به گزارش ایرنا، میثم نمکی چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه" در دفتر آیتالله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، از تشکیل شورای راهبردی پایتختی نهجالبلاغه در این شهرستان خبر داد گفت: ۸۰ برنامه برنامه برای اجرا در این شورا تدوین شد که به علت محدودیتهای منابع مالی ۲۵ برنامه برای امسال پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: پس از تدوین مقدمات، جدول ۸۰ محوری و شیوهنامه کار، الگو برداری از طرح پایتختی نهجالبلاغه کاشان باعث شده که پس از ۳ ماه یزد به عنوان پایتخت صحیفه سجادیه و در هفته جاری نیز بوشهر به عنوان پایتخت قرآن کشور معرف شوند.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان تصریح کرد: برای هرچه بهتر برگزار کردن طرح پایتختی نهجالبلاغه کاشان، پنج کارگروه ویژه با عنوانهای فرهنگی هنری، آموزشی پژوهشی، تحقیقات فضای مجازی، پشتیبانی و فضاسازی شهری تشکیل شده است.
وی پیشنویس خواهرخواندگی شهرهای کاشان و نجف اشرف را یادآور شد و گفت: این ۲ شهر میتوانند در حوزههای فرهنگی و مذهبی در مدتی که کاشان پایتخت نهجالبلاغه است اقدامهای خوبی انجام دهند که پیگیری این اقدام از سوی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی و فرمانداری کاشان درحال پیگیری است.
نمکی از آماده شدن تفاهمنامه مشترک بین معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجریان برای برنامههای در سطح ملی پایتختی نهجالبلاغه کاشان خبر داد و افزود: معاونت قران و عترت سهم خود آماده کرده و تا پایان خرداد قرارداد آن با مجربان منقعد و وارد مرحله اجرا خواهد شد.
مسوول دبیرخانه دایمی پایتخت نهجالبلاغه ایران، ایجاد صفحه اختصاصی طرح ملی کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران در درگاه خبرگزای جمهوری اسلامی (ایرنا)، برگزاری میرگزدهای تخصصی خبری با کارشناسان حوزی و دانشگاهی در این خبرگزاری که در پایان سال تبدیل به کتاب خواهد شد، چاپ و نشر فصلنامهای با عنوان امام علی و نهجالبلاغه، هماهنگی ضبط سلسله سخنرانیهای اختصاصی با موضوع نهجالبلاغه، پیگیری راهاندازی ۲ کتابخانه تخصصی نهجالبلاغه در شهرهای اصفهان و کاشان تا پایان سال آینده را جمله برنامهها در راستای طرح "کاشان، پایتختی نهجالبلاغه ایران" بیان کرد.
وی افتتاح نخسین خانه نهجالبلاغه کشور در کاشان که قرار است به محلهها و شهرهای دیگر تعمیم داده شود، آمادهسازی شهرستانهای استان در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اختصاص برنامه شاخص به نام نهجالبلاغه، برنامهریزی برای حمایت خرید کتابهای مولفان و نویسندگان در حوزه نهجالبلاغه، برپایی سلسه نشستهای کتابخوان با موضوع امام علی و نهجالبلاغه با محوریت اداره کتابخانهها و طراحی و چاپ کتاب نهجالبلاغه با نشان پایتختی کاشان باهمکای اداره اوقاف و امور خیریه را از دیگر برنامهها در راستای طرح پایتختی نهجالبلاغه کاشان برشمرد.
نمکی یادآور شد: با توجه به اینکه کاشان نخستین شهرستانی است که در حوزه پایتختی نهجالبلاغه در کشور نامزد شده بود چون هیج سابقه ای از این موضوع در معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه و حتی کشور وجود نداشت، تدوین برنامهها و شیوهنامهها این طرح بسیاری از وقت را به خود اختصاص داد.
مزین شدن سربرگهای ادارات به جملات نهجالبلاغه
فرماندار کاشان نیز در این نشست گفت: با حمایت و رهنمودهای نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان تلاش شد که نشستها، نمازهای جماعت و سربرگ نامههای دستگاههای اجرایی به جملات نهجالبلاغه مزین شود.
علیاکبر مرتضایی افزود: برای هر چه با شکوهتر برگزار کردن طرح پایتختی نهجالبلاغه کاشان، سهم هر کدام از دستگاههای اجرایی شهرستان به صورت مجزا مشخص شد.
به گفته وی، با توجه به ظرفیت کاشان از جمله شاعران، مفسران، مدرسههای علمیه و حافظان نهجالبلاغه میتواند درسالهای بعد هم خادمان شیعیان بر مفاهیم بلند کتاب گرانسنگ نهجالبلاغه باشد.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر ۱۳۹۹ به مدت ۲ سال به عنوان نخستین پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است؛ افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان آموزش دیدهاند.
نظر شما