به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، پاکستان تقریبا از اواخر اسفندماه ۹۹ مورد حمله موج سوم شیوع بیماری کرونا قرار گرفت و پس از چندماه وضعیت به نسبت پایدار، میزان ابتلا به بیماری افزایش یافت و همزمان مرگ و میر بیماران کرونایی نیز به بالای ۱۰۰ نفر رسیده بود.
موج سوم کرونا در پاکستان باعث شد تا دولت این کشور در اجرای طرح واکسیناسیون تسریع کند و میزان خرید واکسن به ویژه از نوع چینی افزایش یافت.
منابع رسمی پاکستان امروز اعلام کردند که دولت این کشور واکسیناسیون ۷۰ میلیون نفر از مردم را تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ هدف گذاری کرده و اطمینان دارد که تسریع این طرح کمک فراوانی به غلبه بر شیوع ویروس کرونا میکند.
ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا در پاکستان (NCOC) امروز اعلام کرد که تاکنون ۱۰ میلیون نفر از شهروندان این کشور در برابر ویروس کرونا واکسینه شدهاند.
واکسنهای چینی سینو فارم و سینو واک بیشترین نوع واکسنی است که طی ماههای اخیر دولت پاکستان آن را در برنامه واکسیناسیون همگانی قرار داده است. واکسنهای آسترازنکا و فایزر نیز به صورت محدود در پاکستان (دریافت از طریق برنامه کواکس) برای واکسیناسیون مردم مورد استفاده قرار میگیرد. طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در پاکستان از اواسط بهمن ماه ۹۹ با ورود اولین محموله واکسن کرونا از چین آغاز شد.
اواخر اردیبهشت ماه امسال نیز پاکستان از نهایی شدن یک معامله بزرگ با روسیه برای دریافت واکسن کرونا خبر داد که طی آن ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک-وی خریداری و به پاکستان ارسال خواهد شد.
به گزارش رسانههای پاکستانی، فعالیت مجدد مدارس و دانشگاهها در سراسر این کشور از دو روز پیش آغاز شده و دولت این کشور پس از اطمینان از وضعیت پایدار برای کنترل شیوع کرونا، اقدام به برداشتن برخی محدودیتهای کرونایی مرتبط با مراکز کسب و کار، فعالیتهای تجاری، اماکن عمومی و همچنین مناطق گردشگری کرده است.
در پاکستان روزانه ۳۰۰ هزار نفر از مردم برای واکسیناسیون کرونا در سامانههای دولتی ثبت نام میکنند و براساس آمار رسمی این کشور، روزانه تقریبا ۳۵۰ هزار نفر واکسن کرونا دریافت میکنند.
براساس تصمیم گیریهای امروز ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا در پاکستان، کمپین واکسیناسیون جمعی در این کشور تحت سه استراتژی مبتنی بر واکسیناسیون داوطلبانه توسط همه شهروندان، واکسیناسیون اجباری برای کارمندان بخشهای دولتی و خصوصی (بر این اساس تمامی این افراد باید تا ۳۰ ژوئن – واکسینه شوند) و پویش اختصاصی از طرف دولت برای واکسینه کردن بخشهای مختلف با هدف تشویق واکسیناسیون، اجرا میشود.
به گزارش ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان، طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای حدود یک هزار و ۱۱۸ نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۷۷ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند.
پاکستانیها هفتم اسفند ۹۹ یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز ۹۳۶ هزار و ۱۳۱ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۲۱ هزار و ۴۵۳ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باختهاند.
نظر شما