مجتبی صدیقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا به تعداد دانشجویان ایرانی که در هشت سال گذشته از دانشگاه های خارج به کشور بازگشته اند، اظهار داشت: در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۹ هزار و ۵۲۹ دانشجوی ایرانی که در دانشگاه های خارج از کشور تحصیل می کردند، بعد از ارایه درخواست به دانشگاه های داخل کشور انتقال یافتند.
وی افزود: بر اساس آمارها، تعداد دانشجویان انتقالی از خارج به دانشگاه های داخل در سال ۹۲ معادل ۳۰۸ نفر، در سال ۹۳ معادل ۱۴۲ نفر، در سال ۹۴ معادل ۲۶۰ نفر، در سال ۹۵ معادل ۲۱۸ نفر، در سال ۹۶ معادل ۱۷۳ نفر، در سال ۹۷ معادل ۲۱۸ نفر، در سال ۹۸ معادل ۱۲۲ نفر و در سال ۹۹ معادل ۸۸ نفر است.
رییس سازمان امور دانشجویان همچنین تعداد دانشجویان نمونه کشوری را در هشت سال گذشته اعلام کرد که بر این اساس، ۲۰۲ دانشجو در این هفت سال نمونه کشوری شدند؛ مراسم دانشجوی نمونه کشوری سال ۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد.
ویزیت دانشجویان
معاون وزیر علوم در ادامه این گفت و گو به ویزیت دانشجویان توسط پزشکان مراکز بهداشت و درمان در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: ویزیت دانشجویان توسط پزشکان مراکز بهداشت و درمان در دانشگاه از سال ۹۴ آغاز شد که در این طرح، تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۵۹۷ دانشجو ویزیت شدند.
افزایش پذیرش دانشجویان خارجی غیر بورسیه
صدیقی همچنین به جذب دانشجویان غیر ایرانی بیش از پیش بینی برنامه ششم توسعه اشاره کرد و اظهار داشت: از سیاست های اتخاذ شده در حوزه دانشجویان غیر ایرانی، کیفیت بخشی به پذیرش دانشجویان به جای کمیت یا تاکید بر رعایت ضابطه ها و شرایط آیین نامه همچنین حرکت به سوی پذیرش دانشجویان غیر بورسیه به جای بورسیه است.
وی افزود: پذیرش دانشجویان غیر ایرانی بورسیه از هزار و ۱۹۰ نفر در سال ۹۲ به کمتر از یک سوم در سال ۹۹ کاهش یافت و به جای آن، پذیرش تعداد دانشجویان غیر ایرانی غیر بورسیه از ۵۷۴ نفر در سال ۱۳۹۲ به هفت هزار و ۳۰۶ نفر و به بیش از ۱۲ برابر رسید.
به گفته رییس سازمان امور دانشجویان، بر اساس برنامه ششم توسعه در سال ۹۹، تعداد دانشجویان غیر ایرانی ۵۲ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده است که در سال ۹۹ و طبق آمارها، ۵۷ هزار و ۶۷۵ دانشجوی غیر ایرانی در حال تحصیل هستند.
معاون وزیر علوم یادآور شد: بررسی تعداد مراکز آموزش عالی که دارای دانشجوی غیر ایرانی هستند نیز نشان دهنده استقبال دانشگاه ها برای افزایش تعداد دانشجویان غیر ایرانی است؛ به طوری که تعداد این مراکز از ۳۵ مرکز در سال ۹۲ به ۷۷ مرکز آموزش عالی در کشور رسید.
به گفته صدیقی، تسهیل قوانین تحصیل برای غیر ایرانیان ساکن در ایران، افزایش تعداد دوره های غیر حضوری، افزایش و بهبود کیفیت های دوره های آموزشی، تنوع بخشی و برگزاری دوره ها به زبان های دیگر می تواند موجب رشد و افزایش تعداد دانشجویان غیر ایرانی شود.
وی با بیان این که دانشگاه ها تا سال ۹۹ تعداد هشت هزار و ۶۴۵ دانشجوی غیر ایرانی بورسیه پذیرش کرده اند، خاطرنشان کرد: همچنین در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۹ تعداد ۱۸ هزار و ۸۸۵ دانشجو پذیرش کرده اند.
حذف ارز دانشجویی
رییس سازمان امور دانشجویان درباره اعزام دانشجویان دکتری به فرصت های مطالعاتی داخل کشور، گفت: از سال ۹۲ تا ۹۷ با توجه به رشد فزاینده دوره های تحصیلات تکمیلی و گسترش دوره های دکتری داخل، اعزام دانشجو به خارج روند کاهشی داشته و جایگزین آن به منظور توانمندسازی دانشجویان دوره دکتری داخل اعزام دانشجویان برای دوره های فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت خارج و داخل روند افزایشی به خود گرفت.
وی تاکید کرد: از اواسط سال ۹۷ تاکنون به دلیل اثر منفی تحریم ها در ارایه ویزا به دانشجویان متقاضی فرصت تحقیقاتی، نوسانات و افزایش نرخ فروش ارز، حذف ارز دانشجویی(۴۲۰۰ تومانی) و تامین نشدن اعتبار ارز مورد نیاز بر مبنای نرخ قبلی و تخصیص نیافتن اعتبار ریالی ما به تفاوت در بودجه، روند اعزام دانشجویان برای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور با کاهش مواجه شده است.
نظر شما