«علی علیزاده» شامگاه پنجشنبه در نشستی با اصحاب رسانه به یکی دو مورد از این مطالبهگریها نیز اشاره و تاکید کرد: طی یک سال گذشته رسانههای مراغه با مطالبهگری در موضوعاتی چون آزادراه مراغه – هشترود و دانشگاه مراغه به پیشبرد امور کمک کردهاند.
وی همچنین در این جلسه پیگیریها و اقدامهای یک سال اخیر خود در زمینههای مختلف همچون توسعه آبرسانی، گازرسانی، مدرسهسازی، اشتغال، آزادراه مراغه – هشترود و بسیاری دیگر از موضوعات را تشریح کرد.
نگرانی در خصوص آب شرب با اقدامهای اخیر رفع شد
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در سایه اقدامهای یک سال اخیر، نگرانیها در زمینه آب شرب شهری و روستایی رفع، و با وجود کمبود اعتبارات دولتی، عملیات آبرسانی در شهرستان با قوت اجرایی شد.
علیزاده با اشاره به اینکه ۷۹ روستای مراغه در زمینه آب شرب با تنش آبی روبرو بود، بیان کرد: اگر روند اجرایی طرحهای آبرسانی به همین منوال ادامه یابد، در آینده مشکلی در زمینه آب شرب نخواهمیم داشت.
وی افتتاح ۲۶ طرح آب و فاضلاب مراغه طی روزهای اخیر را نیز یادآوری کرد و ادامه داد: به زودی ۱۰ هزار مترمکعب به ظرفیت آب شرب شهر مراغه اضافه شده و ساکنان برخی مناطق از جمله شهرک امام حسن (ع) از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار میشوند.
همه روستاهای مراغه تا پایان سال از گاز طبیعی برخوردار میشود
نماینده مردم مراغه و عجبشیر به وضعیت شبکه گازرسانی در زمان راهیابی وی به مجلس شورای اسلامی اشاره و بیان کرد: در آن زمان ۵۳ روستای این شهرستان فاقد گاز بود و نسبت مصرف و سهمیه تخصیصی گاز به شهرستان تناسب نداشت.
«علیزاده» به پیگیریهای خود در زمینه اختصاص اعتبار مورد نیاز برای توسعه شبکه گازرسانی تاکید کرد و افزود: ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای گازرسانی در این شهرستان تخصیص یافت که در سایه آن تا پایان امسال امیدواریم روستای فاقد گاز در شهرستان نداشته باشیم.
وی اضافه کرد: همچنین ظرفیت شبکه گاز این شهر نیز با رایزنیها و اجرای طرح توسعه به دو برابر وضع موجود افزایش یافته است که مصرف ۲۵ سال آینده شهر و صنعت این شهرستان را تامین خواهد کرد.
روستاهای فاقد مدرسه در اولویت جهاد مدرسهسازی قرار گرفت
نماینده مردم مراغه و عجبشیر گفت: ۲۴ روستای این شهرستان که فاقد مدرسه بود و کلاسهای آنها یا در منازل یا به صورت کانکسی تشکیل میشد، در اولویت جهاد مدرسهسازی شهرستان قرار گرفت.
«علیزاده» همچنین با اشاره به فرسوده بودن برخی مدارس این شهرستان، بیان کرد: برای رفع این مشکل ۴۴ مدرسه تخریب و بازسازی یا از طریق مشارکت خیران احداث میشود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بهرهبرداری از بخش قابل توجهی از این مدارس تا پایان امسال، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این مدارس، بخش مهمی از نیازهای شهرستان به فضاهای آموزشی مرتفع میشود.
طرح تولید قراردادی برای حمایت از مرغداران از مراغه شروع شد
نماینده مردم مراغه و عجبشیر به پیگیری و رفع موانع پیشروی مرغداران اشاره کرد و گفت: اجرای طرح «تولید قراردادی» برای حمایت از مرغداران از مراغه شروع شد و در صورت موفقیت در کل کشور اجرا میشود.
«علیزاده» بیان کرد: در وضعیت فعلی کمبود نهادهها و نوسان قیمتی، تولید مرغداران را با مشکلات عدیده مواجه کرده است و تمامی مشکلات موجود در این زمینه با تحریمها مرتبط نیست و رفع آنها به مدیریت صحیح نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ واحد تولیدی در زمینه تولید مرغ، تخممرغ و دامپروری در مراغه به تعطیلی کشیده شده بود، اظهار داشت: محدودیتهای قانونی و مشکلات داخلی از جمله دلایل اصلی تعطیلی این واحدها به شمار میرود.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر: ۶۰ واحد مرغداری فاقد پروانه که در مراغه به تعطیلی کشیده بود، در سایه پیگیریها و اجرای طرح تولید قراردادی به چرخه تولید بازگشت
وی اضافه کرد: برای رفع این مشکل وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا یک هیات کارشناسی وضعیت واحدهای تولیدی در مراغه و عجبشیر را به عنوان شهرستانهای پایلوت کشوری تحلیل کند و در ادامه آن و با حضور مدیران کل جهاد کشاورزی و دامپزشکی آذربایجانشرقی، مشکل مجوز فعالیت واحدهای فاقد پروانه حل شد و این واحدها به چرخه تولید بازگشت.
به گفته وی بازگشت این واحدها به چرخه تولید علاوه بر اشتغال صدها نفر، زمینه تامین امنیت غذایی منطقه را فراهم کرده و با خودکفایی در تولید، بستر مناسبی برای صادرات محصول به کشورهای همسایه نیز از طریق این شهرستان فراهم میشود.
تخصیص اعتبار به آزادراه مراغه – هشترود پس از سه سال وقفه
نماینده مردم مراغه و عجبشیر با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته اعتباری برای اجرای آن آزادراه مراغه – هشترود تخصیص نیافته بود، بیان کرد: در روزهای اخیر ۴۰ میلیارد تومان برای تداوم اجرای این طرح ابلاغ شد و ۲۰ میلیارد تومان دیگر طی هفته آینده ابلاغ میشود.
«علیزاده» تاکید کرد: آزادراه مراغه – هشترود به عنوان گذرگاهی مهم، محل تردد حدود ۲ میلیون نفر از ساکنان استانهای غربی به مرکز کشور بوده و تاخیر در بهرهبرداری از آن زمینه بروز حوادث تلخ و داغدار شدن عدهای از هموطنانمان را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد از تلفات جانی این آزادراه مربوط به مسیر مراغه تا نظرکهریزی است، افزود: برای کاهش تلفات، پیگیر اتمام و راهاندازی قطعههای دوم و سوم این آزادراه در سریعترین زمان ممکن هستیم.
تلاش و پیگیری برای تامین آب کشاورزی از طریق سدسازی
نماینده مردم مراغه و عجبشیر بیان کرد: کاهش روزافزون منابع آبی، اشتغال قابل توجهی از جمعیت شهرستان در بخش کشاورزی و توسعه روزافزون باغی موجب شده است تا نگرانیهایی در زمینه کمبود آب کشاورزی طی سالهای آینده در شهرستان به وجود بیاید و برای رفع این مشکلات احداث دو سد مورد پیگیری قرار گرفته است.
«علیزاده» با اشاره به اینکه سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن محصولات باغی در شهرستان تولید می شود، اظهار داشت: اکنون با تصویب و اخذ موافقت اصولی، مجوز احداث ۲ سد بر روی مردقچای و خراجوچای صادر و مطالعات آن وارد بودجه سال جاری شده است.
وی زمانبر بودن عملیات اجرایی این سدها با وجود کمبود اعتبارات دولتی را محتمل دانست و ادامه داد: پس از اتمام مطالعات و برای اجرای سریع این طرحها به دنبال جلب مشارکت بانکها میرویم.
عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی به زودی آغاز میشود
نماینده مردم مراغه و عجبشیر با اشاره به لزوم توسعه زیرساختهای اقتصادی شهرستان، گفت: علاوه بر شهرک صنعتی دوم، عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی که با زحمت نمایندگان قبلی این شهرستان مصوب شده بود، به زودی آغاز میشود.
«علیزاده» اضافه کرد: اکنون بسیاری از موانع پیشروی راهاندازی شهرک صنعتی شماره ۲ و منطقه ویژه اقتصادی مراغه رفع شده و آغاز عملیات اجرایی آن از سوی «ایدرو» منتظر تامین آب مورد نیاز است.
وی بیان کرد: همچنین در راستای توسعه بخش صنایع این شهرستان سرمایهگذاریهای بزرگ به ویژه از سوی شرکت کاوه سودا برای احداث واحد تولید بطری و نیروگاه و در آینده نزدیک واحدهای تولید کلرید کلسیم و جوش شیرین در این واحد صنعتی مورد موافقت قرار گرفته است که با اجرای آنها زمینه اشتغال برای بیش از ۲ هزار نفر فراهم میشود.
وضعیت راههای روستایی مراغه فاجعهبار بود
نماینده مردم مراغه و عجبشیر بیان کرد: تا چندی پیش وضعیت راههای روستایی مراغه در مقایسه با شهرهای همجوار فاجعهبار بود تا جایی که برخی از روستاها حتی راه شن و ماسهای هم نداشت و تردد به برخی از آنها از طریق میاندوآب امکانپذیر بود.
علیزاده با اشاره به اینکه در انتخابات گذشته چالش مهمی برای انتقال صندوقهای رای به این مناطق وجود داشت، اضافه کرد: از آنجایی که دولت نیز با محدودیتهای بودجهای مواجه است به سراغ رایزینی با بنیاد مستضعفان رفتیم و به توافق اولیه نیز رسیدم.
وی ادامه داد: قوریچای از مناطق محروم به شمار میرود و به همین دلیل به دنبال امضای یک تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان هستیم تا دسترسی برخی از ساکنان این بخش به مراغه تسهیل شود.
وی اظهار داشت: تا زمان احداث راه دسترسی مناسب، یک دستگاه سنگین مسیرگشایی نیز در این بخش مستقر شد تا رفت و آمد اهالی را تا حدودی تسهیل کند.
علیزاده همچنین به چندین طرح گرهگشایی در حوزه راه اشاره و بیان کرد: در سایه پیگیریها احداث پلهای تازهکند، مغانجیق و تکمیل پل خطب به ساروجه به مناقصه گذاشته شده و به زودی عملیات اجرایی آنها آغاز میشود.
تخصیص بودجه برای بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مراغه
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی گفت: در سایه پیگیریها و رایزینیها امسال ردیف بودجه ملی برای احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مراغه اختصاص یافت و به زودی مطالعه و عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
علیزاده افزود: با سازمان تامین اجتماعی نیز برای مشارکت در احداث این بیمارستان و افزایش تعداد تختهای آن به 500 تخت وارد مذاکره شدهایم که در صورت تحقق، زمینه اشتغال برای سه هزار نفر در این شهرستان فراهم شده و مراغه به قطب درمانی منطقه تبدیل میشود.
به گزارش ایرنا نشست خبری نماینده مردم مراغه و عجبشیر با اصحاب رسانه در مراغه بیش از سه ساعت به طول انجامید و تعداد زیادی از خبرنگاران محلی سئوالهای خود را مطرح و پاسخ آن را دریافت کردند.
نظر شما