۱۴ خرداد، فرصتی برای بازخوانی مکتب و راه امام خمینی(ره)

شیراز- ایرنا- چهاردهم خردادماه ۱۳۶۸ امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به ملکوت اعلی پیوست و امروز با گذشت ۳۲ سال از فقدان آن رهبر بزرگ، نام ایشان بر بلندای افق نگاه محرومان و مظلومان جهان می‌درخشد و حقیقتی ماندگار را به ترسیم می‌کشد.

امام خمینی (ره) بود که با برافراشتن پرچم عدالت و آزادی‌خواهی و احیای باورهای راستین اسلام حقیقی، مردم سرزمین ایران را در مسیر مبارزه و پیروزی و دستیابی به اهداف والای انقلاب اسلامی متحد و همدل نمود و امروز با گذشت بیش از سه دهه، شناساندن اندیشه و مکتب امام به نسل جوان بیش از هر زمان دیگری ضروری به نظر می‌رسد.

ضرورت شناساندن مکتب امام
استاندار فارس معتقد است:  چهاردهم خرداد، سالروز رحلت امام خمینی(ره)، فرصتی مناسب برای تجدید عهد با آرمان های بلند الهی و انسانی امام راحلِ عظیم الشأن و احترام به پیشگاه آن «عزیزِ به خداپیوسته» است.
عنایت الله رحیمی در پیامی به همین مناسبت تصریح کرد: امام خمینی(ره) به عنوان قافله سالارِ کاروان انقلاب، در سپهر سیاست و دیانت، نقش آفرین حرکتی حیاتی شد و ضمن احیای باورهای راستین اسلام ناب محمدی(ص) با نگاه روشن و بالنده، ملت را پروانه وار، گِردِ شمع وجود خود، جمع کرد و از قطره قطره مردم، دریای خروشانِ اتحاد، همدلی و همراهی آفرید و بزرگ ترین رویداد قرن، «انقلاب اسلامی» را رقم زد و سلسله جنبانِ حرکتی نوین شد که نقطه عطف آغازین آن پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ و بیت الغزل پیروزی آن، ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بود.
استاندار فارس افزود: خورشیدِ عالمتابِ وجودِ امام(ره) به عنوان رهبر و مظهر آن آرمان خواهی و منادی رهایی ملت، تا ۱۴ خرداد سال۱۳۶۷، روشنگر راهمان بود. دریغا که زود، در پس کوه زمان غروب کرد؛ از کنارمان پرکشید و «با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا» به جایگاه ابدی سفر کرد و در جوار شهیدان آرمید.
رحیمی خاطرنشان کرد: اکنون یاد امام(ره)، امیدبخش و چراغ اندیشه و روشِ امام(ره)، روشنگر مسیر حرکت است و به فرمایش مقام معظم رهبری: «یاد امام امیدبخش است. این یاد را باید زنده نگه داشت و راه امام و خط امام و انگشت اشاره امام و نشانه هایی را که امام برای پیمودن این راه قرار داده است باید قدر دانست.»
در بخش پایانی پیام استاندار فارس به همین مناسبت آمده است:‌ اینجانب ضمن تعزیت این ایام، از خداوند بزرگ، آرزومندم که تمام باورمندان را در بازخوانی، شناختن و شناساندنِ مکتب امام، فکر امام و راه امام، موفق بگرداند.

