«علیرضا کیشانی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تولید چهار و هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم گواهی شده آبی در سال زراعی جاری برای تامین بذر کشاورزان استان مرکزی در این استان برنامهریزی شدهبود که بهدلیل کاهش بارندگیها و خشکسالی پیشبینی می شود چهار هزار و ۱۰۰ تن بذر این محصور امسال در استان تولید شود.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی همچنین تولید چهار هزار و ۵۰۰ تن بذر گندم گواهی شده دیم در استان مرکزی برنامهریزی شده بود که پیشبینی میشود یک هزار و ۲۰۰ بذر این محصول در استان تولید شود که نیاز کشاورزان بیشتر از این میزان است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش بارندگیها و کاهش تولید بذر گندم دیم در مزارع کشاورزان، از گندمکاران استان خواسته شده در صورتی که امکان برداشت این محصول با کمباین در مزارع دیم استان وجود نداشت نسبت به برداشت محصول به صورت دستی اقدام کنند.
کیشانی، تامین بذر گندم آبی و دیم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان استان مرکزی را از برنامههای اولویت دار سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: پیش بینیهای لازم برای تامین، خرید و واردات چهار تا پنج هزار تن بذر گواهی شده گندم از سایر استانهای کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: چهار هزار تن بذر گواهی شده آبی سال گذشته در استان مرکزی تولید و پنج هزار و ۵۰۰ تن بذر این محصول توسط سازمان کشاورزی این استان در بین گندمکاران استان توزیع شد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: پنج هزار تن بذر گواهی شده گندم دیم نیز در راستای تامین بذر مورد نیاز کشاورزان این استان، سال گذشته توسط سازمان جهاد کشاورزی استان تولید، تهیه و توزیع شد.
کیشانی خاطرنشان کرد: سازمان تعاون روستایی استان مرکزی امسال برای تامین بذر گواهی شده کشاورزان استان مامور شده نسبت به تامین، تهیه و بوجاری بذر مرغوب این محصول در استان و سایر استانهای کشور اقدام و در اختیار گندمکاران استان قرار دهد.
وی یادآور شد: ۶۰ هزار تن کود ازته یارانهای سالانه توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تهیه و در بین کشاورزان استان توزیع میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نظارت و راستی آزمایی توزیع کود یارانهای در بین کشاورزان را از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: با توجه به یارانهای بودن کود ازته، از مدیران شهرستانی خواسته شده نظارت مستمر را بر توزیع این کود داشته و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، این تخلفها را به مقام قضایی گزارش کنند.
کیشانی افزود: توزیع یارانهای از طریق سامانه توزیع کود برای جلوگیری برای افزایش هرچه بیشتر نظارت در توزیع این محصول از ۲ سال گذشته آغاز شدهاست.
وی ادامه داد: توزیع کود شیمیایی یارانه دار تنها از طریق کارگزاریهای مجاز انجام شده و توزیع این کود توسط افراد حقیقی و حقوقی ممنوع بوده و در صورت مشاهده به مراجع مربوطه معرفی میشوند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از افزایش سه هزار تنی کود بهاره اختصاص یافته به استان در سال جاری خبرداد و افزود: ۲۲ هزار و ۵۲۳ تن کود بهاره ازته امسال به این استان اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشتهاست.
کیشانی یادآور شد: توزیع کود امسال برای تولید محصولات بهاره از جمله ذرت علوفهای، سیب زمینی، چغندر قند، لوبیا و سبزی و صیفی در بین کشاورزان از فروردین ماه آغاز شده و تا پانزدهم تیرماه ادامه مییابد.
وی ادامه داد: ۱۷ هزار و ۷۰۰ کود بهاره استان مرکزی تاکنون تامین و به استان حمل شده و ۱۱ هزار تن کود در بین کشاورزان استان مرکزی توزیع شدهاست.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت کود فسفاته و پتاسه و خودداری کشاورزان در مصرف این کودها، نیاز است برای افزایش عملکرد محصول فعالان این بخش نسبت به استفاده از این کودها در مزارع خود اقدام کنند.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژهای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
نظر شما