کشاورزان چهارمحال و بختیاری‌ کشت محصولات بهاره را مدیریت کنند

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خشکسالی‌های افزون‌بر ۱۲ سال گذشته در استان گفت: کشاورزان این استان نسبت به مدیریت کشت محصولات بهاره اقدام کنند.

مهران چراغ‌پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وضعیت هوای چهارمحال و بختیاری در ۷۲ ساعت آینده را صاف، در بعدازظهر کمی ابری، گاهی با وزش باد به‌نسبت شدید و احتمال خیزش گرد و خاک پیش‌بینی و تاکید کرد: براساس آخرین نقشه‌های هواشناسی و بررسی مدل‌های عددی،‌ در پنج روز آینده در سطح استان استقرار جوی به‌نسبت پایدار و بدون بارش انتظار می‌رود.
وی افزود: تا روز دوشنبه هفته جاری بر سرعت وزش باد افزوده و گاهی وزش به‌نسبت شدید، باد و خیزش گرد و خاک و همچنین انتقال گرد و غبار به استان می‌شود که در برخی ساعت‌ها باعث کاهش کیفیت خواهد شد اما تا اواسط هفته آینده تغییرات دمایی، محسوس نخواهد بود.
چراغ‌پور توصیه کرد: فعالان بخش زراعت استان تنظیم دوره آبیاری مزارع غلات، کلزا، چغندر قند با توجه به نیاز گیاه،‌ برنامه‏‌ریزی و مدیریت کشاورزان برای کشت محصولات بهاره زودرس و میان‌رس با توجه به محدودیت منابع آب، مبارزه با پوره سن غلات با نظر کارشناسان جهاد کشاورزی، تسریع و تعجیل در کشت محصولات بهاره مانند لوبیا، سیب‌زمینی و ذرت را در دستور کار قرار دهند.
وی یادآور شد: فعالان بخش باغبانی و کشت‌های متراکم در این روزها تنظیم دوره آبیاری درختان با توجه به نیاز درخت و محدودیت منابع آبی منطقه،‌ تنظیم و کنترل دما، رطوبت، تهویه گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ با توجه به روند افزایشی دما،‌ کنترل سازه و پوشش گلخانه‌ها و مستحکم کردن آن‌ها با توجه به وزش بادهای به‌نسبت شدید روزها،‌ پایش و کنترل آفات و بیماری‏‌های گیاهان گلخانه‏‌ای با توجه به افزایش دما،‌ مساعد بودن شرایط طغیان آفات گلخانه ‌ای،‌ نصب تله ‌های فرمونی در باغات گردو به‌منظور کنترل کرم خراط،‌ مبارزه با کرم سرشاخه‌خوار هلو، پایش و مبارزه با سوسک سرشاخه‏‌خوار گیاهان رُزاسه،‌ پایش و مبارزه با کرم خوشه‌خوار انگور،‌ سم‌پاشی و محلول‌پاشی در ساعات بدون باد (ساعات اولیه صبح) را مورد توجه جدی قرار دهند.
مدیرکل هواشناس چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در این مدت دامداران و عشایر استان اقدامات مهمی مانند تنظیم دما، رطوبت و تهویه دامداری‌ها و مرغداری‌ها را با توجه به روند افزایشی دما عملیاتی کنند.
وی اظهار داشت: فعالان بخش پرورش زنبور عسل چهارمحال و بختیاری حفاظت از کندوهای زنبور عسل در برابر تابش مستقیم نور آفتاب و گرمای هوا با استفاده از سایه‌بان را در دستور کار خود قرار دهند.
چراغ‌پور گفت:‌ در بخش پرورش آبزیان به تنظیم جیره غذایی و تهویه آب استخرهای پرورش ماهی با توجه به روند افزایشی دما،‌ پاک‌سازی و بهداشت استخرهای پرورش ماهی برای رفع کدورت آب حوضچه ‌ها با توجه به گرد و غبار ناشی از وزش بادهای به‌نسبت شدید مورد توجه باشد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها ، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
خشکسالی‌های اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیط‌زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان به‌ویژه در بخش کشاورزی داشته است.
هم‌اکنون ۱۰۰ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha