دهه کرامت از امروز اول ماه ذیقعده مصادف با سالروز میلاد حضرت معصومه (س) آغاز می شود و تا ۱۱ ذیقعده برابر با اول تیر همزمان با سالروز میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد. همه ساله با فرا رسیدن دهه کرامت برنامه های متنوعی در سراسر کشور برگزار می شود که از سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا برپایی بیشتر جشن ها و برنامه های این دهه در فضای مجازی صورت می گیرد.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور حسامالدین سراج، با گرامی داشت سالروز میلاد حضرت معصومه (س) گفت: بزرگداشت این ایام از اهمیت زیادی برخوردار بوده و واقعیت این است که مردم در حال حاضر نیاز شدیدی به آرامش روحی دارند و این دهه و همه مناسبتهای مذهبی از الطاف خدا به بندگانش است.
وی افزود: امام رضا(ع) عالم ترین و به روز ترین انسان زمان خود بود و همین مورد نشاندهنده کمالات و کرامت آن حضرت است. در جامعه امروزی که مردم مشکلات مختلف و غم نان دارند، بیش از پیش نیاز به این ارتباط روحی و تاثیرپذیری از سیره آن امام همام دارند و گرامیداشت این ایام، گامی در راستای تحقق این مساله است.
سراج ادامه داد: وقتی سخن از روح و روان می شود، ناخودآگاه به یاد هنر می افتیم. موسیقی تاثیرگذار ترین قالب هنری است و من به عنوان یک سازنده موسیقی، زمانی که می خواهم اثری را بسازم یا زمانی که می خواهم به عنوان خواننده، اثری را خلق کنم، باید جامعه هدفی را برای خودم تصور کنم. شاید فردی که اثر ساخت مرا می شنود، کمتر با مسائل دینی و مذهبی آشنا باشد. بنابراین میخواهم اثری که برای امام رضا (ع) می سازم، منجر به تحول یک فرد شود، پس این اثر باید دریچهای بشود که باعث ارتباط این فرد با امام رئوف شود.
بزرگداشت دهه کرامت ضامن تعمیق فرهنگ اهل بیتی در دلهای مومنان است
حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این زمینه گفت: رابطه مناسک و مناسبتهای آیینی با موضوع فرهنگ و سیره اهلبیت(ع) رابطهای متقابل و دوسویه است و دهه کرامت، دهه ترویج فرهنگ ائمه اطهار(ع) بوده و بزرگداشت آن ضامن تعمیق فرهنگ اهل بیتی در دلهای مومنان است.
وی افزود: بنیانهای این رابطه پربرکت را باید در ریشههای استواری جستجو کرد که دلهای مردم سرزمین ما را از گذشتههای تاریخی دور، طی قرنهای متمادی به محبت خاندان عصمت و طهارت پیوند زده است. بنابراین، قوت و صلابت این محبت و این فیض عظیم معنوی است که مبدأ و منشأ چنین برکات عظیم و پیوستهای در جامعهی دینی ماست.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: دهه کرامت نیز یکی از چشمههای پرفیض و جوشانی است که به نام مقدس دو شخصیت عظیم در فرهنگ شیعی، یعنی وجود مبارک حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و خواهر بزرگوارش حضرت فاطمه معصومه(س) مزین بوده و در واقع مناسبت و آیینی است که از قلههای رفیع فرهنگ اهلبیت(ع) سرچشمه میگیرد و متقابلاً بر اثر چشاندن شیرینی و حلاوت معارف بلند و الهی به مذاق مشتاقان، باعث ترویج و تعمیق هرچه بیشتر فرهنگ اهلبیت(ع) در جامعه میشود.
وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه همهساله و از جمله امسال در دهه کرامت و به ویژه در روز ملی تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه، آیینها و جشنهای ویژهای در تکریم امامزادگان در سراسر کشور برگزار میکند. تجلیل پرشور و خودجوش مردم ما از امامزادگان و بقاع متبرکه نشان از همان پیوند عمیقی دارد که محبت اهلبیت علیهم السلام را در طی قرنهای متمادی در دلهای مردم ولایتمدار ما پویا و زنده نگه داشته است.
تبیین سیره رضوی در قالب وحدت و مقاومت
روحالله ملکی نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: برنامههای مشترکی را در راستای فعالیتهای وحدتآفرین طراحی کرده ایم که میتوان به تکریم شهدای اهل سنت جنگ تحمیلی، شهدای ترور در مناطق مرزنشین و همچنین تجلیل از شخصیتهای وحدتآفرین در استانها و مناطق مرزی اهل تسنن اشاره کرد.
برپایی همایشی وبیناری با حضور نخبگان شیعه و سنی، مسابقه کتابخوانی در باب سیره رضوی، رونمایی از کتاب آئین رفتاری مسلمانان و معرفی نقش برجسته امام رضا(ع) در مساله وحدت از دیگر برنامه های این مجمع در ایام دهه کرامت است.
ملکی اضافه کرد: در ایام دهه کرامت به موجب شرایط موجود تلاش کردیم از ظرفیت فضای مجازی استفاده کنیم تا سیره رضوی را در قالب وحدت و مقاومت تبیین کنیم، در این راستا ۱۴استانی که برادران اهل تسنن در آن زندگی میکنند محور برنامههای وحدتآفرین بوده و ذیل همه این برنامهها موضوع مقاومت را به عنوان یکی از برنامههای اساسی مدنظر قرار دادهایم و یکی از موضوعاتی که در برنامههای امسال مدنظر قرار دادهایم معرفی نقش برجسته امام رضا(ع) در مساله وحدت است، حضرت ثامن الحجج(ع) ارتباط حسنهای با فرقه های مختلف داشتند و ما بر روی این موضوع تمرکز کردهایم.
نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: آذینبندی محلات و حتی روستاها به صورت گروههای مردمی و از سوی برادران و خواهران اهل سنت از جمله دیگر برنامههای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ایام دهه کرامت محسوب می شود، البته چنانچه در برخی از استانها امکان برپایی ایستگاههای صلواتی وجود داشته باشد با رعایت پروتکلهای بهداشتی این امر را هم مهیا خواهیم کرد.
نظر شما