یکی از این مراسم که با حضور زوجهای دانشجو از سراسر کشور در مشهد برگزار میشد ازدواجهای دانشجویی بود اما در سال ۱۳۹۸ بیست و سومین دوره مراسم ازدواج دانشجویی از اواسط اجرای آن، به دلیل شیوع کرونا با دستور وزارت بهداشت متوقف شد و اجرای مجدد مراسم ازدواج دانشجویی منوط به دستور ستاد ملی کرونا در بلامانع بودن برگزاری این مراسم خواهد بود.
حرکتی فرهنگی برای حضور سالم دانشجویان در فضای مجازی با "رهوا"
رییس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نیاز حرکت فرهنگی در دانشگاهها برای حضور سالم دانشجویان در فضای مجازی تصمیم گرفته شد تا در کنار برنامه سالانه ازدواج دانشجویی، نخستین "جشنواره دانشجویی رهوا" به صورت مجازی و در هفت قالب آموزشی، پژوهشی، ادبی، هنری، فناوری، ایدهپردازی و تجربه نگاری و ۲۷ رشته متنوع برگزار شود.
حجت الاسلام احمد ترابی افزود: در برنامه ازدواج دانشجویی فقط حضور زوجهای دانشجو امکانپذیر بود ولی در این جشنواره تمام دانشجویان موسسات آموزش عالی خراسان رضوی در بیش از ۷۰ مرکز امکان حضور در این جشنواره را داشتند که این جشنواره با هدف ارتقای مهارتهای زندگی دانشجویی به صورت مجازی و به همت شورای استانی نهاد رهبری در خراسان رضوی در سطح استان برگزار شد.
وی با بیان این که در این جشنواره امکان شناسایی دانشجویان مستعد وجود داشت ادامه داد: نمونه این برنامه در دانشگاههای کشور کمتر اجرا شده است و دانشجویان توانستند در این برنامهها بر اساس علاقهمندی خود در گرایشهای مختلف شرکت کنند.
این مسوول با اشاره به این که بودجه برگزاری این جشنواره از سوی نهادهای مقام معظم رهبری در دانشگاههای مختلف استان خراسان رضوی تامین شده است گفت: در مجموع ۸۰۰ میلیون ریال جایزه نقدی برای ۸۰ برنده جشنواره در نظر گرفته شده بود که از این میان نیز هشت برنده به نام امام هشتم(ع) توسط مخاطبان انتخاب شدند.
ترابی افزود: دبیرخانه این جشنواره همچون برنامه ازدواج دانشجویی برعهده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است و انتخاب این دانشگاه نیز بر اساس توانایی و امکانات این دانشگاه بوده است.
"رهوا" شکست محدودیتهای تجارب گذشته
رییس شورای استانی نهاد رهبری در خراسان رضوی گفت: این جشنواره، مرزها و محدودیت های تجارب گذشته را شکست و تجربهای موفق در آموزش مجازی و کار جمعی میان دانشگاههای استان بود و نوید خوبی برای حرکت به سمت فضای نوین آموزش و ارتباط با دانشجویان در عرصه فرهنگی شد.
حجت الاسلام احمد ترابی، با اشاره به همراهی بیش از ۲ هزار دانشجوی از مقاطع مختلف با این جشنواره، افزود: ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو از سراسر استان خراسان رضوی در جشنواره رهوا شرکت کردند که بیشترین تعداد شرکت کنندگان در بخش آموزشی بوده است البته در این مسیر تنگناهایی نیز وجود داشت که برای رفع آنها چارهاندیشی شد.
رییس دبیرخانه جشنواره دانشجویی رهوا نیز با اشاره به رصد عمیق و دقیق نیازها و چالشهای دانشجویان برای تولید محتوای جشنواره، این رویداد را به لحاظ غنای فنی و محتوایی، کم نظیر خواند و گفت: اجرای این جشنواره با امکانات و نیروی انسانی موجود، حرکتی انقلابی بود.
حجت الاسلام سیدمحمود طباطبایی افزود: در ماه مبارک رمضان سال جاری و همزمان با آغاز پویش ملی "در بهشت" این جشنواره دانشجویی در ۲ رشته کتابخوانی آنلاین و عکاسی به این پویش پیوست.
وی ادامه داد: بر همین اساس، آثار دریافت شده از شرکت کنندگان در رشتههای ادبی، هنری و رسانهای جشنواره رهوا، به دبیرخانه پویش ملی "در بهشت" نیز ارسال شد که در داوری سراسری این پویش نیز قرار گیرد.
اختتامیه رهوا
مراسم اختتامیه و اعلام اسامی برگزیدگان جشنواره دانشجویی رهوا، ۱۲ خردادماه امسال با حضور حجت الاسلام ترابی رییس شورای استانی نهاد در دانشگاههای خراسان رضوی، اساتید، رابطان و نمایندگان دفاتر برتر نهاد دانشگاههای استان در این جشنواره، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
در این مراسم به دلیل محدودیتهای ناشی از کرونا، صرفا تعدادی از برندگان مشهدی به نمایندگی از سایر برندگان حضور داشتند.
دبیر اجرایی جشنواره نیز به خبرنگار ایرنا گفت: وجه تمایز "رهوا" از جشنوارههای پیشین، فراگیری آن برای دانشجویان مجرد، متأهل و دانش آموختگان یک ساله و اختصاص امتیاز برای دروس معارف بود.
حسن رحمانپور با بیان اینکه در برخی رشتهها به دلیل پایین بودن کیفیت آثار دریافتی، امکان انتخاب نفرات اول، دوم یا سوم وجود نداشته است افزود: دکتر سیده طیبه حسینی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر محمد نظیف از دانشگاه علوم پزشکی سبزوار که بیشترین تلاش و همکاری را جهت معرفی جشنواره به دانشجویان داشتهاند به عنوان اساتید برتر انتخاب شدند.
وی اضافه کرد: مدیران اجرایی دانشگاههای فردوسی مشهد، علوم پزشکی سبزوار و فرهنگیان خراسان رضوی به عنوان رابطان برتر دانشگاهها که بیشترین تعداد شرکت کنندگان در جشنواره را داشتهاند و همچنین دفتر نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به عنوان دفتر نهاد برگزیده در جشنواره رهوا معرفی شد.
دبیر اجرایی جشنواره رهوا گفت: در بخش آموزشی، سه نفر در رشته «تصویری از من»، سه نفر در رشته «لایک یا بلاک»، سه نفر در رشته «نون بازو»، سه نفر در رشته «در و تخته»، سه نفر در رشته «سکو» و سه نفر در رشته «زندگی عسلی»، مقامهای اول تا سوم را از آن خود کردند که لوح تقدیر و کارت هدیه هشت تا ۱۲ میلیون ریالی به آنان اهدا شد.
رحمانپور افزود: در بخش پژوهشی، سه نفر در رشته «تخلیص کتاب»، یک نفر در رشته «معرفی و نقد کتاب» رتبه اول و یک نفر در رشته «مقاله نویسی»، رتبه دوم را به خود اختصاص دادند که لوح تقدیر و کارت هدیه پنج تا ۱۲ میلیون ریالی به آنان اهدا شد.
وی ادامه داد: ۲ نفر در رشته «ایده پردازی» و ۲ نفر در رشته «تجربه نگاری»، رتبههای اول و دوم را کسب کردند که لوح تقدیر و کارت هدیه چهار تا ۱۰ میلیون ریالی به آنان اهدا شد.
دبیر اجرایی جشنواره رهوا گفت: در بخش فناوری، ۲ نفر رتبههای اول و دوم در رشتههای «گیف و استیکر» و یک نفر رتبه دوم و در رشته «موشن گرافیک» برگزیدگان معرفی و لوح تقدیر و کارت هدیه چهار تا ۱۰ میلیون ریالی به آنان اهدا شد.
رحمانپور افزود: در بخش ادبی - هنری در رشته های خوشنویسی، طراحی پوستر، نقاشی، اینفوگرافیک،عکس، شعر،داستان کوتاه، فیلم کوتاه پادکست،کاریکاتور و عکس نوشته کسب رتبه کردند و لوح تقدیر و کارت هدیه هشت میلیون ریالی، ۶میلیون ریالی و چهار میلیون ریالی به آنان اهدا شد همچنین یک نفر در رشته کاریکلماتور شایسته تقدیر ویژه شناخته شد.
کلمه قرآنی "رهوا" به معنای وسعت و راه با آرامش از آیه ۴۴ سوره مبارکه دخان اقتباس شده است.
نظر شما