چهـاردهم خـرداد تجـدید پیـمان ملـت بـا ولایـت
شـورای هماهـنگی تبلیـغات اسـلامی استان فارس نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد:چهاردهم خرداد سالروز ارتحال بزرگ مردی است که دوران حیات طیبه اش ، قرن حاضر را تحت تاثیر قرار داد و انقلاب الهی و پیامبرگونه‌اش، خواب راحت را از مستکبران عالم ربود و تمامی معادلات سیاسی جهان را بر هم ریخت.
در این بیانیه آمده است:‌ آری امام خمینی «رحمت الله علیه» ودیعه ای الهی و پرورش یافته مکتب قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت «علیهم السلام» بود که توانست تجسم عینی مفاهیم آیات قرآن کریم باشد و تعالیم حیات بخش نبوی و علوی را جامه عمل پوشانده و با انقلاب و نهضتش ، زمینـۀ طلوع خورشید ولایت عظمی «ارواحنافداه» را فراهم خواهد نمود.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان فارس تصریح کرد: در چهاردهم خردادماه ۱۳۶۸، مردی چشم از جهان فروبست که زندگی او تمامی سیاستمداران بزرگ دنیا را مبهوت خود ساخت و قلب های آزادگان جهان را به خویش متوجه کرد ، شخصیتی که آرمان‌های انسانی ـ الهی والایش ، توانست تمامی مرزهای جغرافیایی ـ سیاسی و اعتقادی را درنوردد و قلوب عاشقان و حق جویان و حق طلبان عالم را تسخیر وهمۀ تشنگان معرفت و آزادیخواهی را مجذوب خود نماید و روز به روز راهش و انقلابش نورانی تر شده و مخاطبان بیشتری را در سطح بین الملل جذب کند.
در بیانیه این شورای هماهنگی همچنین آمده است:‌ "اگرچه با ارتحال ملکوتی امام عظیم الشأن ، خلف صالح و جانشین بر حقش امام خامنه ای «مد ظله العالی» راه نورانی امام راحل را با تمام توان ادامه داده و یقیناً روح امام بزرگوار همیشه ناظر احوال ماست ، ولی همچنان داغ امام تازه است و ملت ایران هرگز آن غم طاقت فرسا را از یاد نخواهد برد ."

انقلاب امام راحل توانست نقطه امیدی برای همه مستضعفان جهان باشد
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز با بیان اینکه امام راحل شاگرد مبرز فقه جعفری یعنی شاگرد مکتب امام صادق (ع) بود، گفت: امام  با کمک مردم، انقلابی را رقم زد که توانست نقطه امیدی برای همه مستضعفان جهان باشد و این مربوط به مسلمان و غیر مسلمان نیست.
حجت‌الاسلام سید محسن قائمی افزود: این مساله یک نقطه اشتراک بسیار بزرگ است؛ امام راحل با انقلاب به دنیا فهماند اسلام ناب محمدی اسلامی پویاست که می‌تواند الگویی برای تمامی بشریت باشد نه اسلامی که مختص مسلمانان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب باشکوه ایران اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، در تمامی دنیا هر مظلومی جرات ابراز وجود پیدا کرد، افزود: این نقطه خیلی عظیم و بزرگی است؛ جبهه مقاومت اسلامی که می بینید در سراسر دنیا در مقابل دنیای استکبار ایستادگی می‌کند.

نظام مردم‌سالار، یادگار امام
روابط عمومی دانشگاه شیراز نیز در پیام تسلیتی به‌مناسبت سالروز رحلت امام خمینی (ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد نوشت:‌ در آستانه سالروز رحلت رهبری فرزانه و مقتدایی، بار دیگر ایران اسلامی غرق در عزا و ماتم می‌شود.
در این پیام آمده است:‌ روح‌الله خمینی (ره) بزرگ‌مردی از تبار نور بود که به‌راستی روح خدا بود و انقلابی را رقم زد که همچون انفجار نور در برابر سایه ظلمت رژیم ستمشاهی، نور امید را در دل ستمدیدگان خسته از ظلم و استعمار روشن کرد و آزادی و آزادگی را معنایی تازه بخشید.
روابط عمومی دانشگاه شیراز تصریح کرد: امام خمینی (ره)، شخصیت همیشه ماندگاری است که نماد یک رهبر مردمی بود؛ از میان مردم برخاست، با مردم زیست و درنهایت یک نظام مردم سالار دینی را به یادگار نهاد.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: از دیگرسو نیز، فرارسیدن نیمه خردادماه، یادآور قیام یاران باوفای ایشان، ملت مؤمن و انقلابی است که در ١٥خرداد ١٣٤٢، به مرجع تقلید خود لبیک گفته و مبارزات خود را آغاز کردند و بدین‌ترتیب نقطه عطفی را در آغاز انقلاب اسلامی و خیزش اسلام‌خواهانه رقم زده و الگویی کامل از مبارزه به تمامی آزادی خواهان جهان ارائه کردند.
روابط عمومی دانشگاه شیراز افزوده است:‌ اینک پس از گذشت سال‌ها از رحلت جانسوز آن امام راحل عظیم‌الشان (ره)، با احساس تکلیفی خطیرتر از گذشته با آرمان‌های متعالی ایشان و شهدای عظیم الشان انقلاب اسلامی، تجدیدپیمان کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha