«عید الحشد»؛ هفت سال گذشت

بغداد–ایرنا –چند روز، روزهایی که جانها به لب رسید و همه تصور کردند دیگر امیدی به عراق نیست تا اینکه با فتوایی بزرگ، ترس رفت و جسارت آمد تا عراق از جسمی بی حرکت تبدیل به «گیلگامش» قهرمان اسطوره ای بین النهرین شد و امروز ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) برابر با هفتمین سال تاسیس الحشد الشعبی است.

به گزارش ایرنا، گروه تروریستی داعش در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۰ خردادماه ۹۳) شهر موصل مرکز استان نینوا (۴۰۰ کیلومتری شمال بغداد) را اشغال کرد و «ابوبکر البغدادی» سرکرده وقت این گروه تروریستی، خطبه خلافت داعش را بر عراق قرائت کرد.

عراق در آن سه روز، تجلی بارز آیه ۱۰ سوره احزاب بود که می فرماید: «آنگاه که دشمن از هر سو به شما حمله کرد و چشم های تان حیران و جان ها به گلو رسیده بود.»

در آن سه روز، جان ها به لب رسید و همه تصور می کردند که دیگر امیدی به عراق نیست و همه چیز تمام شده است.

محدوده نهادهای حاکمیتی و اداری در مرکز بغداد موسوم به «منطقه سبز»، شاهد قطاری از خودروهای فرار صاحب منصبان، نمایندگان و برخی چهره های سیاسی بود که درصدد رسیدن به فرودگاه بغداد بودند تا هرچه زودتر از جهنم عراق فرار کنند.

ارتش و نیروهای مسلح از هم متلاشی شده بود و نیروهای پلیس خودروها را در وسط خیابان ها رها کرده و برخی، لباس شخصی پوشیدند تا متهم به همکاری با دولت نشوند.

فاجعه دلخراش «اسپایکر» دو روز بعد از اعلام خلافت تروریست ها در موصل، با کشتار بی رحمانه یکهزار و ۷۰۰ جوان عراقی در تکریت مرکز استان صلاح الدین (زادگاه صدام دیکتاتور سابق حاکم بر عراق) رقم خورد.

استان های عراق از نینوا گرفته تا بغداد یکی بعد از دیگری به سرعت به تسخیر داعش در آمدند، «صلاح الدین»، بخش هایی از «کرکوک»، «دیاله» و «الانبار» همگی سقوط کردند و داعش به کمربند امنیتی بغداد رسیده بود.

این گروه تروریستی در همین سه روز به پشت دیوارهای بغداد رسید و تنها چند کیلومتری از حرم امامین کاظمین (ع) فاصله داشت و مرتب آن را با خمپاره می زد.

از سمت فلوجه و «عامریه فلوجه»، داعش بغداد را دور زد تا به استان کربلا برسد و نقشه این بود که مراقد ائمه اطهار (ع) در کربلا و نجف ویران شوند.

راه سامراء در شمال بغداد به طور کامل قطع شده بود و همه چیز گویای این بود که دیگر اثری از امامین عسکریین (ع) باقی نخواهد ماند.

داعش در دیاله تا پشت مرزهای جمهوری اسلامی ایران رسیده و چیزی نمانده بود تا مرزها شکسته شده و این پسمانده های توحش و دهشت افکنی به داخل ایران سرازیر شوند.

مناطق شیعه نشین در نینوا، کرکوک و صلاح الدین در آستانه یک نسل کشی بی سابقه بود و در برخی از آنها مانند «تلعفر» از توابع استان نینوا، فاجعه هایی رخ داد که زخم آن هنوز التیام نیافته است.

اقلیت های قومی و دینی مانند «ایزدی» ها، «مسیحیان»، «ترکمن» های شیعه و «شبک» های شیعه در استان نینوا و کرکوک با فاجعه ای انسانی مواجه شدند و بازار برده فروشی همانند عصر جهالت دوباره رونق گرفت.

آمریکا به عنوان عامل و محرک همه بدبختی های عراق، در آن لحظات فقط نظاره گر اوضاع بود و بعدها «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه وقت در دولت «باراک اوباما» و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا اعتراف کردند که کاخ سفید (سیاه) در پس ساخت گروه تروریستی داعش بوده است.

برخی از ملت های منطقه تحت تاثیر تبلیغات دولت های مرتجع متحد آمریکا در منطقه و رژیم صهیونیستی، فریب شعارهای فرقه ای داعش را خوردند و از آن حمایت کردند ... همه آنها در آن لحظات، بی صبرانه در انتظار فروریختن عراق و هجوم داعش به جمهوری اسلامی ایران بودند.

در آن لحظات هراسناک که همه در عراق از راه نجات، قطع امید کرده بودند، از یکی از کوچه های تنگ و باریک حومه حرم امیرمومنان علی (ع)، پیرمردی از جنس تقوا، فتوای جهاد کفایی را صادر کرد و مردانی که «مصادق قلب ها را بر زره ها بسته بودند» به آن ندا لبیک گفتند.

در جمهوری اسلامی ایران نیز مقام معظم رهبری همسو با فتوای جهاد کفایی نجف اشرف، به زائران ایرانی اربعین حسینی در همین سال اجازه داد تا با هدف شکستن تابوی ترس و وحشت از داعش، از مرزها عبور کنند و در اربعین حسینی (ع) حضور با شکوه یابند.

حماسه ای عجیب و دیدنی و بی سابقه از دو ملت شکل گرفت و بچه های مقاومت از حزب الله لبنان به آنها پیوستند، دنیا مات و مبهوت این رخداد ماند... چه می خواستند، چه شد!

حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده فقید سپاه قدس، حاج «ابومهدی المهندس» (مجاهد نستوه)، «نوری المالکی» نخست وزیر وقت، حاج «هادی العامری» وزیر وقت حمل و نقل عراق که وزارت را ترک کرد و لباس رزم پوشید، شیخ «قیس الخزعلی»، «شیخ اکرم الکعبی»، «سید عمارحکیم»، «سید مقتدا صدر»، «ابوالاء الولایی» و «شبل الزیدی» و دهها شیرمرد دور هم جمع شدند تا فتوای جهاد کفایی را به عمل تبدیل کنند.

«فالح الفیاض» مشاور امنیت وقت نخست وزیر عراق و رییس فعلی سازمان الحشد الشعبی در خاطراتش می گوید که او و نوری المالکی برای نخستین بار اسم «الحشد الشعبی» را مطرح کردند و مورد توافق قرار گرفت.

مردم عراق، جان تازه ای گرفتند، همه از خانه ها بیرون زدند، دوباره خاطرات «قیام ۱۹۲۰» در میان اهالی جنوب عراق علیه استعمار پیر انگلیس احیا شد، و حماسه ای بی نظیر شکل گرفت.

میلیون ها نفر از پیر و جوان، داوطلب رفتن به جبهه ها شدند، همه دردها فراموش شد، ترس جای خود را به جسارت داد و عراق از جسمی بی حرکت، تبدیل به «گیلگامش» قهرمان اسطوره ای بین النهرین شد تا هیولای توحش را دوباره بر زمین بزند.مردان مقاومت مدیریت و سازماندهی میلیون ها داوطلب را برعهده گرفتند و اینگونه شد که الحشد الشعبی در منزل حاج ابومهدی المهندس در ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ شکل گرفت.

«عید الحشد»؛ هفت سال گذشت

الحشد الشعبی، نبردی بی پایان

الحشد الشعبی، معادلات را به هم ریخت و شرایط عراق را از دفاع به حمله تبدیل کرد.

در مدت کوتاهی محاصره بغداد شکسته، خطر از کربلا و  نجف، دور، راه سامراء باز و داعش از مرزهای جمهوری اسلامی ایران به عقب رانده شد تا در نهایت به پشتوانه نیروی مردمی الحشد الشعبی، ارتش و نیروهای مسلح عراق جان تازه گرفتند.

اینگونه بود که به یمن و برکت فتوای جهاد کفایی، وحدت دو ملت ایران و عراق و تشکیل الحشد الشعبی، پیروزی کامل بر گروه تروریستی داعش در مدت سه سال تحقق یافت.

آمریکایی ها که کاری جزء فتنه و بحران سازی ندارند، می گفتند که جنگ با داعش ۲۰ سال به طول می انجامد اما الحشد الشعبی و دیگر نیروهای مسلح عراق این جنگ را به سه سال محدود کردند.

این نیروی جدید مردمی ضد تروریسم که پشتوانه ای علمایی دارد و مردانش از جنس مقاومت هستند، به شدت کام آمریکا و متحدان منطقه ای آن را تلخ کرد.

الحشد الشعبی امروز با حدود ۱۱۰ هزار نیرو تبدیل به نیروی مدافع کل عراق شده که از اقشار مختلف جامعه عراق از شیعه و سنی، کرد و عرب، ایزدی و مسیحی و صابئی در آن عضو هستند.

روزنامه نگار برجسته عراقی نزدیک به مقاومت درباره علت دشمنی امریکا با الحشد الشعبی معتقد است که آمریکا و صهیونیست ها و دست نشانده های آنها به خاطر این با الحشد الشعبی مخالفند که خارج از سلطه و کنترل آمریکا، تاسیس و شکل گرفته است.

«احمد عبدالساده» در توئیتی نوشته است: الحشد الشعبی تنها نیروی مسلح است که تحت تاثیر آمریکا نیست و اجازه نمی دهد از او به عنوان یک ابزار برای تحقق سیاست های آمریکا و صهیونیست ها از آن استفاده شود، برای همین آمریکایی ها از شکل گیری این نیروی ضد تروریسم ناراحت هستند.

از این رو، طرح توطئه علیه الحشد الشعبی در طول سال های گذشته به انحا مختلف رقم خورده اما تاکنون همه آنها به بن بست کشیده شده است.

کارشناسان مهمترین این توطئه ها را در طول این سال های بعد از پیروزی بر داعش چنین برشمرده اند:

-           طرح انحلال الحشد الشعبی یا ادغام آن در دیگر نیروهای مسلح عراق با هدف امحاء نام این نیروی مردمی 

-           قرار دادن الحشد الشعبی در برابر مردم عراق در جریان اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ برای تخریب وجهه مردمی این نیرو و کشاندن پای الحشد الشعبی به اعتراضات

-           اختلاف افکنی بین نیروهای الحشد الشعبی با دیگر نیروهای مسلح عراق به ویژه درگیری بین الحشد با ارتش و الحشد با نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم

-           اتهام الحشد الشعبی به تروریسم و نقش داشتن در ترور فعالان اجتماعی و سیاسی

-           اتهام فرماندهان و گروه های مقاومت وابسته به الحشد الشعبی به فساد اداری و مالی و تخریب وجهه مردمی آن

-           اختلاف افکنی در داخل الحشد الشعبی با بکارگیری تعابیر تفرقه افکنانه ای نظیر الحشد مرجعیت، الحشد ولائی و الحشد عتبات و غیره که همگی به ناکامی انجامیده است

-           مداخله مستقیم آمریکا در تضعیف الحشد الشعبی با ترور فرماندهان و موسسان اولیه آن مانند شهید حاج ابومهدی المهندس  و شهید حاج قاسم سلیمانی یا گنجاندن فرماندهان و حامیان سیاسی آن در عراق در فهرست تحریم های آمریکا امثال شیخ قیس الخزعلی، فالح الفیاض، شیخ اکرم الکعبی و هادی العامری

همه این توطئه ها در طول سال های بعد از پیروزی با داعش به شکست انجامیده و امسال در سالروز تاسیس الحشد الشعبی، بار دیگر مردم عراق نشان دادند که این نیروی مقاوم، مهمترین امید عراقی ها برای ثبات و امنیت کشور است.

ستاد اطلاع رسانی الحشد الشعبی به همین مناسبت در بیانیه ای تاکید کرده است که الحشد الشعبی قهرمان، همچنان پشتیبان نیروها و حامی مخلص ارتش و همه نیروهای امنیتی عراق است.

انتظار می رود که رژه الحشد الشعبی در اواخر ماه جاری میلادی یکی از اتفاقات مهم عراق باشد؛ رژه ای که در آن، این نیروی مردمی، توانمندی نظامی و تسلیحاتی خود را در برابر همه دشمنان عراق به نمایش خواهد گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha