلیون مترمکعب، قروه ۶۰ میلیون مترمکعب و چهاردولی ۹۰ میلیون مترمکعب کسری منابع آبی داریم و اگر در برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت به داد این سه دشت نرسیم در آینده نه چندان دور شاهد مرگ این دشت‌ها خواهیم بود.
عضو شورای عالی آب کشور یادآورد شد: در حال حاضر سه هزار حلقه چاه کشاورزی در این دشت ها فعال است و سالانه یک میلیون تن تولیدات زراعی روانه بازار مصرف می کند.
عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی کردستان در ادامه به معضل خاک اشاره کرد و گفت:  دشت‌های قروه و دهگلان از سرشاخه های اصلی سفیدرود هستند که حجم رواناب‌های آن  در سال پنج میلیون مترمکعب است و بر اثر فرسایش بیش از ۶ میلیون تنی، سالانه یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های این ۲ شهرستان به صورت مخفیانه تخریب می‌شود و از بین می‌رود. 
اوسطی تاکید کرد: با کنترل این رواناب‌ها می‌توان آب و خاک را نجات داد.
وی با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی، کردستان از اولین استان‌های کشور به شمار می‌رود گفت: حوزه منابع طبیعی در کل کشور مظلوم است و باید کمک کنیم تا کارهای خوبی که انجام شده به ثمر برسد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از مناطق در زمینه حفظ سرزمین در کشور، دچار مشکل است اظهار داشت:  امنیت غذایی به منابع طبیعی گره خورده است و این در حالی است که منابع پایه تولید فدای کشاورزی می‌شود تا امنیت غذایی به خطر نیفتد.
اوسطی افزود: از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور ۱۰۰ میلیون هکتار آن را جنگل و مراتع تشکیل می‌دهند که مراتع ما بسیار ضعیف است.
وی با بیان اینکه تولیدات منابع طبیعی حائز اهمیت است، یادآور شد: در استان کردستان بیش از ۶۰۰ هزار تن تولیدات منابع طبیعی داریم که در این زمینه می‌شود برنامه‌های بسیار خوبی داشت.
اوسطی با بیان این که ذخایر ژنتیکی و رویشی به ویژه در شرایط خشکسالی در خطر کامل به سر می‌برد افزود: با کمک دانشگاه‌ها باید به حفظ این ذخایر کمک کنیم تا تعادل بین نیازهای انسانی و منابع طبیعی ایجاد شود.
وی  به مشارکت خوب مردم کردستان در زمینه حفاظت از منابع طبیعی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر با سه چالش آب خاک و تغییر اقلیم در کشور مواجهیم که یکی از اساسی‌ترین مدیریت ها برای مقابله با ابن چالش‌ها، آبخیزداری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha