۱۰۰ متخلف انتخاباتی در فارس شناسایی شدند

شیراز - ایرنا- دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی فارس با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ نفر مرتکب تخلف انتخاباتی در فارس شدند گفت: مردم می‌توانند از طریق سامانه سجام به آدرس sajam.scpd.ir به دادستان‌ها و دستگاه قضایی دسترسی داشته باشند و جرائم و تخلفات انتخاباتی را اعلام کنند.

اسماعیل اکبری، شنبه  با اشاره به آغاز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شورای اسلامی شهر، گفت: ستادی با عنوان پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی متشکل از نیروهای امنیتی، سیاسی، قضایی، انتظامی، صدا و سیما و.. تشکیل شده است.

وی با بیان برخی از اقدامات انجام شده در زمینه آگاهی سازی داوطلبان و مردم، افزود: هدف از تشکیل این ستاد پیش‌بینی و پیشگیری از جرائم انتخاباتی وآگاه‌سازی و آموزش مبانی حقوقی و قوانین انتخاباتی و به ویژه پوشش و رصد فضای مجازی است.

معاون قضائی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس ادامه داد: در همین زمینه شعب ویژه ای براساس مصوبات این ستاد در استان فارس تشکیل و برای همه قضات ابلاغ صادر شده و مشخصات این شعب ویژه و قضات مربوطه به هیأت نظارت، هیات های اجرایی، فرمانداران و ضابطین دادگستری ابلاغ شده تا چنانچه شاهدجرائم ویا تخلفات بودند به این شعب اعلام کنند.

اکبری با اشاره به تشکیل جلسات هماهنگی این ستاد در هر ۱۰ روز یک بار، پیش از شروع تبلیغات انتخابات بیان کرد: در  زیرمجموعه این ستاد کمیته‌هایی مانند رصد و پایش فضای مجازی، اطلاع رسانی، بررسی جرائم و تخلفات و غیره تشکیل شده و نقش اجرایی این کمیته‌ها در جلسات مورد ارزیابی قرار می گیردو چنانچه مواردی  در حوزه جرم و تخلفات انتخاباتی باشد جهت پیشگیری ویا تعقیب قضایی به مراجع مربوطه اعلام می شود.

این مقام قضایی ابراز کرد: تاکنون صد نفر مرتکب تخلفات انتخاباتی شدند که از طریق این کمیته ها تذکر گرفتند و توجیه و شدند، همچنین در برخی موارد منتهی به تشکیل پرونده  برای آنها شده است.

وی بیان کرد: تمام موارد تخلفات و جرائم و موارد منع و مجاز که در قانون پیش بینی شده از طرق مختلف همچون توزیع کتابچه، جلسه توجیهی، اطلاعیه، برنامه های صداوسیما، فضای مجازی و... به اطلاع نیروهای برگزار کننده انتخابات، فرمانداران، داوطلبان، بخشداران و سایر نهادها و افراد مرتبط و عموم مردم رسیده است، تا بهانه عدم اطلاع از سوی متخلفان یا متهمان وجود نداشته باشد.

اکبری افزود: بر اساس مصوبات این ستاد می بایست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و مسئولان سیاسی استان، جلسات حضوری با داوطلبین داشته باشند و موضوعات حقوقی و قانونی را برای آنها تبین کنند تا بتوانند هواداران خود را در نحوه و روش‌تبلیغات و قوانین مرتبط آگاه کنند. این ستاد همچنین در موضوعاتی مانند استقرار ستادها، انتخاب مدیران ستادها در راستای کاهش تنش‌ها، نشر اکاذیب و مطالب خلاف واقع، تخریب پوسترها و بنرها و سایر موارد نیز ورود و هدایت و ارشاد می‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس بر ایجاد هماهنگی بین نیروهایی که مدیریت انتخابات را برعهده دارند شامل نیروهای سیاسی، قضایی، امنیتی و ضابطین دادگستری تاکید کرد و افزود: این هماهنگی ها سبب کاهش اختلاف نظر و بیشترین بهره برداری و آرام و امن سازی و شفاف سازی محیط انتخابات با کمترین تنش می‌شود.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه خلائی در اطلاع‌رسانی نداریم و نامزدها و داوطلبان کاملا توجیه شده اند، یادآور شد: ستادهای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در کل استان فارس نزدیک به ۱۱۰ جلسه برگزار کردند و بیش از ۵۵۰ مصوبه داشته‌اند و در تمام حوزه‌های قضایی استان هماهنگی‌های لازم انجام شده است و شعب ویژه نیز برای رسیدگی جرائم انتخاباتی فعال هستند و در ساعات غیراداری قاضی کشیک این وظیفه را برعهده می‌گیرد.

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی فارس با تأکید بر هماهنگی ایجاد شده بین ضابطین انتظامی و امنیتی با قضات ویژه انتخاباتی و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر، عنوان کرد: در روز انتخابات تمام معاونین دادگستری شیفت بندی شده و به حوزه های قضایی مختلف اعزام می‌شوند، هر معاون چند شهرستان را پوشش می‌دهد تا اگر کمترین چالش و مشکل ایجاد شد معاون قضایی شخصا نظارت و پیگیری کند.

وی با اعلام اینکه نماینده دادگستری در کمیته امنیتی تشکیل شده در استانداری حضور دارد، افزود: اعضاء کمیته مذکور در شهرستان‌های حساس نیز جهت توجیه و هماهنگی با مسئولان محلی حاضر شده‌اند، تا کنون چهار شهرستان حساس پیش‌بینی شده و در تمام مراحل انتخابات مورد نظارت قرار می‌گیرد تا از هرگونه تخلف وجرمی پیشگیری شود.

اکبری بر اهمیت فضای مجازی تاکید و اظهار کرد: فضای مجازی یک فضای گسترده است که در شرایط کرونا بیشتر توسعه یافته است، از این رو کمیته پایش و رصد فضای مجازی با حضور پلیس فتا و نیروهای مرتبط در این ستاد پیش بینی و تشکیل شده تا فضای مجازی به صورت مستمر مورد رصد قرار گیرد.

وی تمام این اقدامات با هدف ایجاد آرامش و فراهم کردن فضای مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات خواند و گفت: چنانچه به هر دلیلی برخی افراد با هیچ روشی قانع نشوند و به اقدام مجرمانه خود ادامه ‌دهند در این صورت ضابطین دادگستری و نیروهای امنیتی گزارش این افراد را به دبیر خانه ستاد پیشگیری از تخلفات انتخاباتی فرستاده و از آنجا به شعب ویژه ارسال می شود تا براساس قوانین اقدامات لازم صورت پذیرد.

معاون قضائی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان فارس اعلام کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه سجام به آدرسsajam.scpd.ir  به راحتی و به صورت ناشناس یا با ذکر هویت به دادستان‌ها و دستگاه قضایی دسترسی داشته و گزارش جرائم و تخلفات مشاهده شده خود را مستند در این سامانه ثبت کنند. همچنین افراد می توانند با مراجعه به دادستان‌ها یا شعب ویژه و قاضی کشیک شکایت خود را مستقیم اعلام کنند، البته اگر فردی متضرر شده و درخواست شکایت خصوصی دارد می‌بایست از طریق دفاتر قضایی اقدام کند.

این مقام قضائی از مردم خواست با ضابطین دادگستری همکاری کنند و آنها را در کنار خود بدانند تا انتخاباتی پرشور همراه با آرامش داشته باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha