زانا کهنه پوشی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رویکرد اصلی در برنامههای بازآفرینی شهری ارتقای اقتصادی و اجتماعی است که وزارت راه و شهرسازی و به تبع آن این اداره کل با برنامه ای مدون و کارشناسی شده اقدامات متنوعی را در سطح شهرستانهای استان آغاز کرده است.
وی افزود: شهر مریوان از جمله شهرهایی است که بعضی از محلات آن به لحاظ برخورداری از خدمات زیربنایی وضعیت بسیار نامناسبی دارد و بر همین اساس راه و شهرسازی در مریوان، پنج پروژه را برای اجرا در قالب بازآفرینی شهری تعریف کرده است.
رییس اداره راه وشهرسازی مریوان یادآور شد: این پروژه ها در محلههای کمربندی، موسک و تفینی برنامه ریزی شده و گامی مناسب برای ارتقای سطح برخورداری این محله ها از خدمات مورد نیاز یک زندگی مناسب شهری است.
وی با اشاره به اقداماتی که در قالب این پروژه ها اجرا میشود، اضافه کرد: احداث مدرسه ۹ کلاسه برای ارتقای سرانه فضای آموزشی و رفع محرومیت تحصیلی در محله دارسیران، احداث پارک شنه برای ارتقای سرانه فضای سبز و توسعه فضای تعامل اجتماعی، پله گذاری معابر شیب دار برای ارتقای کیفیت جابه جایی و ساماندهی سیما و منظر محله و احداث دیوار حائل در محله کمربندی و همچنین پله گذاری معابر شیب دار و احداث مدرسه ۹ کلاسه در محله موسک از جمله این اقدامات است.
کهنه پوشی با اشاره به آغاز عملیات هدایت فاضلاب تپه موسک گفت: کار آسفالت شهرک بهاران مریوان نیز که بیش از ۲۵۰ کوچه و معبر را شامل میشود توسط این اداره کل آغاز شده است.
در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیهنشینی و رویآوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.
نایسر، ننله و حسنآباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازهآباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی میشوند.
در استان کردستان میتوان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیهنشینی را دارند، نام برد اگرچه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.
نظر شما